C
Cole Trickle
Yeni Üye
- 15 Mar 2023
- 10
- 56
Bence de Sadays üstad ya yanlış anladi, ya da ben tam anlatamadım. Tizen de maalesef bir medya player yok. Daha doğrusu sadece1 tane var ama o da pahalı.Ustelik benim dts sorunumu çözmüyor.O yüzden mecbur player alicam. Sadays üstad Zidoo dedi ama onun da sifirini satışta bulmak zor. Ancak yurtdisi. Bir de bu playerlar acaba optikten mesela dts-x i downgrade yapıp dts olarak gönderebiliyor mudur?C Cole Trickle, sadays bu işte ustadır, kendisini DH'deki MDR-HW 700 DS konusundan tanıyorum.
Siz kendisine eksik bilgi vermişsiniz gibi geldi bana. Sadece DTS dediğiniz için, kendisi DTS True HD gibi kayıpsız format anlamış olabilir. Dolby Digital ve DTS 5.1 için optik ses çıkışı yeterli, hdmi bölücü gerekmemesi lazım. Dolby atmos almak isteseydiniz o zaman hdmi splitter gerekebilirdi, Hdfury Vertex 2 gibi.
Bu konular harbiden karışık geliyor bana Aslında sizin için en basit yol televizyonunuza başka bir media player yazılımı yükleyip denemek. Android olsa çok kolaydı, Tizen için var mı bilmiyorum. Sony XH90'ın kendi medya oynatıcısı çok kötüydü, doğru düzgün çalışmıyordu. Daha sonra Kodi Player indirip kurmuştum, hem sorunsuz oynatıyor hem de çok hızlı çalışıyor.
Onun dışında Umut Barış 'ın da dediği mantıklı, sese hiç dokunmadan avr'ye aktaracak, pass through özellikli bir box yeterli olması lazım.