Dolar 12.91 Tarihi Rekor Yinelendi

buraq Çevrimdışı

buraq 

Yeni Üye
4 Nis 2019
40
42
Merak ediyorum ekonomi sizin için önem sıralamasında kaçıncıdır? Hiç mi önemli değil? Mesela neyimiz eksik ne önemli ama yapamıyoruz, neye odaklanmalıyız? İnsanlar fakirleşirken teselliyi nerede bulalım? Nasıl devam edelim?
Benim için sağlık koşulsuz hep 1. sıradadır, ondan sonrası insanın ihtiyacına göre şekillenir. Bu soruyu sormakta yersiz bir tartışamaya götürür. Benim demek istediğim çok ama çok açık. Muhalif kitle ekonominin en iyi olduğu dönemde de yönetim değişikliği istiyordu (gezi olayları dönemi ekonomik rakamları kontrol edebilirsiniz) şimdi ekonomi kötü yine aynı talepler. Ak parti vekili nasıl et örneği verirken samimiyetsiz ise muhalefetin taleplerini de o kadar samimiyetsiz buluyorum. Asıl olay hiç bir zaman ama hiç bir zaman (Fransız ihtilali dahil) fakirlik olmamıştır, tabi bunu ancak tarih kitaplarından 100 sene sonra çözümleyebiliyoruz ayrı mesele.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Benim için sağlık koşulsuz hep 1. sıradadır, ondan sonrası insanın ihtiyacına göre şekillenir. Bu soruyu sormakta yersiz bir tartışamaya götürür. Benim demek istediğim çok ama çok açık. Muhalif kitle ekonominin en iyi olduğu dönemde de yönetim değişikliği istiyordu (gezi olayları dönemi ekonomik rakamları kontrol edebilirsiniz) şimdi ekonomi kötü yine aynı talepler. Ak parti vekili nasıl et örneği verirken samimiyetsiz ise muhalefetin taleplerini de o kadar samimiyetsiz buluyorum. Asıl olay hiç bir zaman ama hiç bir zaman (Fransız ihtilali dahil) fakirlik olmamıştır, tabi bunu ancak tarih kitaplarından 100 sene sonra çözümleyebiliyoruz ayrı mesele.
Fakirleşme sebeplerden biridir ama hükümetin istenmeme nedeni sadece fakirleşme olabilir mi? Ülkenizin topraklarının peşkeş çekilmesi, yeşilliğinin betona dönüştürülmeside ses çıkarmak için sebep olabilir mi? Dönemin Başbakanı olaylara daha ılımlı yaklaşsaydı zaten büyümeyecekti. İnsanlar yeşili koruma bilinciyle döküldüler, sonrasında işler evrilmiş olabilir ama bu Gezi olaylarının asıl amacını değiştirmez. Yazacak okadar çok olay ve örnek var ki, sağlık, ekonomi,hukuk,eğitim en önemlileri. Bunların hepsinden sınıfta kalmış bir iktidar tabiki eleştirilecek ve seçim istenecek. Buda demokratik bir haktır. Sizin için demiyorum ama her eleştireni “vatan haini,terör örgütücü,pkklı,amerika in ajanı…vs” etiketlerle dışlıyorlar. O kadar çok insan varki bu etiketlerin hiç biri olmayıp artık iktidarın zamanını doldurduğunun ve değişmesini isteyen. Bu yüzden seçime gidemiyorlar. Halktan koptular. Tuz koktu artık, seçim sonucunda görülecek zaten hepsi!

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
567

tartışmaya dahil olmak istemiyorum. Sadece bir düzeltme yapayım. "Ekonominin en iyi olduğu dönemde bile" dediğiniz iyi ekonomi sizin kendi spekülasyonunuz. Ya da ülkede yaratılmış olan algının ürünü diyim.

Ülkenin paha biçilemez cumhuriyet kazanımları yurtdışındaki en tehlikeli stratejik düşmanlara yok pahasına peşkeş çekilirken, kömüre makarnaya tamah eden kitlelere anlatamadık biz bu günlerin nerden geldiğini.

Size örnek olarak Türk Telekom'un satışı yeter. 93 yılında 40 milyar dolara satılması Anayasa mahkemesi tarafından engellenmiş Türk Telekomun 2005 yılında 6.5 milyar dolara satıldığı bir ortamda kimse bana bu ülkede bir zamanlar durum iyiydi diyemez. Ben o gün eyvahlar olsun diyen taraftaydım, bu gün geçmiş olsun diyorum, bunun daha geri dönüşü yok.

Dünya'da 3 defa yılın en iyi havalimanı seçilmiş Atatürk havalimanı kapatılırken son kez kullandığımda hıçkıra hıçkıra ağlamış biri olarak kusura bakmayın ben yemiyorum o bir zamanlar her şey çok iyiydi hikayesini.

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sevgili buraq ,muhalefet zaten her zaman yönetim değişikliği ister ,her zaman.Ki muhalefetten kurtulmanın yoludur değişiklik,tabii halk "tamam" derse olur ancak,onun için adı zaten "muhalefet" veya "muhalif"" tir ,bazen ben bunu bu forumda yapıyorum en yakın şahit de sevgili M memoli1478 dir kuşkusuz ,tabii benim uydu ile çok alakam yok ,ama illa yapacağım o muhalefeti ki birkaç değişiklik olsun uydu alıcısında.Olur mu olmaz mı bilmiyorum tabii ama genel olarak önemli olan "ben de sesimi duyurabilmeliyim" çabasındadır "muhalefet" dediğimiz grup.Bu gün sen olursun,yarın ben ,değişkendir yani :)
Bizim zamanımızda "görmek ve bakmak" vardı ,ben bunu "iktidarlar bakıyor ama görmüyor" derdim her zaman arkadaşlar arasında,bu nedense doğrudur maalesef,bu güne dek iktidarlar hep "bakmışlardır ama görmemişlerdir" şimdi o yazarı hatırlayamadım inan kusuruma bakma,ya lisede veya orta sonda okumuştuk kitaplarda :)
Bu yazdığımı sakın sana sataşma gibi algılama lütfen,sadece muhalefeti yazmak istedim ,ki ben 78 kuşağıyım ,neler gördük neler yaşadık biz o yıllarda.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Benim için ÖZGÜRLÜĞÜM ve ÇOCUKLARIMIN GELECEĞİ sağlığımdan daha önemli olduğu için aynı bakmıyoruz olaylara.

Ülkedeki çürümüş ve kokmuş sistemin yandaş yalaka tayfasını kadrolaştırdığı gün gibi ortadayken, İktidar il ilçe teşkilatlarının üyeleri üyelerinin halaları dayıları yengeleri yeğenleri torunları ne kadar cahil cühela var ise yeterli olup olmadığına bakılmadan yandaş mantığı ile tüm kadrolara yerleştirilmişken iki evladıma da ''Yurt dışını hedefleyin'' diyorsam bunu zil takıp oynayarak yapmıyoruz biz. Kokuşmuş sistemde özgürlük, çocuklarımız için gelecek mücadelesi veriyoruz.

Bu forumda dahi imkanları olsa bizi bir kaşık suda boğacak çok kişi geldi geçti, ihbar etti şikayet etti hiç birisine boyun eğmedik eğmeyeceğiz de.

Açık ifade ediyorum ve her yerde de göğsümü gere gere haykırıyorum, bu forumda bunu yazan ne kadar yandaş varsa hepsinin yüzüne haykırmaya da devam edeceğim ki GEZİ PARKI ONURLU BİR EYLEMDİR - GEZİ PARKI ONURLU BİR DİK DURUŞ EYLEMİDİR o kadar. Ülkesinin geleceğini ve bağımsızlığını savunan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini benimsemiş koca yürekli insanların eylemidir o, İktidarın korkulu rüyası, tekrarından Allah gibi korktukları Halk Direnişidir.

Size göre (liderinize göre) işe gelmediği için terör eylemidir ki malum iktidarın zihniyetinde olan herkese göre zaten biz de yerli işbirlikçi teröristleriz. Terörist gibi AĞIR bir lafı bile öyle ağızlara sakız ettiniz, öyle sıradanlaştırdınız ki artık önüne gelen gıda teröristi, trafik teröristi, orman teröristi ifadeleri kullanmaya başladı. VATAN HAİNİ ve TERÖRİST diye önüne gelen yaftalamak bu Ülkenin geçmişinde hiç bir İktidar döneminde yaşanmış şey değildir o nedenle zamanında ekilen nefret tohumlarının bu gün filizlenip dallanıp budaklanmasının ceremesini o tohumları ekenler de, su taşıyanlar da zamanı gelince çekecekler elbette.

Şuraya gelip direkt veya dolaylı yollardan iktidar güzellemesi yapanların, ülkenin bu gün içinde bulunduğu GERÇEKLERE edebilecek bir çift lafı yok ise rica ediyorum hiç bir şey yazmasınlar zira güzellemelerinizden bıktık usandık biz artık.

Geçmiş yıllarda ''Ama kuyruk vardı'' edebiyatı yapanların bu günün kuyruklarına KUYRUK deme cesareti olmadığı için ''Onlar benzin kuyruğu değil araç bolluğu'' beyanı ile aklımızla dalga geçmesine ses çıkaramayanların bize burada verebilecek aklı olduğunu düşünmüyorum ben.

Gelin sohbet edin, teknik konuşun, bir derdiniz var ise başımız gözümüz üstüne o konuda baş tacısınız ama mevzu siyasi olunca çok hassasız, çok doluyuz, birbirimizi kırmayalım. Lütfen diyorum, rica ediyorum gelip burada hükûmet güzellemesi yapmayın, amalı fakatlı cümleler kurmayın. Size gelin burada Hükumet kötüleyin de demiyorum yanlış anlaşılmasın, sadece yaşanan gerçekleri kabullenebilecek cesaretiniz yok ise gelip burada Amalı Fakatlı içi boş söylemler ile boşuna sinirleri germeyin diyorum.

Bakın belki farkındasınız belki değilsiniz olay büyük boyutta ciddileşmesin diye koca adam teraspy teraspy dahil elimizden geldiğince makaraya vuruyoruz zaten işi, gülüyoruz ağlanacak halimize, ama lütfen diyorum bakın tekrar ediyorum gereksiz yere üzmeyelim birbirimizi.

Bakın bütün Ülke medyası elinizde zaten, basın yayın tv kanalları Allah ne verdiyse hepsi sizin mecraya yalakalık yapabilmek için at koşturuyor ve bunlara birçok sosyal mecra kanalı da dahil. Hah işte o uçan ekonominizi, Şahlanan Ülke edebiyatlarınızı lütfen gidin orada yapın, orada avutun birbirinizi bu safsatalar ile ama bu mecrada bu konulara girmeyin burada samimiyetle yazıyorum ki kültür düzeyi çok çok çok yüksek bir insan kitlesi var, biz yemeyiz yani o anlatılanları.

Haftalardır şuraya SOMUT yüzlerce örnek yazdım, bir tanesine 'o öyle değil'' diyebilen çıkmadı çünkü sunduğumuz örneklerin doğru ve ispatlı olduğu ortada ama o mevzuların yanından dolanıp gelip işinize gelen konularda hükumet güzellemesi yapmanıza da müsaade etmemizi beklemeyin lütfen.

Yazımı bitirirken Her şeye rağmen ''saygılarımla'' diyorum bakın zira ben şu mecrada herkesi siyasi görüşü ne olursa olsun İNSAN olarak görüyor ve öyle sohbet ediyorum. A partili olun, B partili olun, C partili olun isterse Ğ partili olun vallahi bizim için zerre kadar önemi yok çünkü biz İNSANLIĞIMIZI paylaşırken parti ayrımı yapmıyoruz. Ama Siyasi mevzulara girmeyin bırakın biz burada iki gram kendi kendimize stres atıyoruz beyler bizi de anlayın yahu Midasın Kulakları EŞŞEK kulakları diye bizim de bir yerlere haykırma ihtiyacımız var..

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
...
Bakın belki farkındasınız belki değilsiniz olay büyük boyutta ciddileşmesin diye koca adam teraspy teraspy dahil elimizden geldiğince makaraya vuruyoruz zaten işi, gülüyoruz ağlanacak halimize, ama lütfen diyorum bakın tekrar ediyorum gereksiz yere üzmeyelim birbirimizi.

.....
Evet,aslında içimiz kan ağlamakta ama dediğin gibi "gülüyoruz ağlanacak halimize" ,yoksa kafayı yeriz "düşün düşün".Bu gün yine muhabbet oldu ,arabamı satayım dedim ,arkadaşım "satma alocum,alamazsın bir daha "dedi ki bu kişi ak parti meclis üyesi samimi bir arkadaşım Adem Helvacı Adem Helvacı adem.Ben de " benzin nereyse 10 tl olacak "dediğimde bana söylediklerini burada yazamam doğrusu ki çok şikayetçi artık bu konulardan.Hatta bazı arkadaşlarım üzerine çullanmaya başladığında (fiziksel olarak değil tabii :) ) konuyu yine esprili şekilde kapatıp değiştirme yine bana düştü :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Evet,aslında içimiz kan ağlamakta ama dediğin gibi "gülüyoruz ağlanacak halimize" ,yoksa kafayı yeriz "düşün düşün".Bu gün yine muhabbet oldu ,arabamı satayım dedim ,arkadaşım "satma alocum,alamazsın bir daha "dedi ki bu kişi ak parti meclis üyesi samimi bir arkadaşım Adem Helvacı Adem Helvacı adem.Ben de " benzin nereyse 10 tl olacak "dediğimde bana söylediklerini burada yazamam doğrusu ki çok şikayetçi artık bu konulardan.Hatta bazı arkadaşlarım üzerine çullanmaya başladığında (fiziksel olarak değil tabii :) ) konuyu yine esprili şekilde kapatıp değiştirme yine bana düştü :)
Abi kendi cenahları da dahil çok çok büyük bir kitle farkında konunun ancak var işte aşırı gönül verenler ve aşırı nemalananlar yapacak bir şey yok.
Muhalefet partilerinde de durum farklı değil bana göre. Bazı Kemalist tayfa var abi inan bana bu Dinci dediğimiz tayfadan (Dindar değil Dinci) daha tehlikeliler.
Yani haftalar önce yazmıştım tekrar yazayım, zannedilmesin ki iktidar değiştiğinde biz sorunlara susacağız.

Bakın Allah Yukarıda, Adem Helvacı da burada.

Dileyen bu mesajı alsın kopyalasın ekran görüntüsü alıp saklasın, İktidar değiştiğinde Adem Helvacı nın muhalif tavrı değişirse sorunlar karşısında, Forum huzurunda söz veriyorum ki Tükürük Günü düzenleyip herkesi davet ederim, Fethiye kordon meydanında canı isteyen gelip yüzüme tükürsün.

İktidar ister Ak parti olmuş ister Bak parti olmuş kardeşim iktidarın kim olduğu değil, ÜLKEME ve VATANDAŞA ne yaptığı ile ilgileniyorum ben.

Ayrıca şu mevzular bitsin de şu küçük enişte ile de ayrıca ilgileneceğiz. Ülkeye ettiği ihanetleri unutmadık..

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Abi kendi cenahları da dahil çok çok büyük bir kitle farkında konunun ancak var işte aşırı gönül verenler ve aşırı nemalananlar yapacak bir şey yok.
Muhalefet partilerinde de durum farklı değil bana göre. Bazı Kemalist tayfa var abi inan bana bu Dinci dediğimiz tayfadan (Dindar değil Dinci) daha tehlikeliler.
Yani haftalar önce yazmıştım tekrar yazayım, zannedilmesin ki iktidar değiştiğinde biz sorunlara susacağız.

Bakın Allah Yukarıda, Adem Helvacı da burada.

Dileyen bu mesajı alsın kopyalasın ekran görüntüsü alıp saklasın, İktidar değiştiğinde Adem Helvacı nın muhalif tavrı değişirse sorunlar karşısında, Forum huzurunda söz veriyorum ki Tükürük Günü düzenleyip herkesi davet ederim, Fethiye kordon meydanında canı isteyen gelip yüzüme tükürsün.

İktidar ister Ak parti olmuş ister Bak parti olmuş kardeşim iktidarın kim olduğu değil, ÜLKEME ve VATANDAŞA ne yaptığı ile ilgileniyorum ben.

Ayrıca şu mevzular bitsin de şu küçük enişte ile de ayrıca ilgileneceğiz. Ülkeye ettiği ihanetleri unutmadık..
Benim tartıştığım İzmir büyükşehir belediyeden yetkiliyi yazsam. Beni gezdirecekmiş bir gün ,"sizi alıp gezelim sayın alattin bey" dedi :) Bende ona Bayındır belediyede yaşadığımı anlattım 4 yıl öncesi yani ,hatta daha ileri gidip eskiden chp'den belediye başkanı olan, şimdi aramızın çok iyi olduğunu da yazacağım kişiyle olan dostluk ilişkisini anlattım ve "arabanızı alın ,ben sizi gezdireyim" dedim.
Neden ,çünkü istediğimiz daha iyiye kavuşmak ,daha iyi nasıl oluru tartışmak,bu güne kadar kavga eder gibi konuşmuşluğum olmadı hiç,yaşamımda nasılsam,bu forumda da öyleyimdir ,farklı mecralarda da öyleyimdir.Kısaca ben futbol takımı tutar gibi oy vermedim vermem de hiç.12 eylül anayasasında mavi renkli "hayır" oy pusulasını beyaz zarfa attığımda,sandık başkanı dahil iptal ettirmek için neler yaptılar neler.Hatta rahmetli anneme "nalan teyze ,alattin yanlış pusula koydu,değiştirsin" bile dediler ama annemin koluna girip "benim oyum hayır" dedim ve çıktık sandıktan :)Tabi ben olayı kibarca yazdım her zamanki gibi :) Neyse bak beni daha çok yazdırmaya çalışma karışmam :kiskis

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Benim tartıştığım İzmir büyükşehir belediyeden yetkiliyi yazsam. Beni gezdirecekmiş bir gün ,"sizi alıp gezelim sayın alattin bey" dedi :) Bende ona Bayındır belediyede yaşadığımı anlattım 4 yıl öncesi yani ,hatta daha ileri gidip eskiden chp'den belediye başkanı olan, şimdi aramızın çok iyi olduğunu da yazacağım kişiyle olan dostluk ilişkisini anlattım ve "arabanızı alın ,ben sizi gezdireyim" dedim.
Neden ,çünkü istediğimiz daha iyiye kavuşmak ,daha iyi nasıl oluru tartışmak,bu güne kadar kavga eder gibi konuşmuşluğum olmadı hiç,yaşamımda nasılsam,bu forumda da öyleyimdir ,farklı mecralarda da öyleyimdir.Kısaca ben futbol takımı tutar gibi oy vermedim vermem de hiç.12 eylül anayasasında mavi renkli "hayır" oy pusulasını beyaz zarfa attığımda,sandık başkanı dahil iptal ettirmek için neler yaptılar neler.Hatta rahmetli anneme "nalan teyze ,alattin yanlış pusula koydu,değiştirsin" bile dediler ama annemin koluna girip "benim oyum hayır" dedim ve çıktık sandıktan :)Tabi ben olayı kibarca yazdım her zamanki gibi :) Neyse bak beni daha çok yazdırmaya çalışma karışmam :kiskis
Abi zaten istedikleri daha çok yazmamız çünkü şikayet ederken dosya sağlam olsun istiyorlar :kiskis

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Açık ifade ediyorum ve her yerde de göğsümü gere gere haykırıyorum, bu forumda bunu yazan ne kadar yandaş varsa hepsinin yüzüne haykırmaya da devam edeceğim ki GEZİ PARKI ONURLU BİR EYLEMDİR - GEZİ PARKI ONURLU BİR DİK DURUŞ EYLEMİDİR o kadar. Ülkesinin geleceğini ve bağımsızlığını savunan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini benimsemiş koca yürekli insanların eylemidir o, İktidarın korkulu rüyası, tekrarından Allah gibi korktukları Halk Direnişidir.
İşte bu ziyaretten dikleşme çıkınca yani ülkemizi yönetenler abd yönetimindekilerle başka bir yönde oluklarını söyleyince onları yola getirmek için başlatılmış içimizdeki yumuşak güçleri eliyle alevlendirdikleri gücümüze çokça zarar verdikleri bir eylemleridir.

Tarihlere bakarsanız o gün olmasa da bu gün anlamanız gerekir. O günkü Merkez Bankası kurları $Alış: ₺1,8059 $ Satış: ₺1,8092
Mayıs 2013 de 12 aylık ÜFE% 3,27 TÜFE% 7,51
Kaynak --->

Bu günü yazmıyorum, zordaki durumumuzu herkes biliyor. Sizin bağırmanıza göre bu gün kimse eve girmemesi lazım. Ya da söyledikleriniz bu gün için yanlış tespitten öte bir şey değil.

Bizim devletimiz milletin, siyasetin, söylediğine bakmaz arkada kendi oyununu kurar. Bir zamanlar ülkenin vatandaşlarının bir kısmı siyasetçileri de dahil özeklik olacak her şehrin bir bayrağı olacak deyip bayrak tasarlatıp ilan ederken, önce çatışmaları bitirmeye çalıştı sürecin sonucunda da hendekler içinde temizlik yaparken, millet battık bittik bir kısımı da özeklik hayalleri kurarken bile arkada neler olduğu bu gün kardelenler gibi ortaya çıktıkça görülüyor.

Devletimiz bölünüp küçülüp yok olma yerine birleşip büyüyüp küresel güç olmak üzere sürekli çalışıyormuş, işte görüyoruz adım adım geliyor. Yeni bir birlik, yeni bir serbest dolaşım alanı, yeni bir ortak para ve yeni bir finans merkezi üç kıtadaki ülkelerde nüfuz alanları. 2023 çok farklı olacak görünüyor. Bence içerideki siyaset iki parça, bir gurup avrupa ile yol yürümek istiyor, çünkü söylemleri o yönü (Almanya ve abd içindeki almanyadan gidenlerin sermaye gurubu ve çin ekseni) işaret ediyor, diğerlerinin söylemleri ise ingiltere ve abd içindeki uzantısı sermaye ile birlikte olup diğerine karşı duruyor. Anladığım kadarıyla devletimiz pastanın payına düşen büyük kısmı ikinci tarafta görmüş şekilde hareket ediyor. ABD tek parça değil konumunu onun için gücüne göre kullandım. İkinci taraftaki güç üreterek para kazanan guruptur. Birinci taraf ise abd içinde paradan para kazanan diğer gurup ve güçtür.

Halktan bir gurubun devlete başkaldırmasının adı ayaklanmadır devletin başındaki yöneticinin makamını basma eylemi ihtilal girişimidir. Halbuki o günlerde yapılması gereken, siyasi olarak muhalif partilerin yapması gereken mitinglerdir. Karar içerden alınmayınca kanun nizam beklemekte ahmaklık elbette.

Ben içeriyi de iki parça görüyorum, iktidarın tuttuğu yolu destekleyenler ve bunu istemeyen diğer avrupa-çin eksenli yeni dünyada yer olmak isteyenler olarak. Çünkü muhalefet gurubunda toplananların ortak paydası ülkenin yönünün makasın diğer yanına çevrilmesini istemeleri. Bir de bunun farkında olmayanlar var. bu gurubun konuşmaları zaten güncel siyaseten çok uzakta. Gerisi mikro olaylar. Vatandaşın kafasını bulandırıp yandaş toplama meselesi. Seçime 60 günden az kalınca bunlar açık açık konuşulur. Ama iktidar tarafı zaten o tarihe kadar geri dönülmez şekilde makastan geçirmiş olur. Bir diğer deyişle var olan problemleri büyük oranda çözmüş, yerini çoktan sağlamlamış olur.

Birinci dünya savaşında almaya ile beraberdik onlar yenilince yenildik. İkinci dünya savaşına aktif girmedik ama son anda almanlar tarafındaydık sonuç bu günlere gelinen acıklı süreçler. Şimdi ise ülkemiz almanlarla ingilizlerin yaptığı birinci ve ikinci dünya savaşlarındaki konumunu terk ediyor, bu günkü dünya paylaşım savaşında diğer cepheye geçiyor. İngilizler avrupadan ayrılırken bizimkilerinde avrupaya sırt çevirmeleri ve yönetimden avrupa yanlısı siyasileri ve bürokratları temizlemeleri de geçmişte atılmış adımlar.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
İşte bu ziyaretten dikleşme çıkınca yani ülkemizi yönetenler abd yönetimindekilerle başka bir yönde oluklarını söyleyince onları yola getirmek için başlatılmış içimizdeki yumuşak güçleri eliyle alevlendirdikleri gücümüze çokça zarar verdikleri bir eylemleridir.

Tarihlere bakarsanız o gün olmasa da bu gün anlamanız gerekir. O günkü Merkez Bankası kurları $Alış: ₺1,8059 $ Satış: ₺1,8092
Mayıs 2013 de 12 aylık ÜFE% 3,27 TÜFE% 7,51
Kaynak --->

Bu günü yazmıyorum, zordaki durumumuzu herkes biliyor. Sizin bağırmanıza göre bu gün kimse eve girmemesi lazım. Ya da söyledikleriniz bu gün için yanlış tespitten öte bir şey değil.

Bizim devletimiz milletin, siyasetin, söylediğine bakmaz arkada kendi oyununu kurar. Bir zamanlar ülkenin vatandaşlarının bir kısmı siyasetçileri de dahil özeklik olacak her şehrin bir bayrağı olacak deyip bayrak tasarlatıp ilan ederken, önce çatışmaları bitirmeye çalıştı sürecin sonucunda da hendekler içinde temizlik yaparken, millet battık bittik bir kısımı da özeklik hayalleri kurarken bile arkada neler olduğu bu gün kardelenler gibi ortaya çıktıkça görülüyor.

Devletimiz bölünüp küçülüp yok olma yerine birleşip büyüyüp küresel güç olmak üzere sürekli çalışıyormuş, işte görüyoruz adım adım geliyor. Yeni bir birlik, yeni bir serbest dolaşım alanı, yeni bir ortak para ve yeni bir finans merkezi üç kıtadaki ülkelerde nüfuz alanları. 2023 çok farklı olacak görünüyor. Bence içerideki siyaset iki parça, bir gurup avrupa ile yol yürümek istiyor, çünkü söylemleri o yönü (Almanya ve abd içindeki almanyadan gidenlerin sermaye gurubu ve çin ekseni) işaret ediyor, diğerlerinin söylemleri ise ingiltere ve abd içindeki uzantısı sermaye ile birlikte olup diğerine karşı duruyor. Anladığım kadarıyla devletimiz pastanın payına düşen büyük kısmı ikinci tarafta görmüş şekilde hareket ediyor. ABD tek parça değil konumunu onun için gücüne göre kullandım. İkinci taraftaki güç üreterek para kazanan guruptur. Birinci taraf ise abd içinde paradan para kazanan diğer gurup ve güçtür.

Halktan bir gurubun devlete başkaldırmasının adı ayaklanmadır devletin başındaki yöneticinin makamını basma eylemi ihtilal girişimidir. Halbuki o günlerde yapılması gereken, siyasi olarak muhalif partilerin yapması gereken mitinglerdir. Karar içerden alınmayınca kanun nizam beklemekte ahmaklık elbette.

Ben içeriyi de iki parça görüyorum, iktidarın tuttuğu yolu destekleyenler ve bunu istemeyen diğer avrupa-çin eksenli yeni dünyada yer olmak isteyenler olarak. Çünkü muhalefet gurubunda toplananların ortak paydası ülkenin yönünün makasın diğer yanına çevrilmesini istemeleri. Bir de bunun farkında olmayanlar var. bu gurubun konuşmaları zaten güncel siyaseten çok uzakta. Gerisi mikro olaylar. Vatandaşın kafasını bulandırıp yandaş toplama meselesi. Seçime 60 günden az kalınca bunlar açık açık konuşulur. Ama iktidar tarafı zaten o tarihe kadar geri dönülmez şekilde makastan geçirmiş olur. Bir diğer deyişle var olan problemleri büyük oranda çözmüş, yerini çoktan sağlamlamış olur.

Birinci dünya savaşında almaya ile beraberdik onlar yenilince yenildik. İkinci dünya savaşına aktif girmedik ama son anda almanlar tarafındaydık sonuç bu günlere gelinen acıklı süreçler. Şimdi ise ülkemiz almanlarla ingilizlerin yaptığı birinci ve ikinci dünya savaşlarındaki konumunu terk ediyor, bu günkü dünya paylaşım savaşında diğer cepheye geçiyor. İngilizler avrupadan ayrılırken bizimkilerinde avrupaya sırt çevirmeleri ve yönetimden avrupa yanlısı siyasileri ve bürokratları temizlemeleri de geçmişte atılmış adımlar.
Zaten biz ne zaman doğru bir tespitte bulunduk ki?

Geri
Üst Alt