Beyler 2003 gibiydi Reis bey ne demişti;Hedef 1 Dolar=1Lira
kendileri bunu ayan-beyan TV ler den söylemişti,Dolar da o zaman 1,6 gibiydi !!
Şimdi 1 Dolar=9 Lira
ve halamı bunlar "iyi günlerimiz" pek merak ediyorum doğrusu??
>Para basılıyor(karşılıksız)bu kesin artık
>Dışarı dan yüksek Faizle bir şekilde birilerin den(aslında bu da RESMİ)para da alınıyor
Not;"Devlet Memurları" demiş birisi,yaw taa Osmanlı İmp. devrinden beri yaklaşık son
150/200 yıldır hep bu kesim ve bir takım nakit işleri için bu devlet Bankerler dahil
veya şu meşhur Yahudi Bankerleri de dahil dir buna ki en çok bunlar para satıyordu
Osmanlı Hazinesine! daha sonra İngiliz/Fransız v.s yerlerden de yüksek Faizle para almıştık!
Zaten Osmanlı da bu parasızlık nedeniyle bildiğiniz şeylerin hepsini kaybetti!
dolayısıyla "nakit" yoksa,dönemezsin! biz de dönemediğimiz battık gibi olduk
Ama bu herifler ne o zaman ne de bu zaman bu ülkeyi tam batırmazlar,kimse merak etmesin
ayrıca niye batırsınlar yaw???
Çok tatlı para kazanıyorlar bir şekilde!
kıç kadar Yunanı bile devasa borçları olduğu halde bir kalem de 100milyar Avrosunu sildiler!
yetmedi,daha sonra yaklaşık 90milyar borç yine silindi
ama hesab da bunların adı "yapılandırma/iyileştirme" falan-filan oldu
Almanya zaten patron olduğu için ilk borcu kendisi çizdi!
ikinci defa da yine Almanya "hallederiz" dedi onu da sildiler!
Biz ve bizim gibi bir sürü ülke var bu dünyada adeta "batık"
hiç birisini batırmazlar resmen,ama ciddi süründürürler!
Çünkü para babaları(filimdeki esas oğlan budur)hiç bir zaman böyle devasa tatlı
paraların kazandığı bir başka sektör bulamazlar!
Savaşlar v.s bunları hikaye
asıl dertleri para satıp para kazanmaktır,yoksa herkesi silerlerse kime ne satacaklar yaw
Siyasilere siz bakmayın,ona sallarlar buna sallarlar v.s onlar da zaten bunu istiyorlar
yani manzara çakılmasın diye! ama asıl malı götüren de onlar oluyor
Başkan hep sallıyor ona buna,valla iyi yapıyor,millet de çok güzel yiyor nasılsa
sonra Başkan Trump ile "kanka" imiş bizim başkan! evet aynen öyle,kim güzel
sallıyorsa onunla kanka olur bu herifler!
K.Kore Lideri de çok salladı onunla da kanka olmuştu,Mr.Trump ve herifin taa ayağına kadar da gitti
sonra da bu oğlan iyi çocukmuş dedi yaw!!
ülen bu dünyanın çivisi çok fena çıktı,kıyamet alametleri diyorlar işte aynen bunun ayak sesleri!
Bizim başkan yarın zaten yolcu,iyi de gelecek başkan da bir başka sallamacı olacak!
önümüzdeki yılda seçim tartışmaları ile geçecek! "vatandaşın hali nicedir" diye kimse
kafa yormayacak,zaten millet de bir tuhaf biz de,hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz
şimdi kimse çıkıp ona buna sallamasın yaw,biz buyuz işte
Ben şimdi Amerikaya/Batıya kim daha kuvvetli sallayacak onun peşindeyim,şimdilik kimseleri
göremiyorum ama bakalım hayırlısı,yoksa ben yine bizim bu Başkan derim başkasını tanımam valla
Bana "çalışan" Başkan değil acaip sallayan Başkan lazım,çünkü biz sallayan adamı acaip seviyoruz yaw