barbarosso
Aktif Üye
- 7 Eki 2017
- 355
Uzman sorusu:Bu Passat fiyatına benzinle kaç kilometre yol yapılır?
124818 km??????
124818 km??????
Son düzenleme:
Faize ya karşısınızdır ya da değilsinizdir; bunun ortası yoktur. Madem karşı ise neden tamamen sıfırlamıyor ?Dünya da ekonomik sistemi kuranlar, devletlere borçlanacaksınız bize faiz ödeyeceksiniz diyor. Tüm ülkeler borçlu ve borçlarına karşılık faiz ödüyorlar. Dünya da ikisi hariç (kuzey kore ve iran) tüm merkez bankaları bunların ortak oldukları şirketleri, borcu geri alamama, bankaların içinin boşaltılması riskine karşı merkez bankalarının bağımsızlığını gündemden düşürmüyorlar. Hele zayıf ekonomili ülkelere daha çok baskı yapıp daha çok faiz almaya çalışıyorlar. Geçmiş yöneticilerimiz bunun dışın da ne yaptılar ki ayrıntısız olarak. Tabi faizi devlet başına geçen cebinden ödeyecek değil ya, ilk yakaladığı memur asgari ücretli sendikalı işçilere dayıyor vergiyi çeşit çeşit. (Yüksek faiz nedeniyle ₺ değer kazanıyordu, hatırlayın bir ara japon ev kadınları bile buraya para yatırıyorlardı) Bu nasıl oluyor derseniz, üretimin araçları ellerindeydi en büyük araçları dolar rezerv para kendileri basıyor ABD dahil kendileri veriyor. İsterlerse enflasyonu yükseltiyorlar ardından faizler yükseliyor. Borç alan yüksek maliyetle borçlanıyor.
Rahmetli Erbakan dan sonra ilk defa bu sisteme bizden bir lider karşı çıkıyor. faizi yükseltmeyeceğim diyor, enflasyon yükselirken (gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi US- EU - GB) faizi altın da tutuyor. Vatandaşına al fırsat kredi çek bir fikrin varsa iş kurma fırsatı demiş oluyor. Devlet ihtiyacı olan dövizi karşılayacak kaynağı bunlara muhaç olmayacak şek,lde bulduysa sorun yok bulamadıysa sıkıntı büyüktür.
Sanki devlet kaynak bulup hazırlıklarını yapmış görüntüsü veriyor, yoksa bu işe kalkışmaya sırf cesaretli olmak yetmez.
Aslında sorulması gereken soru;
Döviz artışına karşı alışageldik şekil de faizi artırıp dövizi düşürüp ekonomiyi rahatlatıp seçimleri garantilemek varken (faturayı millete ödetmek varken) faiz lobisi bir guruba taaaa yukarıdakilere sizin sisteminizin dışına çıkmak istiyorum size her istediğiniz faizi ödemeyeceğim diyerek tüm şimşekleri neden üzerine çekme riskini niye alıyor?
Devletimizin operasyonları sınır dışındaki başarılı projelerinden sonra sıra içeriye de projeler başlatılarak sıçramış durumda mı?
Ezberlerin bozulduğu, dışına çıkıldığı bir dönemdeki aksiyonları yaşadığımızdan, dünkü ezberlerle yaşayanların hezeyan yaşayacakları zamanları yaşıyoruz. Öyle ki, bir insanın evinde ağır hastası olsa başına dikilip vah vah çekip ağıt yakıp hastasının moralini mi bozmaya (hastasının derdine dert katmaya mı) çalışır, millet olan bitene neredeyse davul zurnayla sevinip ülkenin bir an önce diz çökmesini istiyor. Güleriz ağlanacak halimize sözü tam bu durum için söylenmiş sanki.
faize karşı olan adam (nas)
enflasyonun 2 katı kadar zamları pul,harç,cezayı vatandaş yüklemez, ayrıca ceza,harç,pul vb ödemesi 1 gün geçtiğinde faiz almaz.
Tarihe not düşün, belirli zümrenin çıkarları için bilime,mantığa ters kararlar veriliyor.Başkan ben reelden bahsediyorum, yakıştırma yapmıyorum. Adamın zorlandığı yüksek faize karşı çıkışından, gördüğümden söz ediyorum. Bahsettiğin konu evin içindeki bir vatandaştan almayla ilgili, diğer bir vatandaşına hizmet olarak döndüğün de sorun olmaz, aynı kanunlara tabidirler. Alınan vergiler yurt dışında birilerine haraç olarak gitmesinden bahsediyorum. Buna sen dahil kim karşı çıkmaz ki? Hele hele altı oktan bahsedenlerden. Bu ülke kolaymı kuruldu ki ülke dışında birilerine ebediyen peşkeş çekilsin...
Hocam ben olacakları söyleyeyim. Malum partiden sonra, o partinin nemacıları sizi beni “kral çıplak” diyen herkesi o malum partiden olmakla suçlayacak. Zeytinyağı su misali!Saklamışlar mı?
O gaz yağı kuyruklarını, ekmek yağ şeker kuyruklarını çok arayacağız çok. Bknz: venezuella
Sonra dönüp acaba kendi kendilerine bile biz ne yaptık, iktidara yaranacağız diye kötülediğimiz adamların dönemlerinden bile beter olduk diyecekler mi acaba?
Faize ya karşısınızdır ya da değilsinizdir; bunun ortası yoktur. Madem karşı ise neden tamamen sıfırlamıyor ?
Bizler ekonomist değiliz ama ihtisas alanı ekonomi olanlar bakın ne diyor;
Bir de bir insan her konunun uzmanı olmak zorunda değil, olamaz da zaten. Neden konuyu uzmanlarına bırakmıyor ? Merkez Bankası Başkanı'nı görevden almak ile çözülüyor mu bu iş ?
Faize karşı olan insan Allah'ın bütün yasaklarına uymaya çalışıyor diye düşünürüm. Önceden at yarışları bu kadar sık yapılmıyordu şimdi gece gündüz koşturuluyor. Şans oyunlarını neden kaldırmıyor mesela ? Hakkında onlarca yolsuzluk iddiası var. Madem o kadar haysiyetli ve hassas bir insansın neden hakkında soruşturma açılmasına izin vermiyorsun ?
Bir de şu var; 20 yıldır iktidardasın, artık bırak da başkaları yönetsin. Koltuğa bu kadar yapışmanın anlamı nedir ? Dünyanın en yetenekli, en iyi niyetli insanı olsanız dahi yine de ilelebet o koltukta kalamazsınız. İlla hata yaparsınız, yıpranırsınız. Hele her şeyi kendinize bağlarsanız daha da çok yıpranırsınız.
Daha çok şeyler yazarımda uzar gider, hiç gerek yok.
Tamam dış güçler bizimle uğraşıyor o kısmı anladım.Bu sözlerine söylenecekler yaptığın alıntıda var zaten. Atladığınız işin özü olay ekonomik değil siyasi bir karar. Siyasi olarak bir yol ayrımı. ekonomistler siyasetçiye ancak danışmanlık yapar, son karar siyasi olarak verilir. Buradaki tavır ülkemizin dünya üzerindeki güçlere karşı bir hamlesidir. Bu karara katılırız katılmayız bu bizim kişisel dünyamızdır. Ben dahil herkes buna saygı duyar, duymalıdır.
2010 da bir Bulgar levası 1 Türk lirasıydı dostum...Tamam dış güçler bizimle uğraşıyor o kısmı anladım.
Allah topunun cezasını versin de bu bulgarların,gürcülerin bizimle ne alıp veremiyorlar.
Görsellerde ki grafik bakın, neredeyse dünyadaki tüm para birimlerimlerinin tl göre hareketi aynı
leva tl, manat tl, ruble tl, tanzanya şilini tl
bu durum aynı
![]()
![]()
Yorumsuz…Tamam dış güçler bizimle uğraşıyor o kısmı anladım.
Allah topunun cezasını versin de bu bulgarların,gürcülerin bizimle ne alıp veremiyorlar.
Görsellerde ki grafik bakın, neredeyse dünyadaki tüm para birimlerimlerinin tl göre hareketi aynı
leva tl, manat tl, ruble tl, tanzanya şilini tl
bu durum aynı
![]()
![]()