Dün gündüz işlerimi bitirdim ,fazla da iş yapamadım çünkü neredeyse sel götürdü buraları(hanımı aradım,burada yağmur yok demişti o saatlerde) .Akşam yine atıştırınca bugü,yine ne bıraktım çanağı monte etmeyi ,tepeye çıktım bari kabloları da ayarlıyayım güzel olsun dedim ,o sırada bir komşu traktörle geçerken korna çaldı ,kolay gelsin dedikten sonra "bende bir çanak var ,zamanında almıştım ,sağır dendi ,kullanmıyorum,dönüşte vereyim istersen,belki lazım olur" dedi,neyse dönüşte getirdi bıraktı ,baya eski ,ama temiz anten ,bir de ölçtüm 105lik ,bendeki 80lik idi,neyse önce kendi antenimi takıp motoru ayarlardım ,İzmir için sıfır uydusu 26 derece ama yayın gelmeyince 23.5 ayarlayıp ,hafifçe sola çevirdim(lat 45.7 derece) ,sonra tek tek uydu açılarını kaydettim tekrar ,çünkü reset atınca hepsi uçtu gitti motordan
Sonra komşunun verdiği çanağı taktım ,80likte 90 olan sinyal bunda 58,şaşırdım sağır demiş o zaman çanak antenci,komşu tekrar geçerken (adını bilmiyorum inanın,sormak da aklıma gelmedi ,saman taşıyordu hayvanlarına ,aslında tanımıyordum da ),durdurdum sordum ,neden buna sağır dedi dedim,sinyalleri az gösteriyormuş sanırım ,geçmiş zaman oldu dedi ,biraz muhabbet ettik (2 metre mesafeyi korudum yani).Bari kendi çanağımı tekrar takayım diye düşündüm ,bu arada tv açık,tam karşımda ,bir ara lnbyi sökmek için lnb demirini tuttuğumda sinyal 65 oldu birden ,şaşırdım bırakınca 58 döndü yine,demiri elledim ve
hafif yukarı kaldırdım 0 oldu ,aşağı indirdim 75 oldu , bu arada bir elimle de çanağın üsttünden tutuyorum ,ki çanak da oynamasın aşağı yukarı diye.
Sonra lnb demirini tutan iki teli söktüm,lnb demiri ,boşta kaldı ,elimle aşağı indirdim hafifçe ,90 oldu ,biraz daha derken sonunda 94te görünce ,sağ demiri taktım vidasına,solu takmadım 75 düştü,solu lnb demirinin farklı yerlerinde harddisk mıknatısıyla tutturarak ,94 sinyali yakaladığım yerden akıllı vida ile tutturdum ,süper oldu,Daha önceleri 80lik çanakla 65-68 olan sinyaller birden 80-93 arasında gelmeye başladı ,kısıtlı alanım nedeniyle şimdilik 14 uydu alıyorum
Şunu da belirteyim
Komşum son geçişinde durdurdum yine ve çanağının sağır olmadığını ,sadece ayarsız monte olduğunu ,artık güzel gösterdiğini isterse alabileceğini söyledim,bana "ben onu çoktan atacaktım sana kısmetmiş ,güle güle kullan dedi.
Yorgunluktan foto çekemedim ,yarın unutmazsam eklerim yaptığım değişikliği