meebbe
Süper Üye
- 25 Şub 2018
- 2,463
- 32
Aynen öyle. Dükkan sadece güvenilir görünmeye yarıyor bence. Ben bir dönem letgo üzerinden şansımı denemiştim, dükkan olsaydı daha çok müşterim olurdu.
Sabit müşterim 1 kişiydi.
Dükkan döndürme, ev geçindirme kısmı cidden senin dediğin gibi.
Bu iş anca hiç dükkanın olmadığı yerde döner, o da hani döndürmeye başlayana kadar ayakta tutacak sermaye ile olur ancak.
Bizim insanımızın genelde yaptığı hata, dükkanı kuracak kadar sermayesinin olması ve bir işe bodoslama dalmasından geliyor.
Amacım Koray'ın şevkini kırmak değil elbette, belki şansı yaver gider.
Çünkü küçük bir ilde oturan arkadaşım var, aldığı ürünler için bir fiyatlar söylüyor ki, sövüyorum her seferinde şansıma.
Niye orada ucuz, satanların piyasadan haberi yok ya da umurlarında değil çünkü.
tabi ki şevk kırma değilde bilsin yani amacımız bu Yoksa her türlü destekte bulunacağız tabiki.
Ama özellikle cd ,dvd, mause flaş bellek olayları müşteri ayda yılda bir sorarsa geri dönmesin yok demeyelim yarın başka iş getirir mantığında yani.
Edirne de zamanında bir dükkan vardı ismini vermeyem bizim dükkana da yakın 2000 li yılların edirne de ilk akla gelen mağazasıydı bilgisayar deyince ama vitrinde en az 20 tane laptop, son sistem hazır masaüstü bilgisayar lar diyorduk bu adamlar nasıl alıyorlar satana kadar markası modeli geçiyor diye.
Sonra ne oldu toz oldular hemde şirketçe.Adamların araba plazası bile batmış pc dükkanı yüzünden tüm sermaya oraya kalınca dengeler bozulmuş.
bizim dükkanda raflar boş durmasın diye boş kutuları koyuyorduk ,işlemci ekran kutusu kutuları son sistem toplatanların kutularını koyuyorduk bilmeyen ne mal var sizde maşallah diyordu?
Koraya tavsiye bu işe girmeden bir araba ayarlaması yoksa yani, tanıdık eş dost birkaç devlet dairesi, fabrika, iş yeri ile anlaşması.Başka türlü dönmez iş yani.
İlk girişte 10 tane anlaşma ayarladımı sağlam girer işe.Toner , kartuş,A4 dosya kağıdı temini kablo çekme , aylık yıllık bakım anlaşmaları sağlam para getiriyor . Birazda ofis malzemeleri işine bulaşmakta fayda var.Ivır zıvır şeyler her zaman fazla para getirmişştir .
Geçenlerde yıldız holding bünyesindeymiş yeni öğrendim tokai çakmakları bilmem kaç milyon dolara satılmıştı.Alt tarafı çakmak dedim kendi kendime ?