Sota Şimdi musluk alsam mi almasam mi bilemedim. Adem abi musluk olmalı diyor. Ama siz de içinden çıkan flexi alacağınız musluğa olmayabilir diyorsunuz. Kurulumda musluk hazir olmalı ama flexi uymayabilir. Napmaliyim şimdi?
Adem Helvacı Abi şu an üzüldüm. Banyomuz bir duşakabin kadar küçük ve kurulum için evin kapali balkon giriş kismina su tesisati cektirecegim. Neden illaki fayans isteniyor. Annemlerin evde termosifon balkonda ve duvarda fayans yok. Hatta ona da daha önce Finlux 65LT almıştık.
Demekki manyetik kireç önleyici de şans işi. Ya da belli bir noktaya kadar kireci önleyebiliyor. Sizin düşünceniz de gayet güzel. Önlememe değil önleme ihtimalini düşünerek takmak en güzeli.
Yardımlarınıziçin çok teşekkür ederim.
İyi ki varsınız. Zira sizler sayesinde bilinçli kullanıcılar olmaya devam ediyoruz.
Tabi şu da var, hemen kara senaryo üretmiş olmayayım.
Takılması düşünülen yerde Kolon veya Beton alan vardır, güvenlik riski teşkil etmez, veya duvarın arkası müsaittir ve saplama ile montaja uygundur vs vs gibi durumlar değerlendirilerek de montaj yapılabilir.
Ben fiilen bu alanda çalıştığım dönemde kesinlikle takmazdım mesela. Hatta bir gün bir teniz kortunun duş alanı için montaj kaydı düşmüştü sisteme, gittim baktım, betonarme değil de, hani şu iki metal arasına poliüretan sıkıştırıp yaptıkları konteyner tarzı yapılar var ya onun gibi bir şey di, Tesisat çekilmiş, ELektrik hazır, iki delik del, as termosifonu, iki boru bağla iş bitti.
Takmadım güzel kardeşim zira orada bir demirci gidip o termosifonun takılacağı alanın ön ve arka yüzünde bir çalışma yapmadığı sürece de şikayet etmelerine rağmen takmadım.
80 Litre termosifonu oraya hangi akla hizmet somunlu vira ile takmama dair akıl verdiler onu da halen anlamış değilim.
E tabi bu adamlar taşeron, yap teslim et al parayı git. Sonrası ne olacak?
Ben takmadım ama dışarıdan bir usta getirtip montajı kendi dedikleri gibi taktırdılar, ürünün garanti işlemlerini onaylamamı istediler onu da onaylamadım. Yine şikayet ettiler yine onaylamadım.
Bir sene sonra arıza kaydı geldi, gittim baktım. Duş alırken su gıdıklıyor dediler, tahmin ettiğim gibi topraklama sorunu çıktı, elektrikçiye sevk ettim.
Fakat gittiğimde baktım merakımdan, Termosifon panoyu öne doğru eğmiş kamburunu çıkartmış, muhtemelen 1 seneye kalmaz ya düşer patlar, ya da erkenden önlemini alırlar bu sefer işletmeciler. Binayı yapan çoktan çekti gitti tabi