İki üç hafta öncesine kadar kablosuz süpürge bana mantıksız geliyordu. Ancak şu ara fikrim tamamen aksi yönde
Öncelikle eskiden electrolux animalcare gibi bi model kullanıyordum. Bunlar doğal olarak çok güçlü oluyorlar. Aşırı sessiz, motor sesi hiç gelmiyor falan. Ancak tabiki hem kablosu hem makinesi peşinizde geziyor.
Ardından robot süpürge takviyesi yaptım. Başlarda çok başarılıydı ama spesifik bir yerin 2 dk süpürülmesi gerektiğinde sınıfta kalıyor her ikisi de. Yine koltuklarda da aynı şekilde işi zorlaştırıyor. Zaten robot şu aralar bozuk. Yaptırmayı da düşünmüyorum.
Şimdi philips aqua plus el süpürgesi aldık. Burada gördüğüm şu ki makinenin gücünün hiç bir önemi yok. Önemli olan mühendisliği. Acayip memnunuz. Gerçekten çok pratik. Tüm evi süpürüp ardından hem süpür hem sil başlığını takıp tekrar süpürüyoruz ve şarjı öyle bitiyor. Süpürülebilir alan robota göre 85m². Koltuk süpürmek falan çok kolay ve etkili vesaire. Toz için ışıkla toz göstermesi de bambaşka bir şeymiş. Ara sıra otomobili de süpürebiliyoruz tabi artık.
Ben kablosuz süpürgelere olumlu bakıyorum. Şu an önüme 3 seçenek koysalar (normal, robot, şarjlı) 3 ü de aynı fiyat olsa, normali halı yıkamalı falan olurdu muhtemelen. Ben şarjlı bu modeli seçerdim.
Yakın zamanda araştırmalarımla fiyatına en uygununun bu olduğuna inandım. Ama daha mantıklısı da vardır belki. Ben göremedim.