meebbe
Süper Üye
- 25 Şub 2018
- 2,463
- 32
Şunu diyeyim, ben bir dönem elektrikçi'de çalıştım, çalıştığım dükkan her şeyi yapıyordu neredeyse.
Sıfır inşaat yapılıyor, elektriği bunda, telefonu bunda, televizyonu bunda, diyafonu bunda.
Hatta güvenlik kamera kablolarını bile çekiyordu, kamera ve kayıt cihazını da anlaştığı dükkandan alıp kuruyordu.
Ben de herkesin kendi işini yapmasından yanayım ama piyasa öyle bir halde ki, sürekli gelir getirmek zorundasınız dükkanı döndürmek için.
Mesela hemen ilerimizde televizyoncu var, yılların esnafıdır, o da uydu & tv işinden parasını kazanıyor hala. Hiç öyle güvenlik kamera, pc işine falan girmedi.
Benim çalıştığım dükkan en ucuz kabloyu kullanırken, o televizyoncuda en kalite kabloyu bulabiliyordunuz. Ki bir dönem digitürk bayiliği de yapmış birisi.
TV'inden parça çalmaz, uyanıklık yapmaz, verdiğin TV'yi tamir eder veya edilemeyecek durumdaysa onu söyler.
Ki bu bahsettiğim abimiz tee 90'ların sonunda dükkanını açmış bir abimiz. O zaman bizim buralar dutluktu neredeyse, haliyle bölgenin esnafı konumuna geldi.
Ama işinde iyi olmasının da bunda payı var. Üçkağıtçı olsa bu kadar nam salamazdı.
adem hoca boşuna demiyor hakkınız neyse hakkıyla isteyin diye.Allah dürüstçe çalışanın , hakkıyla uğraşanın karlışığını fazlasıyla versin inş.