Ülke için de iktidar devlet ile yolun da giderken birileri kurtuluşu olan ülkemiz yönetiminin değişmesini istemesi elbet normaldir.
Bütün mesajınızı okudum, kısa bir alıntı yaptığım için cevabım sadece bu alıntıya gibi gözükmesin.
Burada türlü türlü komplo teorileri oluşturulur, konuşulur. Fakat burası cedidiye lokali değil üstadım. İstenilen tahtlar arası oyunlar oynansın. Kimse kismenin gazına veya elektriğine o kadar da muhtaç değil. Aksine yokluğu güçlendirir, güç kaybetmez. Zira tarih bunu sürekli gösteriyor. Japonyanın hiroşiması, Türkiyenin F35i, Avrupanın hiç var olmayan doğal kaynakları mükemmel örnekler.
Bu hack konusu özelinde benim uzmanlığımın siber güvenlik olduğunu belirterek kısa bir bilgi vermek isterim. Reddit, r10 veya onion uzantılı yasal olmayan sayısız websitesinde ufak tefek veri sızıntılarının satılık veritabanları mevcut. Oldukça da ucuz fiyata veriliyor. İçlerinde 10-20 bin kişinin gerçek verileri bulunuyor. Güncel çalıntı kredi kartı bilgilerini bile satın almak mümkün.
Bu hack iddiaları ortaya atılıp fidyeler istenirken veya sadece itibari amaçlar güdülürken bu veritabanlarından biri satın alınıp bir kaç nöral algoritmayla 200-300 bin veriye çıkarılır. Bunu paylaşmakla tehdit ederlerken o gerçek olan 1000-2000 veri gösterilir. Senaryo genellikle böyle işler.
Bu veriler de küçük potansiyelli işletmelerden falan çıkarılır. Şu an sadece benim Almanya sunucuma sızmayı başarsalar benim istediğim zaman erişebileceğim 7000 Ad Soyad, Kimlik No ve Telefon Numarası verilerini ele geçirebilirler. Bu sızıntılar da benim gibi küçük insanların dikkatsizliğiyle oluşuyor zaten.
Tekrar söylüyorum E-Devlet ve onun güçlü uygulamalarında çekirdek algoritma dışarısından erişime izin verilmediğinden sızıntı da pratikte mümkün değildir. Teoride de bizzat bütün ekibin bunu planlamasıyla ancak oluşabilir.
Alıntıladığım konuya gelirsek, ben muhalif taraftayım bu zaten net. Türlü türlü oyunların oynandığı hikayelerini hangi ülkeye giderseniz gidin duyarsınız. Oyunlar doğrudur fakat o oyunlar öyle asla oynanmaz. Kimsenin sorgulamadığı yerlerdedir o oyunlar. Genelde de uzun vadede patlak verir şu sıra olduğu gibi.
Biz inkar etsek de klasik bir ortodoğu ülkesinin biraz daha kültürlü versiyonuyuz. Rüşvet, yolsuzluk, faili mechul cinayetler, aşırı sağcılık, kadercilik ve benzeri bir çok konuda tarih canlı canlı tekerrür eder buralarda. Bunları önlemek de yozlaşmayı önlemekten geçiyor. Yozlaşmayı önlemek de 2 dönemden fazla iktidarda kalmayı önlemekten geçiyor.
Biraz mantıklı düşünmek gerekiyor. Doğalgazın da petrolün de teknolojinin de alternatifi olduğu gibi liderin de alternatifi vardır. Birileri bir şeyleri cukkalamadıkça yaşam zaten sürekli daha iyisine gitmeye programlanmıştır. Bunun yavaşlaması veya geriye gitmesi liderin suçuyken ileriye gitmesi asla liderin başarısı değildir. Görevidir. Bu görevi layıkıyla 8 yıl yerine getirip artık 4 yılda yerinde sayıp sonraki 10 yılda geriye götürmek de nötralize etmektir. 70 yıldır aynı liderler aynı kitleye aynı laflarla hitap ediyor ve aynı filmi bize tekrar tekrar izlettiriyorlar. Aynı oy oranlarıyla.
Değişimden korkarak adım atanlar sadece cahillerdir. Bunu da unutmamak lazım.
Ayrıca her de/da ayrı yazılmaz. ?
Görüşlerimiz farklı olsa da hepimiz aynı ülkenin vatandaşıyız ve aynı şeyi farklı şekillerde savunuyoruz. Bizi kutuplaştıranlar sizin aklınıza bu fikirleri sokanlardır.
Ülkecilik/milliyetçilik oyunlarına çok takılmamak lazım. İnsanı insan yapan ırkı olmadığı gibi yaşamı yaşam yapan da yaşadığın yer değildir. Hukuğun, hakkın ve özgürlüğün savunulduğu bir Türkiye görmek dileğiyle. Şayet göremezsek görebileceğimiz ülkelere gitmeye devam edeceğiz. Sonsuz ömrümüz yok, hakkımızı yiyenlere boyun eğip sabretmek zorunda değiliz.