Dolar xx TL Üzeri oldu yakıt fiyatları da yükselişte TL eridi.

RUHİTAN Çevrimdışı

RUHİTAN 

Aktif Üye
11 Tem 2021
260
66
Aslında bir de bardağın dolu tarafından bakmak lazım :) ,hiç değilse işsiz gençlere iş imkanı çıktı böylece ,hadi ben dollars alarak köşeyi dönüyorum ama,çocuklara da iş imkanı sağlıyorum :kiskis
Haklısın iş imkanı...:hihi:hihi:hihi

Üstadım bahsettiğiniz videolara ek ve katkı olarak ''bir gün benim zengin olduğumu görürseniz, mutlaka çalmışımdır'' ve ''fakir neden fakir, zengin neden zengindir'' diye videolarını izlemiştim.
Haklısınız, onu unutmuşum...

Rak_Benadam Çevrimdışı

Rak_Benadam 

Aktif Üye
2 Ağu 2021
223
34
Aslında bir de bardağın dolu tarafından bakmak lazım :) ,hiç değilse işsiz gençlere iş imkanı çıktı böylece ,hadi ben dollars alarak köşeyi dönüyorum ama,çocuklara da iş imkanı sağlıyorum :kiskis
Bir anlığına Çalışma Ve Sosyal Güvenlik bakanı mı yazmış bu mesajı dedim ??

Böyle dahiyane ve üzerinde çok düşünülmüş bir fikir ancak bu hükümetin, kendisini işsizlik sorununu çözmeye adamış çalışma bakanından çıkar dedim.

Sonra fark ettim ki Alaattin abim ironi yapıyor.

Yani bunu duyunca şaşırmayalım ki bir gün mutlaka duyarız gibime geliyor :)
Allah yukarıda şahit, ben duyarsam gerçekten hiç ama hiç şaşırmam.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,218
65
Bir anlığına Çalışma Ve Sosyal Güvenlik bakanı mı yazmış bu mesajı dedim ??

Böyle dahiyane ve üzerinde çok düşünülmüş bir fikir ancak bu hükümetin, kendisini işsizlik sorununu çözmeye adamış çalışma bakanından çıkar dedim.

Sonra fark ettim ki Alaattin abim ironi yapıyor.

Allah yukarıda şahit, ben duyarsam gerçekten hiç ama hiç şaşırmam.
Yani benzin fiyatını şey ile heseplayan oldukça, veya japon yeni'ni şey yapanları duyunca "iş imkanı" diye de mutlaka duyarız diye şey ettiydim :hihi

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,288
60
10519773_689994941080469_5840169336967220068_n.png

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,424
Sayın başkan daha önceleri de bahsetmiştim. Mevcut sistemde rezerv para dolardır. Mirengi noktası diyebilirsin. Diğer tüm paraların değeri dolara göre belirlenir. Dolayısıyla herhangi bir paranın dolar karşısındaki değişim grafiği diğer tüm paralar arasında da aynı (ülkeler kendi aralarında büyümede ayrışmıyorsa) orandadır. Grafik aynı çıkar. Eğer böyle olmasaydı paranızı grafiği düşük ülkede dolara çevirir geri ülkenize getirerek gelir elde eder diğer ülkeyi batırırdınız. Burada bir örnek vereyim çin bir kaç yıl önce parasının değerini tek taraflı düşürmeye kalktı, hatta %30 düşürmüştü yanılmıyorsam da dünya ayağa kalkmıştı ikili ticarette çin lehine durum oluşuyor diye.

Altyapısı olmayan birine, varmış gibi anlatılanları anlamasını beklemek elbette eşyanın tabiatına aykırıdır. Zaten ben gördüğümü, bende oluşan fikri söylüyorum, konuyu söylediklerim dışına taşıyıp sürdürmeye çalışmak beni yoruyor. Belki diğer yönleriyle bakıp söyleyecek sözü olanlar da vardır. Onları da okumak hakaret içermedikçe bana keyif verir.
Senin mantığa göre dolar ve euro kazandığı değer oransal olarak diger para birimlerinin kazandığı yönünde.

5 yılda oransal deger kaybı

bulgar 3.39
gürcü 2.63
euro 3.38
dolar 3.19
afgan 2.2

deger kaybı tüm para birimlere karşı sabit oranlı değil, büyüzden arbitraj yapılabilmesi mümkündür.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Arkadaşlar, Netflix te 'EL Chapo ve Narkos 1, 2 ve 3' dizilerini izlemenizi öneririm. Bu dizileri izleyince, Türkiye'nin son 20 yılını çok daha net anlarsınız...
Abi gerginlikten, hamasetten, kutuplaşmadan kusasımız geliyor artık başımızdakiler yüzünden. Bütün gün ağzımızdan ''Allah belanızı Versin'' eksik olmamaya başladı. O nedenle vur patlasın çal oynasın tarzı ne varsa onları izlemeye başladık.

Son günlerde Kore dizileri izlemeye başladık tavsiye ederim. Konuşmaları çok komiğimize gidiyor aslında :kiskis

kore.png

Bir de bunun güzel yanı, adamlar 1 sezonda tüm hikayeyi anlatıp finale bağlıyorlar.

Aazzzssssoonraaaaa yok yani bu dizide

Anaaa dizinin adı da güneşin torunları anlamına geliyormuş yeni gördüm :kiskis

:kiskis

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,935
41
tatlı tatlı yemenin....................... de denebilir.
Bir de ''Yazın yenilen hurmalar'' diye bir versiyonu daha var. Tırmalama işlemleri kışın başlıyor :hihi

Altyapısı olmayan birine, varmış gibi anlatılanları anlamasını beklemek elbette eşyanın tabiatına aykırıdır. Zaten ben gördüğümü, bende oluşan fikri söylüyorum, konuyu söylediklerim dışına taşıyıp sürdürmeye çalışmak beni yoruyor. Belki diğer yönleriyle bakıp söyleyecek sözü olanlar da vardır. Onları da okumak hakaret içermedikçe bana keyif verir.
Şu cümle hoş olmadı aslında; kibir ve küçümseme içeriyor.

Geri
Üst Alt