Evet akıllı saat Google tv yada bilgisayarda rahat kullanıyorum akıllı saati mouse olarak çok büyük kolaylık o yüzden uğraşıyorum böyleSaat mi?
Şimdi şu şekilde evet haklısın servis menüsünde Bluetooth yazısı var diye destekleyecek diye bi kural yok fakat bu yazının olması bu anakartın bt desteği var demek oluyor anakart üzerindeki wifi kartını bt+wifi özellikli kart ile değişim yaparsam ve uygun yazılımı bulursam aynı anakarta sahip Bluetooth yazılımla olan bu iş çözülür diye düşünüyorum birde rus bi forumda Bluetooth scanner uygulaması buldum onu yüklediğim zaman 86 inç olan tvde bu tv Bluetooth desteklemiyor diyip kapanıyor fakat 58 inc olan tv de uygulama açılıyor Bluetooth ara dediğim zaman Bluetooth devredışı Bluetoothu etkinleştirin uyarısı alıyorum.Benim eski tv'den örnek vereyim; UE40H6470AS. Yan odada ikinci tv olarak kullanılıyor.
Bu televizyona normalde Samsung marka birkaç cihaz haricinde bluetooth bağlantısı kurulamıyor. Fakat servis menüden bluetooth aktifleştirdiğinizde her türlü bluetooth cihaz bağlayabiliyorsunuz, Airpods dahi kullanılabiliyor.
Ancak servis menüde bluetooth ayarının bulunması donanım olarak da bluetooth destekleyeceği anlamına gelmez. Çünkü aynı ana kart birden fazla modelde kullanılabilir. Mesela yukarıda bahsettiğim Samsung televizyonun servis menüsünde Local Dimming ayarı da var lakin bunu açmanız hiçbir anlam ifade etmiyor çünkü cihazda donanımsal olarak yerel karartma bölgesi yok.
Bunun açıklaması da şu, Samsung aynı ana kartı veya en azından aynı ana kart ara yüzünü üst seri televizyonda da alt seri televizyonda da kullanmış. Alt modelin menüsünden yerel karartmayı kapalı konumda bırakmış.
Bu işler ile uğraşmayı seviyorsanız şansınızı deneyebilirsiniz tabi ki. En temizi harici bir tv box kullanmak.
Son düzenleme: