ELEKTRİKLİ ŞOFBEN...?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cenk_33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ani ısıtıcıların bir çırpıda 2-3 adet olumsuz yönünü yazabilecekken, kazanlı modellerin sizde bıraktığı olumsuz etki nedir merak ettim doğrusu.
Devamlı surette elektrik harcaması.

Kazanın yalıtımı iyi ise ve termostat uygun dereceye ayarlandiysa devamlı enerji harcamaz ki. Kayinvalidemde devamlı 50 derecede duruyor çok fazla devreye girip çıkmıyor. Ne zaman görsem kapalı

Deposu bulunan termosifonlar konfor olarak daha iyi olsa da çok yer kaplaması ve eco modda iken bile sürekli elektrik tüketimi yapması açısından sıkıntı gibi.Fakat bir duş keyfimiz var demek de mümkün.

Bizde Ariston marka 2200W gücünde 50 litre termosifon var yaz ile kış arasında fatura farkı 100₺.

Elektrikli şofbenlerin çalışma sistemi hepsinde aynıdır ama güvenlik açısından , malzeme kalitesi açısından Arzum veya İhlas alınmalıdır.

Arzum kullanmadım hiç hep İhlas kullandım ama artık İhlas o eski bizim bildiğimiz İhlas değil deniliyor...
Ne kadar doğru bilmiyorum tabi...

Arzum kullanmadım hiç hep İhlas kullandım ama artık İhlas o eski bizim bildiğimiz İhlas değil deniliyor...
Her şey
Artık eski her şey değil ki, dert etme orayı...

Ben Arzum Laguna AR12 kullanıyorum 5 senedir memnunum.

Ben demirdöküm 65 termosifon kullanıyorum. Elektrikten yana nazar değmesin sıkıntım yok. Artı mutfak lavabo banyo heryerde sıcak su var. Ecoya yakın bir modda kullanıyorum. Ve duş almanın keyfine varıyorsun bol sıcak su ?

doğal gaz bağlanan kadar ihlas şofben kullandım. 5-6yılda bir mebran sivic değişimi yaptım .şimdiki modeller hakkında fazla bilgi sahibi değilim

doğal gaz bağlanan kadar ihlas şofben kullandım. 5-6yılda bir mebran sivic değişimi yaptım .şimdiki modeller hakkında fazla bilgi sahibi değilim
Piyasada hala İhlas'ın ve Arzum'un 10 sene öncesinin kaliteli şofbenleri de var hocam. İhlas Aura ve Arzum AR10 neredeyse 15 sene önce üretilen şofbenler ve hala piyasada satılıyorlar.

Geri
Üst Alt