Domestos
Süper Üye
- 3 Tem 2018
- 4,206
- 51
Düşüncelerine katılmamakla birlikte saygı duyuyorum...Benimde canım erken emekli olmak istiyor ama eninde sonunda ölüp gideceğim yiyeceğim lokma alacağım nefes sayısı belli. Ama bu vatan ALLAH'ın izniyle kalacak. Benim geç emekli olmam ileriye dönük zerre kadarda olsa fayda sağlayacaksa Vatanımıza, ben erken emekli olmayayım mühim değil.
Amma ve lakin bu konuda beni rahatsız eden şey 2008 sonrası ödenen günlerin çok olduğundan dolayı alınacak emekli maaşının azalması.
Ödenen primin gününe göre emekli maaşının artması düşüncesindeyim.
2008 sonrası sizi neden rahatsız ediyor ki? Vatan Millet Sakarya edebiyatı ile düşünün, tolere edersiniz bence. Ayrıca; emeklilikte yaşa takılanlar "hak etmedikleri bir şeyi" veya "lütüf gibi bir şey" istemiyorlar... İşe girdikleri tarihteki emeklilik şartları ne ise, onun uygulanmasını istiyorlar... Zaten durumu incelerseniz de, prim doldurmuş dahi olsa 47-48 yaşından önce emekli olmalarına imkan yok şu haliyle... Yani, dere geçilirken at değiştirilmez düsturundan hareketle, ilk işe girildiğindeki kanun kitap hak hukuk vicdan neyse onu istiyorlar...
Öncelikle burayı bir düzeltelim... İşine gelmeyen hemen "38-40 yaşında emekli olacaklar, sistem onları mı besleyecek?" klişesini bir kenara bıraksınlar, normal şartlarda yasa bu gün çıksa, zaten en genç 47-48 yaşında emekli olunacak ki, ben çıkacağını zannetmiyorum...
3 yıldır yaşı bekleyen ve 1 yıl daha bekleyecek birisi olarak, bu konuda kimde hakkım varsa da helal etmiyorum.