Eski aralık ayındaki kullanımız kwh başına 0,91 kuruştan vergi dahil hesaplabilrisiniz bu ay faturanız aralık ayı dahil 1,12 TL vergi dahil Hesaplanmış karma fatura olarak 12 günlük kullanımınız zamlı yansıtılmış aynı kullanımı yaparsanız gelecek ay 360 TL civarı bir fatura gelecek...OLMASI GEREKEN . ( YANLIŞMI ? HESAPLAMA YAPTIM , KONTROL ETMENİZ )
148 + 60+ 21 = 229 ORTALAMA HESAPLAMA DİYELİM .
Eski aralık ayındaki kullanımız kwh başına 0,91 kuruştan vergi dahil hesaplabilrisiniz bu ay faturanız aralık ayı dahil 1,12 TL vergi dahil Hesaplanmış karma fatura olarak 12 günlük kullanımınız zamlı yansıtılmış aynı kullanımı yaparsanız gelecek ay 360 TL civarı bir fatura gelecek...
Tamam bende zamlı fatura diyorum bu fatura karma fatura esas zamlı faturayı şubat ayıında keseceklerZamlı fatura zaten , ( Yeni fatura )
Geçen yılın faturası . ( Eski fatura )
Bende bana ne kardeşim gelip ayın 1 de okusaydın diyorum onlara böyle saçmalık olmaz
Böyle zamda olmaz onlar %130 zam yapınca sıkıntı yok vatandaş aralık faturası bu dediğinde ocaktan gün almışın diye saçma sapan açıklama yapıyorlar tüketici memnuniyeti adına çok yağlı ballı bir zam yapıldı gelecek fatura hadidinden fazla girecek vatandaşa
Ocak ayından sarkan 8 -10 görmeyin adam olun demek istedim anlanyan anladı zaten mevzu bu kadar basit aslında..
Elektrik şirketleri (EPDK) bu zammı günler öncesinden biliyordu fatura okuma gününü öne çekip bu karmaşanın önüne geçebilirlerdi ,
Sistem çökmüş çürümüş kokuşmuş 3 TL indirim yapıldı müjde diye haber yaptılar şimdi 3 TL indirim 200-300 TL faturaya zam..
Bütün Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarına topluca ana avrat küfür etmekten farkıı yok bu zammın Dalga geçiyorlar herkese topluca koydular...
Yemişim ocak ayına sarkan günüde zammını da kardeşim çok adaletsiz düzensiz bir zam hemde devlet eliyle yapılıyor kimsenin sesi çıkmıyor.
OLMASI GEREKEN . ( YANLIŞMI ? HESAPLAMA YAPTIM , KONTROL ETMENİZ )
148 + 60+ 21 = 229 ORTALAMA HESAPLAMA DİYELİM .
Zamlara karşı değilim temmuzdaki zam standart zamdı daha önce denenmiş ve kaldırılmış olan bişeyi yeni birşeymiş gibi yıllar önce denenen kademeli elektrik kullanımından farklı olarak halkı soyacak şekilde 150 kwh sınırı koymalarına karşıyız vatandaş garantili zam olmuş.İşte benim anlamadığım temmuz zammında
da benzer şey oldu o zaman bu muhabbet olmadı. Ya da ettiyseniz ben denk gelmedim. Zammı eleştirmek başka yıllardır uygulanan sistemi bugün bulunmuş gibi ilk defa yapılıyormus gibi eleştirmek başka birşey bence. Bu durum bana 20 yıldır hatta 1400 yıldır haram olan faizin şimdi haram olmuş gibi lanse edilmesi gibi garip geldi.
Yazdıklarınızı anlamakta zorlanıyorum fakat
148,126 x 0.91 = 134
60 x 1.37 = 82
20 x 2.06 = 41
134 + 82 + 41 = 257 yaklaşık olarak son faturanız.. kusuratlari attim.
İşte burası çok önemli ağustos ayında çifte zamlı fatura ödemedik acıtmadı teğet geçti o zam şimdiki acılı zam ?️?️?️?️temmuz zammında
da benzer şey oldu o zaman bu muhabbet olmadı.
İşte benim anlamadığım temmuz zammında
da benzer şey oldu o zaman bu muhabbet olmadı. Ya da ettiyseniz ben denk gelmedim. Zammı eleştirmek başka yıllardır uygulanan sistemi bugün bulunmuş gibi ilk defa yapılıyormus gibi eleştirmek başka birşey bence. Bu durum bana 20 yıldır hatta 1400 yıldır haram olan faizin şimdi haram olmuş gibi lanse edilmesi gibi garip geldi.
Yazdıklarınızı anlamakta zorlanıyorum fakat
148,126 x 0.91 = 134
60 x 1.37 = 82
20 x 2.06 = 41
134 + 82 + 41 = 257 yaklaşık olarak son faturanız.. kusuratlari attim.
Doğru, ben 4 işlem hatası yapmışım.Hayır.
347-150 = 197 Kw
150x1.37 = 205.5 tl
197x2.06 = 405.8 tl
611.3 tl yapar aynı kullanımda
Reis zamlardan sonra haklı tehdit etti bile. Türkiye'de hak aramak diye bir şey var mı sanki. En ufak bir protestoda bile terörist oluyorsun.Aslında bu zamlar geri alınır halkın büyük bir kesimi sokağa insin zamları protesto etsin etki tepki zamlar hemen geri alınır.
Halkta hakkını arayacak yürek var mı ? insan e....k olursa sırtına semer vuran çok olur ağlamayan çocuğa meme yok
Elektriğe bir sonraki zam sanırım nisan 2022 de gelecek sizce yeni zam oranı kaç olur ? % 50 - 60 - 80 -90 ?
Kullanmı azaltmazsanız bu faturaya göre şubat ayında 1320 TL civari fatura gelecek geçmiş olsun...Elektriğe bir sonraki zam sanırım nisan 2022 de gelecek sizce yeni zam oranı kaç olur ? % 50 - 60 - 80 -90 ?