Dolar xx TL Üzeri oldu yakıt fiyatları da yükselişte TL eridi.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Bir su bardağı Kurtlar vadisi
Bir su bardağı Dan Brown
Bir paket haluk özdil
İki kaşık Abdullah Çiftçi
1 tutam Dilipak

Tarifte eksik var mı üstat?
Elbette dataların için de onlardan esintiler de "Dan Brown hariç" vardır. Daha neler nelerden iki örnek ekleyeyim. Hafıza önemlidir, kimliğini unutturmaz.

Birinci bölüm.

İkinci bölüm

Üçüncü bölüm.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

Muratti 

Süper Üye
14 Ocak 2018
573
Elbette dataların için de onlardan esintiler de "Dan Brown hariç" vardır. Daha neler nelerden iki örnek ekleyeyim. Hafıza önemlidir, kimliğini unutturmaz.

Birinci bölüm.

İkinci bölüm

Üçüncü bölüm.

Kocaman adamsınız, bu videolarda gecen şahısların fikirleri Yüzüklerin Efendisi evreni kadar fantazi... ve bu hikayeler ile memleket meselelerine güya "barnak" basıyorlar. Yüz vermeyin şu tiplere...interneti ev hanımları kafasında kullanmayı bırakın.

Tek sorun ;

cemaat evinde büyümüş adam nas suresine dayanarak memleket yönetiyor.

Üstüne saatlerce konusmaya youtube videosu çekmeye gerek yok.

Yıl 2021.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,424
20211214_173019c022580dd9250191.jpg

A Çevrimdışı

atoprak 

Aktif Üye
13 Kas 2018
190
44
Daha dur, gecen sene katarla yapılan swap anlaşması
1$ = 12.5tl olarak iddia edilmişti

dolar 12.5tl geçti.

swap anlaşması uzatıldı ve 1$ = 22tl olarak belirlendiği iddia ediyor.

Maskeli baloya hazırlıklı olun...
Merhaba

Bir kaynak varmı bu haber ile ilgili ??

Güncelleme: internette gezen bir dedikodu gibi lakin yandaş medya yalanlamış hemen… onlara ne oluyorsa…

Son düzenleme:
eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Dünyanın tepeside ortaklığı bozan iki güçün neden olduğu, ayrıştığı ortamda, devlet ve yönetimi iki güçten birine sırt çevirince olanlar oldu, olan oluyor. İki kolumuzdan çekiliyoruz. İktidar yolunu belirlediğinden ve dönmediğinden, karşısındaki mevcut yapı iktidarı yıpratıp kendi yanların da olabileceklerin önlerini açma adına ortam hazırlamaya çalışıyorlar. Malum bizler asıl ülkenin kimin yanında yer alacağını seçenleriz. Bu nedene asıl oyun bize karşı, yani verilmiş karardan dönülmesini istememizi isteyecek şartları oluşturuyorlar.

Velev ki oldu değiştirdik her şey düzelecek mi? Hayır bu defa da diğer taraf bastıracak yanına çekmek için. Yani yaşadıklarımızı yaşamama şansımız yok gibi bir şey. Burada önemli olan sonundaki pozisyonda ne olacağı, durumumuzun ne olacağı. Yani biz seçmenler ve geleceğimiz adına önemli olan, hangi pozisyona yerleşmemizin kazanımlarımızı arttıracağı hususudur. Yoksa yeni kurulan dünya da çırak çıkmak da var.

Gerisi muhabbetimiz, sıkıntılarımızın , temennilerimizin, bizde oluşan algıların tekrar edilmesinden öte bir şey değildir.
Ben şahsen her yazılanı keyifle okuyorum. Hiç olmazsa bir fikri var kafa yoruyor açıklıyor deyip takdir ediyorum. Demokrasi bir deyişle fikirlerin çarpışmasıdır.

Şimdi biz dünyanın tepesindeki iki güçten birini seçtiğimiz için bu haldeyiz. Diyelim ki doğru. Peki diğer taraf bizi cezalandırıyorsa, yanına çekmeye çalışıyorsa yok olmayacaksa yanında olacaklara kapı aralıyorsa yanında olduğumuz güç ne halt yiyor diye sorasım geliyor. Niye yanında olana destek atmıyor diye sormak hakkımız değil mi. Bunlar safsata. Bu nereye çıkıyor biliyor musunuz başkası da gelse bu sefer de diğer taraf aynı haltı yiyecek, bize adam gibi yaşama hakkı yok demek. Bu kafadan acil çıkmamız lazım.

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
576
ben biraz işi şakaya vurmaya çalıştım fakat "bu kafa" dediğimiz kafayı da bir taraftan anlamaya çalışıyorum.

Acaba sanal gerçeklik gibi mi? Yüksek dozda metin 2, LoL, WOW tarzı oyunların da mı etkisi var? "Karşı tarafın Mage'i bizim King'e Mind Control atıyor" filan tarzı bir yaklaşım. King delirdi delirdi la karşı taraftan mage'e gerek kalmadı filan mı desek bilemedim.

Başka bir anekdot da şöyle geliyor aklıma: 96 yılında bir ceviz kabuğu programında peygamberlik iddiasında bulunan bi adam çıkmıştı. Karşısında Yaşar Nuri, töbe et töbe et diyip duruyor yazık. Galiba o zamanki bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi başhekimi telefonla bağlanmıştı. İsterseniz profesyonel olarak bir görüşme yapabiliriz diye teklifte bulunmuştu.

Sonra bu tarz hastalarınız var mı sorusuna "O kadar çok var ki inanamazsınız" yanıtını vermişti. Tedavisi var mı yok mu derken başhekim şöyle bir yorumda bulunmuştu: "Peygamberlik iddiası, mehdi iddiası hatta ben allahım iddiasında bulunan insanları biz burda tedavi ediyoruz. Ancak dışarda gösteri yapan bazen bin bazen 2bin kişilik mürit grupları oluyor. İşte onların tedavisi yok" demişti.

Gerçekliği olan ve bu gerçekliğe bu kadar yoğun inanan insanlar topluluğunun tedavisinin olmaması... kafamdan atamadığım bir olaydır bu.

Burdan aklıma başka bir şey de şöyle geliyor: Aynı fikirde olmamak, eleştirmek, eleştirilmek ne kadar da sağlıklı bir şeymiş aslında.

Not: 96 yılında o televizyonda töbe et dön bu yoldan git tedavi ol dedikleri adam, onlarca insanı sömürdükten sonra amerikada tutuklandı bir cinsel taciz davasından. Orda da öldü sanırım. Orada ultra lüks malikanede yaşıyordu. Altında mercedesler falan filan. Ben amerikadaki bir haber kanalında görmüştüm en son. İnsanlarımızı neden uyarmaya çalıştığımızı "işte bu yüzden" diye anlatmak için bu örneği verdim.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Maalesef ülkemizde bu kara tabloya rağmen acı gerçekleri hala göremeyen,görmek istemeyen insanlar var.Ne yapsak,ne söylesek boş.Bu işin sonu nereye varacak merakla bekliyorum.Allah sonumuzu hayr etsin.:ok :bilmiyom
partin mi, ülken mi diye sorsanız, partim diyecek tıynette şahısları biz kaale almıyoruz . ama ysk alıyor maalesef.

Geri
Üst Alt