Dolar xx TL Üzeri oldu yakıt fiyatları da yükselişte TL eridi.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,935
41
Bu sözlerine söylenecekler yaptığın alıntıda var zaten. Atladığınız işin özü olay ekonomik değil siyasi bir karar. Siyasi olarak bir yol ayrımı. ekonomistler siyasetçiye ancak danışmanlık yapar, son karar siyasi olarak verilir. Buradaki tavır ülkemizin dünya üzerindeki güçlere karşı bir hamlesidir. Bu karara katılırız katılmayız bu bizim kişisel dünyamızdır. Ben dahil herkes buna saygı duyar, duymalıdır.
İyi söylüyorsun saygı duyalım da lakin o aldığı karar 80 milyon insanı daha da fakirleştirince sıkıntı büyük oluyor. Karar siyasi olabilir ama yansıması tamamen ekonomik.

Hadi diyelim sizin dediğiniz gibi olsun, dış güçlere karşı bir hamle diyelim. Peki bu dış güçler tam olarak kimlerdir ? Yaptığımız bu hamle bu dış güçlere ne gibi bir zarar verecek ? Bize nasıl bir zarar veriyor ? Hangi taraf daha çok zarar alıyor ?

Mesela bu dış güçlerden biri eğer ABD ise, ABD bu hamlemiz karşısında nasıl bir yara alacak ? Bu nasıl bir bakış açısı, hangi hayal dünyasında yaşıyorsunuz ?

Merlot Çevrimdışı

Merlot 

Aktif Üye
26 Ara 2018
278
51
Twiterda genelde Ankarada ki kulis bilgilerini yazan biri iktidar içinden öğrendiği bilgiye göre 19.06.2022 erken seçim yapılacağını iddia ediyor

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,218
65
Emekli maaşım belli,99 model iyi kötü bir arabam var ,geçen gün yazdım,4 ay önce benzini aldığım fiyat ile bu günkü fiyat aynı değil ama maaşım aynı,4 ayda değişmedi,hadi benzin +araba lüks diyelim ,4 ay önceki yağ fiyatı ile bu günkü yağ fiyatı da aynı değil,olsa şaşardım zaten.Avmler "etiket değiştirme personeli" alıyorlarmış,bunu mutlaka bize (İzmir) yakın olan yunanlı istemiştir,çünkü en yakın dış güç şimdilik oç
Haaa, kuyruk yok tabii :)

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Tamam dış güçler bizimle uğraşıyor o kısmı anladım.
Allah topunun cezasını versin de bu bulgarların,gürcülerin bizimle ne alıp veremiyorlar.

Görsellerde ki grafik bakın, neredeyse dünyadaki tüm para birimlerimlerinin tl göre hareketi aynı

leva tl, manat tl, ruble tl, tanzanya şilini tl
bu durum aynı

Screenshot_20211120-210403_Samsung-Internet.jpg

Screenshot_20211120-210810_Samsung-Internet.jpg
Sayın başkan daha önceleri de bahsetmiştim. Mevcut sistemde rezerv para dolardır. Mirengi noktası diyebilirsin. Diğer tüm paraların değeri dolara göre belirlenir. Dolayısıyla herhangi bir paranın dolar karşısındaki değişim grafiği diğer tüm paralar arasında da aynı (ülkeler kendi aralarında büyümede ayrışmıyorsa) orandadır. Grafik aynı çıkar. Eğer böyle olmasaydı paranızı grafiği düşük ülkede dolara çevirir geri ülkenize getirerek gelir elde eder diğer ülkeyi batırırdınız. Burada bir örnek vereyim çin bir kaç yıl önce parasının değerini tek taraflı düşürmeye kalktı, hatta %30 düşürmüştü yanılmıyorsam da dünya ayağa kalkmıştı ikili ticarette çin lehine durum oluşuyor diye.

Altyapısı olmayan birine, varmış gibi anlatılanları anlamasını beklemek elbette eşyanın tabiatına aykırıdır. Zaten ben gördüğümü, bende oluşan fikri söylüyorum, konuyu söylediklerim dışına taşıyıp sürdürmeye çalışmak beni yoruyor. Belki diğer yönleriyle bakıp söyleyecek sözü olanlar da vardır. Onları da okumak hakaret içermedikçe bana keyif verir.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,935
41
Emekli maaşım belli,99 model iyi kötü bir arabam var ,geçen gün yazdım,4 ay önce benzini aldığım fiyat ile bu günkü fiyat aynı değil ama maaşım aynı,4 ayda değişmedi,hadi benzin +araba lüks diyelim ,4 ay önceki yağ fiyatı ile bu günkü yağ fiyatı da aynı değil,olsa şaşardım zaten.Avmler "etiket değiştirme personeli" alıyorlarmış,bunu mutlaka bize (İzmir) yakın olan yunanlı istemiştir,çünkü en yakın dış güç şimdilik oç
Bunun gibi mi Emmi ?

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Aynen katılıyorum, 2022'de de bir bizde değil tüm dünyada da enflasyon dahada artacak ve tedarik zorlaşacak. Bence paran varsa bozulmayan temel gıdalardan al para yerine kenarda dursun. Bu yıl başında birçok kişi söylemişti bu zamanlarda enflasonun ve gıda fiyatlarında aşırı artışların olacağını, bunlar zamanı doğru okuyup geleceğin neler getireceğini görenlerin söyledikleri. Gümüldür deki mandalini bile adamlar daha fazlaya satıyorum diye izmir hali yerine yurt dışındaki hallere yolluyor. Böyle bir dünya da bazı ülkelerde raflar boşken nasıl ucuza içeride mal alınabilir. Ticaret yapan kim pahalıya alıyorsa ona satar.

Bizdeki sıkıntı içerideki düşük gelirimize rağmen yüksek olan alım gücümüzün gelirimizden çok daha aşırı düşmesinden kaynaklanıyor. Milletçe zor durumdayız. Ancak sıkılmadan yorulmadan mücadele etmeden de bir şeylerin sahibi olunamıyor. Umut var, projeler var ve hayata geçiyor.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,218
65
Aynen katılıyorum, 2022'de de bir bizde değil tüm dünyada da enflasyon dahada artacak ve tedarik zorlaşacak. Bence paran varsa bozulmayan temel gıdalardan al para yerine kenarda dursun. Bu yıl başında birçok kişi söylemişti bu zamanlarda enflasonun ve gıda fiyatlarında aşırı artışların olacağını, bunlar zamanı doğru okuyup geleceğin neler getireceğini görenlerin söyledikleri. Gümüldür deki mandalini bile adamlar daha fazlaya satıyorum diye izmir hali yerine yurt dışındaki hallere yolluyor. Böyle bir dünya da bazı ülkelerde raflar boşken nasıl ucuza içeride mal alınabilir. Ticaret yapan kim pahalıya alıyorsa ona satar.

Bizdeki sıkıntı içerideki düşük gelirimize rağmen yüksek olan alım gücümüzün gelirimizden çok daha aşırı düşmesinden kaynaklanıyor. Milletçe zor durumdayız. Ancak sıkılmadan yorulmadan mücadele etmeden de bir şeylerin sahibi olunamıyor. Umut var, projeler var ve hayata geçiyor.
Bu gün Gümüldür'deydim ,önceden yazılsaydı mutlaka sorardım " dışarıda kimlere veriyorsunuz bakayım" diye ,ama bir daha gittiğimde sorayım ,hem sorayım hem de "hesap " sorayım :hihi
Şaka bir yana aslında işin cılkı çıktı,dolar 12 ye gidiyor(yazı ile on iki) ,bu gün bir fotoda ayçiçek yağı fiyatı vardı ,sanırım bim idi galiba,ama adamlar hala japon yeni ile şey ettiriyorlar.
Bu arada çok param yok maalesef, bu gün dış kaplama parası aylık 500TL ve 165 TL de aidat(aidat+su) verdim yan, 665 TL gitti,geriye eh işte kalan.Doğal gazı sadece ocakta kullanıyoruz ,çok soğuk olmadığından evin içinde idare ediyoruz şimdilik ,ortalama 190 tl elektrik geliyordu yazın,kışın ne gelir bilmem artık.Hep yazıyorum zaten " Allahtan ev kendimizin,iyi ki zamanında çalgıcılıktan ev almışız" diye,yoksa halimiz ne olurdu bilmiyorum.Neyse ,eskiden akşam-takvim-güneş gazeteleri her gün "emekliye müjde "verirdi ,hiç değilse avunurdum onunla ,artık onlarda bir şey yazmıyor ki avunayım mübarek :)

RUHİTAN Çevrimdışı

RUHİTAN 

Aktif Üye
11 Tem 2021
260
66
Sizin ironi yaptığınızı biliyorum ama ne yazıkki bu konuşmayı bizzat izlemiş olanlardan biriyim... Keşke montaj olsaydı... Hatta, "Şu yüzüğümü görüyor musunuz? Bu yüzüğümden başka mal varlığım olursa, bilinki R.T hırsızlık yapmıştır..." konuşmasını da bizzat izleyen biriyim... Hatta oğlunun sünnetinde gelen altınlarla gemicik aldığını da izleyen biriyim...

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
355
Alperentoy bey ,sizin yazılarınızı okuyunca aklıma geçen izlediğim sokak röportajı videosu geldi.aklima gelenin en masumu ancak bu?
Adama soruyorlar; memnun musunuz halinizden?
Hayır diyor.
Peki oyunuzu kime verirsiniz?
Akpartiye?
Tuhaf olmadı mı şimdi?
19 yıldır ben söylendim durdum.simdi de siz bagirin biraz da diyor?
Bundan gayrısı da beni yorar...
İyi geceler herkese ,iyi günlerimizin keyfini çıkaralım.
Not: Bu yazı içinde ironi barındırır

Rak_Benadam Çevrimdışı

Rak_Benadam 

Aktif Üye
2 Ağu 2021
223
34
Sizin ironi yaptığınızı biliyorum ama ne yazıkki bu konuşmayı bizzat izlemiş olanlardan biriyim... Keşke montaj olsaydı... Hatta, "Şu yüzüğümü görüyor musunuz? Bu yüzüğümden başka mal varlığım olursa, bilinki R.T hırsızlık yapmıştır..." konuşmasını da bizzat izleyen biriyim... Hatta oğlunun sünnetinde gelen altınlarla gemicik aldığını da izleyen biriyim...
Üstadım bahsettiğiniz videolara ek ve katkı olarak ''bir gün benim zengin olduğumu görürseniz, mutlaka çalmışımdır'' ve ''fakir neden fakir, zengin neden zengindir'' diye videolarını izlemiştim.

Geri
Üst Alt