Abi devletin tolere etmesi demek, (Örneğin benzin/mazot) mazot zam farkının benim cebimden direkt olarak değil pompacıya değil, devletin kasasından dolaylı olarak tankerciye çıkması, Devletin ise kasadan çıkan bu ek farkı tolere etmesi için açığı kapatacak önlemler alması (Zam) alamı taşır.
Yani şu ''mazota zam geliyor ama bizim cebimizden para çıkmıyor'' diye düşünüp buna sevinen değerli kardeşlerimizi anlayamıyorum bu nedenle.
Bakınız ayın 8 ince açıklanacak reformlar için daha bu günden şu cümle telaffuz edilmeye başlandı; VERGİNİN TABANA YAYILMASI
Abi vergi zaten tabandaydı. Zirvedekilerin yani Avukatların, Kuyumcuların, ''Milletin A.Q.'' diyen müteahhitlerin üzerinde zaten vergi yükü yoktu ki, yine olmayacak.
Ben serbest çalışıyorum, kimseye tabi değilim. Devlet neye zam yaparsa yapsın, ben oluşan farkı verdiim hizmete yansıtabilecek şansa sahibim bu nedenle teknik olarak bana bir şey dokunmayacak gibi olsa da. İNSAN tarafımız böyle davranamıyor ve bu acıyı hep birlikte çekiyoruz.
Devletin, (Hükumetin) para politikalarında kesinlikle sorun var. Yani uçuyoruz dendiğinde uçulmuyor maalesef. Gerçekçi olmak ve bütün yükü halkın omuzlarına yüklemeyecek ve adil bir vergi sistemi olmalıdır.
Devletimiz elbette vergi alacak ancak ağzından çıkan iki laf ile 5-10 bin tl kazanan avukatlardan alsınlar bu vergileri lütfen.
Bir tane daireyi 400bin tl ye satan müteahhitlerden alsınlar. Bunu da biz öğretmeyelim lütfen