Bu arada bu bahsettiğim senaryoya farklı bir örnek anlatıcam.
Burada bu bahsettiğim şirketin ekonomik olarak böyle bir karar almasının altında yatan mantığı tahmin edebilecek düzeyde ekonomiden anlamıyorum. Ancak bir anda üretimi kesebilmenin öncesinde ne yapılması gerektiği ve nasıl uygulanabildiği çok açık.
Ben şu süreçte Türkiye'nin de seçime giderken bir şeyleri düzeltmiş gibi yapmak için böyle bir stok yolu izlediğini düşünüyorum.
Aylar önce yazmıştım seçime giderken ekonomiyi düzeltmezlerse mevcut iktidarın kaybetmelerinin kaçınılmaz olduğunu ancak bir mucize (o gün için) olursa şansları olduğunu. Tabi müthiş gelişmeler yaşanıyor dünyanın çatısında ve bunun payımıza düşen etkileri içeride görülüyor ve görülecek.
Olaylara bir noktaya konumlanıp dar açı ile gözetleme yaparsak ancak gözetlediğimiz alandakilerden haberar olabilir ve diğer alanları kaçırmış oluruz. Maalesef ülkemizde insanları bölüp parçalayıp konumlandırıp önlerine konduğuyla yetinmelerini sağlayıp dünyayı görmelerini bulundukları aidiyet alanı dışını engelliyorlar.
Daha devlet ve yöneteni ayıramayan yönetene kızıp devlete küsen bir seçmen kitlemiz var. Bekle ki dünyanın tepesini görsün anlasın. Adamın gözüne soksan görsün diye görmemek için sırtını döner. Küresel oyun basitleşince $ ile € savaşından başka bir şey değil ülkemiz birinci ve ikinci dünya savaşında (bu günkü taraflardan € ile temsil edilen) almanya yani kaybedenler tarafında yer aldı ve yaşadıklarımız ortada. Bu gün ise muhtemel kazananlar tarafında yer almakta yani (ABD-RUSYA-İNGİLTERE) ortaklığında. Ülkemiz ipek yolunun Rusyayı (Avrupa ile Çini
tek başına bağlayabilen kara parçası olan ülke) aradan çıkarırsanız Avrupa ile Çini karadan bağlayan
tek kilit ülke. Üzerine bir de Türk devletler topluluğunu eklerseniz oyun değiştirici sonucu etkileyen en önemli ülke olduğu apaçık ortada.
Varın şimdi düşünün bizi kim yanında görmek istemez. Avrupamı halen yol yürüdüğümüz $ cılarmı? ABD - İngiltere - Rusyayı neden karşımıza alalım? Alsak nefes aldırır mı bu üçlü? Zaten bu günlere iktidar parti içi $cı ve €cu ekiplerle koalisyon olarak gelmişti, ancak one minut ile $ tercihi ilan edilmiş oldu. Bu güne kadar içeride mücadelelerini içimizdeki taraftarları aracılığıyla çıkardıkları olaylarla ekonomik saldırılarla yaşadık ve hala yaşıyoruz. Abdullah gül €cuydu ayırıdı, aynı şekilde Babacan, Ahmet Davutoğlu da daha bir çok isimde. 16 temmuzda incirlikten hangi ülkenin uçakları ve personeli yollanmış Adanalı arkadaşlarımız anlatıversin.
Ekonomi düzelir, kaynak bulunur, şahsi fikrim çoktan bulunmuştur da siyasi olarak müdahale için etkisinin yüksek olacağı doğru zaman beklenmektedir. Devletimiz seçtiği yolda zaten bir takım kazanımları almadan seçimini yapmamıştır. Mevcut iktidar eğer yapmış olsaydı ülkemizi bir bütün olarak üstelik yurt dışında etki alanlarını genişleterek bu günlere getiremezdi. İktidara ve oy verenlere hakaret ede ede oy devşirmeye çalışanlara diyecek bir şeyim elbette yok, ancak milleti ahmak sanmaları gerçekten acınası bir durum. Mevcut yönetim kaybeder muhalefet gelirse ülkemizin yönü € ya dönecektir, konuşanı dinleyin kim sözü eu ya bağlıyorsa € kanadına taraftır, değilse iktidar (yani yandaş) $ taraftarıdır. İster bilinçli ister bilinçsiz ister başka amaçla yapsın ama eylemin sonucunda bunlara hizmet varır.
Not: Önceki seçimde Ekmeleddin beyin Kılıçdaroğlu (değiştirmeden önceki soyadı KARABULUT idi) tarafından aday çıkarılması kazanmak için değil kazanmamak için di. O da biliyordu kazanamayacağını. Ama kazanan yine Kılıçdaroğluydu yani CHP çünkü amaç iktidar partisi içindeki Davutoğlunun önünü açmak için RTE nin kazanmasını sağlamaktı. Oldumu? oldu. Peki ya sonra avrupa ile anlaşma yapıldı nelerdi içeriği? Ardından devlet müdahalesi Davutoğlu işlemi tamamlayamadan oyundan atıldı. Durdumu? Hala oyuna sürmeye çalışıyorlar. Benim görüş açımdakiler de bunlar.