Dondurucu etleri dondurmadı.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Evde Faklı bir dolap varmı yada - 18'e çekin daha verimli olur sanki -27 ye ulaşana kadar sürekli çalışır diyor istenilen sıcaklıkta olmaz diyor durup derecenin düştüğünü düşünürsek baştan başlar gibi 2-3'nü bulabilir belki -27'ye ulaşması. Kullanmadığım için tam çalışma prensibi nedir bilmiyorum 24 saatte normal nf dolaplar donduruyor normal de.
Ben ondan dedim -18 diye :ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
O konularda bilgim var görseli de ekledim kapalı

Dondurucu kısmında 2 bölme var alt tarafta dondurulmuş ürünler vardı üs tarafı da etler için boş bırakıldı.
Etleri dizene kadar kapağı açık kaldı.
Konu başında yazmıştım. Bayramın 1.günü akşam üzeri konuldu etler. Konulduğundan beri - 27 de çalışıyor.
Hımm, o zaman ancak donar.Benim kayınbiraderim dondurucuya koymadan önce etleri klimanın altında soğutur, bir süre sonra da dondurucuya koyar.şimdi hanım da aynı şeyi söyledi,sordum hanıma "targıt nasıl yapıyordu" dedim o da anlattı (targıt benim kayın biraderimin takma adıdır :kiskis ) :)

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Hımm, o zaman ancak donar.Benim kayınbiraderim dondurucuya koymadan önce etleri klimanın altında soğutur, bir süre sonra da dondurucuya koyar.şimdi hanım da aynı şeyi söyledi,sordum hanıma "targıt nasıl yapıyordu" dedim o da anlattı (targıt benim kayın biraderimin takma adıdır :kiskis ) :)
Adı çok mu uzun yoksa telaffuz etmesi mi zor Emmi yada yapığı bir iş yada yaptığı bişey sonucu mu lakap takıldı :kiskis

C Çevrimdışı

ceycey74

Aktif Üye
27 Haz 2021
71
47
Evde Faklı bir dolap varmı yada - 18'e çekin daha verimli olur sanki -27 ye ulaşana kadar sürekli çalışır diyor istenilen sıcaklıkta olmaz diyor durup derecenin düştüğünü düşünürsek baştan başlar gibi 2-3'nü bulabilir belki -27'ye ulaşması. Kullanmadığım için tam çalışma prensibi nedir bilmiyorum 24 saatte normal nf dolaplar donduruyor normal de.
-18 bile olsa donar en azından yada etten akan kanlar bile akışkan donmamış.
Sabah kalktığımda normal derecesine çekerim olmadı.
-27 göstermesine rağmen dolabın soğutmayı yavaşlattığı zamanda oldu.
En son etleri düzelttiğimden beri tam gaz çalışıyor..
Önceden dondurulmuş ürünler bile çözülmüştü..

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
Aktif kullandığınız buzdolabı mı.?

Buzolabına büyük kütleler konulduğunda donma süresini kısaltmak için belirli periyodlarla koyduğunuz etleri ters-düz çevirin.
Altta kalan ve birbirine temas eden yüzler nedeniyle donma gecikir.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Adı çok mu uzun yoksa telaffuz etmesi mi zor Emmi yada yapığı bir iş yada yaptığı bişey sonucu mu lakap takıldı :kiskis
Ben taktım yıldırım ,benden 2 yaş büyüktür ama ilk evlendiğimiz yıl ona "bundan sonra sana targıt diyeceğim" dedim ,güldü ve "ne dersen de aslanım" dedi,asıl adı turgut'tur ,beni bırak şimdi tüm sülale targıt diyor iyi mi,bazen hanımı bile diyor :haha1

C Çevrimdışı

ceycey74

Aktif Üye
27 Haz 2021
71
47
Bölerken klima açıktı ama soğutmak aklıma gelmedi hiç

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Ben taktım yıldırım ,benden 2 yaş büyüktür ama ilk evlendiğimiz yıl ona "bundan sonra sana targıt diyeceğim" dedim ,güldü ve "ne dersen de aslanım" dedi,asıl adı turgut'tur ,beni bırak şimdi tüm sülale targıt diyor iyi mi,bazen hanımı bile diyor :haha1
Yukarıda Allah var adı Turgut mu diyecektim vazgeçtim ilk aklıma Turgut geldi :haha1

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
-18 bile olsa donar en azından yada etten akan kanlar bile akışkan donmamış.
Sabah kalktığımda normal derecesine çekerim olmadı.
-27 göstermesine rağmen dolabın soğutmayı yavaşlattığı zamanda oldu.
En son etleri düzelttiğimden beri tam gaz çalışıyor..
Önceden dondurulmuş ürünler bile çözülmüştü..
Hımm, o zaman ancak donar.Benim kayınbiraderim dondurucuya koymadan önce etleri klimanın altında soğutur, bir süre sonra da dondurucuya koyar.
Bu bilgi kesin bilgidir ,etleri önce soğutup sonra dondurucuya koymak :ok

C Çevrimdışı

ceycey74

Aktif Üye
27 Haz 2021
71
47
Aktif kullandığınız buzdolabı mı.?

Buzolabına büyük kütleler konulduğunda donma süresini kısaltmak için belirli periyodlarla koyduğunuz etleri ters-düz çevirin.
Altta kalan ve birbirine temas eden yüzler nedeniyle donma gecikir.
Aktif kullanılan daha önce çalışma şekli için konu açtığım dolap
Poşetin içinde olmasıda donmayı geciktirir değil mi.
Etler ve kıyma porsiyon olarak poşetler halinde üst üste yerleştirildi.
Akşam üzeri akan kanlar vardı onlar için bazılarının yeri değiştirildi.
Sabaha duruma göre çıkarır yerlerini değiştirim
Üstüne buzluk koydum.
Dünden beri çalışan buzlukta poşetin içinde akan kan donmamış tı aklıma takılan nokta bu oldu.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Aktif kullanılan daha önce çalışma şekli için konu açtığım dolap
Poşetin içinde olmasıda donmayı geciktirir değil mi.
Etler ve kıyma porsiyon olarak poşetler halinde üst üste yerleştirildi.
Akşam üzeri akan kanlar vardı onlar için bazılarının yeri değiştirildi.
Sabaha duruma göre çıkarır yerlerini değiştirim
Üstüne buzluk koydum.
Dünden beri çalışan buzlukta poşetin içinde akan kan donmamış tı aklıma takılan nokta bu oldu.
Ya yandaki profilinde 123 yaşında görünüyorsun mübarek,123 yılda bir şey öğrenemedin mi daha :haha1 <--- Bu tamamen şaka olarak yazılmıştır :)

byalo-510.png

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Ya yandaki profilinde 123 yaşında görünüyorsun mübarek,123 yılda bir şey öğrenemedin mi daha :haha1 <--- Bu tamamen şaka olarak yazılmıştır :)

byalo-510.png
Sistem soruyor Emmi benim yaşımda biraz büyüktür orada ben üyelere gizli yaptım o kadar atmadım tabi sonra biri çıkar atma ziya der :haha1

Geri
Üst Alt