Dubleks ev için sorunsuz modem tavsiyesi

P Çevrimdışı

pangirl

Yasaklı Üye
14 Ağu 2021
18
42
Merhaba 3 kat ev için bahçede kullanabileceğim. bir modem tavsiyesi istiyorum. 1 tek modemle çözemem gibi ama nasıl bir yol izlemeliyim. Akıllı ev sistemi de bu mode üzerinden çalışacak yani aynı anda 20-30 araç bağlı olacak modeme. Nasıl bir sistem öneririsiniz. Maliyet/performans ürünleri tavsiyesi almak istiyorum.

Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
415
Araya duvarlar girdiği için müstahkem bir sinyal akışı mümkün olmayacak ne yazık ki. Bu yüzden en az iki modemle çalışmanız iyi olur. Ana modemin ethernet'ini ikinci modemin ethernetine bağlarsanız router mefhumunun nimetleri sayesinde interneti ikinci modeme dağıtmış olursunuz. Router özelliğine sahip eski modemler işinizi görecektir.

Öte yandan elektrik tesisatı üzerinden interneti tüm odalara dağıtan akıllı prizler var. Hızı performansı nasıldır denemedim ama işinize yarayabilir.

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Teşekkürler arkadaşlar sanırım Access Point gibi bir sistem ile de oluyormuş. Piriz olayınıda değerlendireceğim...
Araya ne kadar eleman koymazsanız o kadar iyi diyeyim.
Prizden ethernet ile wifi mesh de düşünebilirsiniz.
Tabi ne kadar verimli bilmiyorum.
Bir de binanın elektrik projesine de bağlı.
Aynı faz hattında olmaları gerek sanırım.

S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439
Evin şeklini , yapısını vb bilmeden biraz zor ama fikir vermeye çalışayım. Yüksek güçlü cihaz yercih edebilirsiniz. Lakin sinyal gücü yükseldikçe sinyal dağılımı küreselden dar hüzmeye dönüşmeye başlıyor. Bu durumda da bir alanda çok iyi sinyal alırken hemen yakınında çok zayıf olabilir.

Akıllı ev falan dediniz de, evde ethernet kablolaması var mı? Var ise router’a iki access point bağlayıp uygun yerlere koyabilir ve kapsama alanını ayarlayabilirsiniz. Mesh destekli sistemler alırsanız tıpkı cep telefonu gibi bir cihazdan diğerine kesintisiz aktarım olabilir.

çok fazla cihaz olacak ise 3x3, hatta 4x4 mu-mimo ve beamforming destekleyen cihazlar doğru seçim olur.

Deneme-yanılma durumu olabilir, başıma geldi. Amazon’un kendisinden alın rahat edin.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,787
20-30 cihaza internet verip şişmeyecek cihaz oldukça tuzlu olur.
ayrıca S Swift, arkadaşımızın belirtiği gibi
çok fazla paket trafiğinini siso makinayla
yönetemezsin darboğaza düşersin.

buna ek olarak alanın genişliği ve duvarlar işin içine girdiği için tek cihazla sinyal taşınman çok zor.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Priz ile ethernet sizin evin büyüklüğünde bir sistem için ağlatacak kadar üzebilir. Bu sinyal transfer tekniği hattan geçen akımla doğru orantılı olarak bozularak iletmekte. 200Mbps internetinizi evin başka bir prizinde 4Mbps olarak bile zor alırsınız.

3-4 tane uygun fiyatlı repeater ile desteklenmiş yüksek desibelli modemler tercih edilebilir. Ama bunu da sağlık açısından önermem.

Benim önerim en üst ve orta kat ortasına ethernet hattı vererek uygun fiyatlı wifi router kullanıp bahçeye yakın ana modemi zemin kata yerleştirmenizden yana olacak. Toplam maliyeti en uygun olan bu olur. Akıllı ev sistemleri kameralar haricinde pek bant kullanmaz ama yine de en azından 64 bağlantı desteği vaadi veren ana modem daha iyi olabilir.

Büyük ev büyük problem bu konuda. Muhtemelen evinizin güvenlik işiyle ilgilenen bir firma vardır. Tesisat dahil olarak gereken planlamayla fazla fiyat farkı olmadan onlara yaptırabilirsiniz. Belki çatı omzuna dış mekan yayıncısıyla tüm eve yayın yapmak gibi elektriği biraz fazla tüketse de çok verimli çalışacak bir öneride bulunabilir.

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44

alamanya fiyati

ek her bir repeater 75 euro daha demek

en temiz ve kolayi bu tabi maliyetli
en saglam ve ucuzunu söylemisler
Priz ile ethernet sizin evin büyüklüğünde bir sistem için ağlatacak kadar üzebilir. Bu sinyal transfer tekniği hattan geçen akımla doğru orantılı olarak bozularak iletmekte. 200Mbps internetinizi evin başka bir prizinde 4Mbps olarak bile zor alırsınız.

3-4 tane uygun fiyatlı repeater ile desteklenmiş yüksek desibelli modemler tercih edilebilir. Ama bunu da sağlık açısından önermem.

Benim önerim en üst ve orta kat ortasına ethernet hattı vererek uygun fiyatlı wifi router kullanıp bahçeye yakın ana modemi zemin kata yerleştirmenizden yana olacak. Toplam maliyeti en uygun olan bu olur. Akıllı ev sistemleri kameralar haricinde pek bant kullanmaz ama yine de en azından 64 bağlantı desteği vaadi veren ana modem daha iyi olabilir.

Büyük ev büyük problem bu konuda. Muhtemelen evinizin güvenlik işiyle ilgilenen bir firma vardır. Tesisat dahil olarak gereken planlamayla fazla fiyat farkı olmadan onlara yaptırabilirsiniz. Belki çatı omzuna dış mekan yayıncısıyla tüm eve yayın yapmak gibi elektriği biraz fazla tüketse de çok verimli çalışacak bir öneride bulunabilir.

C Çevrimdışı

command_4 

Aktif Üye
19 Nis 2019
143
39
modemle veya priz ile olmaz o hocam. sektörden emekli olmadan önce bu işi yapıyordum. zemin kata ve çatı katına aşağıdaki aletten al.
biliyorum pahalı ama paraya kıymak lazım. alet piyasanın en iyilerinden. yoksa çok sorun yaşarsınız.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Profesyonel bir çözüm istiyorsanız, Tam bir F/P ürünü.

kusura bakma hocam, farketmemişim. ben de aynı ürünü önermişim.

I Çevrimdışı

ilkerbass

Aktif Üye
7 Şub 2018
53
Hali hazırda düşük kalitede de olsa bir modeminiz varsa aşağıda önerdiğim cihazı bağlayarak kesin çözüm elde edersiniz.

Şimdiki fiyatı 650 tl. fakat geçen hafta 424 tlye kadar düştü. Fiyat düşmesini bekleyip yakın fiyatlara alabilirsiniz. Bim'de satılan mercusys n300 modeli ile karıştırmayınız.

önerdiğim Halo s12 modeli oldukça verimli bir üçlü mesh sistemdir. (bizzat kullanmaktayım)

halod13f50521ae07446.jpg

Geri
Üst Alt