Umut Barış
VIP
- 23 Kas 2017
- 21,505
Evimdeki yatak daha konforludur.Konfor ve ses sistemi ile meşhur bebek 'Şahin, doğan' kardeşim ????

Evimdeki yatak daha konforludur.Konfor ve ses sistemi ile meşhur bebek 'Şahin, doğan' kardeşim ????
3-4 sene sonra alabilirim belli olmaz.Ben günlerce sadece su içen, yemek için para kazanıp lokantaya giren köyden indim şehire karekterleri gibi olur hepsinden azıcık denerim ?
İlk kurufasulye pilav olan Camaro’dan başlardım
![]()
Bilgisayar masam dicektin herhalde ??Evimdeki yatak daha konforludur.![]()
İkisi yan yana.Bilgisayar masam dicektin herhalde ??
Bu fiyatlar TR olsa düşünemiyorum.Bunu yazana soracaksın oralarda o benzini kullanan araçlar kaç lira diye.
Şu resimi gösterip ağzına kürekle vuracaksın.
![]()
Lüksün zirvesi, tüm opsiyonları ile abd de 200 bin birim. Bizde aynı araç 15 milyon birim. Adamların asgari ücretle 80 ayda alabildiğini biz 3530 ayda alabiliyoruz. 6,5 yıl nere 294 yıl nere. Adamların sistemi en lüks araca bile biraz çalışarak ulaşabilmeye imkan verirken bakalım biz yerli otomuza, gururumuza kaç liradan, hangi şartlarda ulaşabileceğiz. Bu millet kadar vatanını seven başka millet yoktur. Yoksa bu saçmalıklara çıldırmamak işten değil.
Bizim milletimiz sever gösterişi, en iyisi bende olsun kafasını. Yolların müsaade ettiği tüm araçlarla dolu olurdu o yüzden, haklısınBu fiyatlar TR olsa düşünemiyorum.
Yollar Porsche,Lambo,Ferrari vb markalarından geçilmezdi.
Onu bilmiyorum ama gittiğinden beri hep yüksek modele binebiliyor zaten benim değindiğim nokta aynı aracın aynı kmde olanı 520 bin ile 755 bin tl arasında olması bana göre sıkıntı buradaHocam yanlız bildiğim kadarıyla (en azından Kanada öyle Amerikada geri kalır değildir) 8 yaşından eski araçla Uber şöförlüğü yapılmıyor. Belki bu sebepten yüksek model araç almıştır. Birde hepimizde o istediğimiz araçlara binememe açlığı var, ben gitsem neler nelere binerim burada görgüsüzce hunharca paylaşırım ???
Bu dandik yollarla o iş olmaz.Bizim milletimiz sever gösterişi, en iyisi bende olsun kafasını. Yolların müsaade ettiği tüm araçlarla dolu olurdu o yüzden, haklısın![]()
Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu konu ile alakalı bir görüşünü paylaşmıştı ekonomik oturumda. Her ne kadar siyasi olarak zıt olsamda severdim kendisini...Bu fiyatlar TR olsa düşünemiyorum.
Yollar Porsche,Lambo,Ferrari vb markalarından geçilmezdi.
Eğitim önemli işte.Görgüsüzlük değerli bir malı değersiz hale getirir, o yüzden bu memleketin insanı hak etmiyor.
Hepsi zincir.Eğitim önemli işte.
Mesele diplomadan çok kişisel gelişim.
Çoğu kişiye eğitim dediğimde akıllarına diploma geliyor.
Kişisel gelişim insanların tekelinde olmadığı için doğru bilgiyi edinmenin bu kadar çok yolu varken edinmemek ahmaklık artık.Hepsi zincir.
Bireyler kendini de eğitmeli dediğin gibi. Memlekette ve Dünya'da o kadar çok şarlatan var ki "Kişisel gelişim" altında hayal satan.
Bu kadar bilgi kirliliği içinde bireysel olarak ne doğru ne yanlış tartma becerisi edinmek lazım...
Geçen bir profil gördüm, kız 21 yaşında kişisel gelişim uzmanı. Çocuk 20 yaşında aşk doktoru ? Konsantre yaşamışlar hayatı belli. Kesinlikle bende yaşla olgunluğun olmayacağını düşünenlerdenim lakin bu kadar genç insanların kendilerine bu tip etiketler koymasıda saçma geliyor. Güzel bir özlü söz aklımda paylaşayım;Kişisel gelişim insanların tekelinde olmadığı için doğru bilgiyi edinmenin bu kadar çok yolu varken edinmemek ahmaklık artık.
11 yaşında üniversite bitiren süper zekalı çocuklardan değilseler 21 yaşına kadar neyi geliştirdin, 20 yaşında kaç aşk yaşadın da analiz edebilme kabiliyetine eriştin. Birkaç sene önce ergen iken birkaç sene sonra bütün insanlığa akıl verecek kadar mı yetiştirdiniz kendinizi.Geçen bir profil gördüm, kız 21 yaşında kişisel gelişim uzmanı. Çocuk 20 yaşında aşk doktoru ? Konsantre yaşamışlar hayatı belli. Kesinlikle bende yaşla olgunluğun olmayacağını düşünenlerdenim lakin bu kadar genç insanların kendilerine bu tip etiketler koymasıda saçma geliyor. Güzel bir özlü söz aklımda paylaşayım;
“Yaşlanarak değil,yaşayarak tecrübe kazanılır. Zaman,insanları değil armutları olgunlaştırır” demiş Peyami Safa.