Dijitsu Bluetooth olmayan tv ye Bluetooth ekleme?

S Çevrimdışı

sehzade55

Yeni Üye
18 Ocak 2023
17
21
Evet akıllı saat Google tv yada bilgisayarda rahat kullanıyorum akıllı saati mouse olarak çok büyük kolaylık o yüzden uğraşıyorum böyle:)

Benim eski tv'den örnek vereyim; UE40H6470AS. Yan odada ikinci tv olarak kullanılıyor.

Bu televizyona normalde Samsung marka birkaç cihaz haricinde bluetooth bağlantısı kurulamıyor. Fakat servis menüden bluetooth aktifleştirdiğinizde her türlü bluetooth cihaz bağlayabiliyorsunuz, Airpods dahi kullanılabiliyor.

Ancak servis menüde bluetooth ayarının bulunması donanım olarak da bluetooth destekleyeceği anlamına gelmez. Çünkü aynı ana kart birden fazla modelde kullanılabilir. Mesela yukarıda bahsettiğim Samsung televizyonun servis menüsünde Local Dimming ayarı da var lakin bunu açmanız hiçbir anlam ifade etmiyor çünkü cihazda donanımsal olarak yerel karartma bölgesi yok.
LD_panelcadd2c4e8341e3cb.jpg

Bunun açıklaması da şu, Samsung aynı ana kartı veya en azından aynı ana kart ara yüzünü üst seri televizyonda da alt seri televizyonda da kullanmış. Alt modelin menüsünden yerel karartmayı kapalı konumda bırakmış.

Bu işler ile uğraşmayı seviyorsanız şansınızı deneyebilirsiniz tabi ki. En temizi harici bir tv box kullanmak.
Şimdi şu şekilde evet haklısın servis menüsünde Bluetooth yazısı var diye destekleyecek diye bi kural yok fakat bu yazının olması bu anakartın bt desteği var demek oluyor anakart üzerindeki wifi kartını bt+wifi özellikli kart ile değişim yaparsam ve uygun yazılımı bulursam aynı anakarta sahip Bluetooth yazılımla olan bu iş çözülür diye düşünüyorum birde rus bi forumda Bluetooth scanner uygulaması buldum onu yüklediğim zaman 86 inç olan tvde bu tv Bluetooth desteklemiyor diyip kapanıyor fakat 58 inc olan tv de uygulama açılıyor Bluetooth ara dediğim zaman Bluetooth devredışı Bluetoothu etkinleştirin uyarısı alıyorum.

Son düzenleme:
Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Bu konuya eskiden kafa yormuştum fakat o kadar farklı yazılım o kadar farklı donanım türleri var ki uyanı bulmak imkansıza yakın bir şey. Laptoplardaki wifi kartı gibi söküp öbürünü takınca iş çözülür mantığı güzel fakat oluru var mı, bence yok. USB bluetooth cihazları denemek bir yere varabilir de varamayabilir de. Ucuz bi cihaz alıp denemek mantıklı.

İlla ben sesi farklı cihazlardan almak istiyorum bu da bluetooth olacak diyorsanız, bunun ses için kesin olur yollarını söyleyeyim.

- aux çıkışı olan cihazlarda o çıkıştan sesi alarak o sesi bluetooth haline çeviren hazır devreler var o şekilde olabilir. Bu şekilde bazı cihazlarda kumandadan da ses çıkışını değiştirebilirsiniz lakin bağlanılacak cihazı tvden seçemeyeceksiniz.

-aux çıkışı olmayan tvlerde optik ses çıkışı olabiliyor, optik sesi normal ses sinyallerine çeviren çevirici üstüne yukarıda dediğim ses sinyalini bluetooth ileten cihaz takmak bir çözüm. İki farklı çevirici. Yine ses çıkışını kumandadan değiştirebilirsiniz.

-ne aux ne optik çıkışı olmayan bir tv sahibiyseniz cihazın içini açıp ses yükseltici entegresinin input sinyallerini alıp bluetooth ses iletici devresine iletmek, bunu yaparken tv hoparlörünün sesini kesmek için araya farklı bir devre ya da anahtar eklemek gerekiyor, bu en karmaşığı ve uğraşı çok olan sistem. Hem ses çıkışını manuel değiştirmek gerekecek.

Bu çözümlerde gecikmeli ses alma ihtimali de çok yüksek.

Eğer dünyada 15-20 tane tv anakartı bu kadar da yazılım olsaydı, her çeşit modifikasyon için binbir çeşit yolu olmuş olurdu. Ama teknolojik olarak o kadar çok çöplük var ki herhangi bir şeyde herhangi bir kronik sorunu dahi tespit edemeden cihazın modası geçmiş ve ömrü dolmuş oluyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,344
Bu konuya eskiden kafa yormuştum fakat o kadar farklı yazılım o kadar farklı donanım türleri var ki uyanı bulmak imkansıza yakın bir şey. Laptoplardaki wifi kartı gibi söküp öbürünü takınca iş çözülür mantığı güzel fakat oluru var mı, bence yok. USB bluetooth cihazları denemek bir yere varabilir de varamayabilir de. Ucuz bi cihaz alıp denemek mantıklı.

İlla ben sesi farklı cihazlardan almak istiyorum bu da bluetooth olacak diyorsanız, bunun ses için kesin olur yollarını söyleyeyim.

- aux çıkışı olan cihazlarda o çıkıştan sesi alarak o sesi bluetooth haline çeviren hazır devreler var o şekilde olabilir. Bu şekilde bazı cihazlarda kumandadan da ses çıkışını değiştirebilirsiniz lakin bağlanılacak cihazı tvden seçemeyeceksiniz.

-aux çıkışı olmayan tvlerde optik ses çıkışı olabiliyor, optik sesi normal ses sinyallerine çeviren çevirici üstüne yukarıda dediğim ses sinyalini bluetooth ileten cihaz takmak bir çözüm. İki farklı çevirici. Yine ses çıkışını kumandadan değiştirebilirsiniz.

-ne aux ne optik çıkışı olmayan bir tv sahibiyseniz cihazın içini açıp ses yükseltici entegresinin input sinyallerini alıp bluetooth ses iletici devresine iletmek, bunu yaparken tv hoparlörünün sesini kesmek için araya farklı bir devre ya da anahtar eklemek gerekiyor, bu en karmaşığı ve uğraşı çok olan sistem. Hem ses çıkışını manuel değiştirmek gerekecek.

Eğer dünyada 15-20 tane tv anakartı bu kadar da yazılım olsaydı, her çeşit modifikasyon için binbir çeşit yolu olmuş olurdu. Ama teknolojik olarak o kadar çok çöplük var ki herhangi bir şeyde herhangi bir kronik sorunu dahi tespit edemeden cihazın modası geçmiş ve ömrü dolmuş oluyor.
aynı modelde tv'nin bluetooth modelinin kart markasını bilinirse aynı marka çip setli usb bluetooth uyum sağlama ihtimali yüksek.

S Çevrimdışı

sehzade55

Yeni Üye
18 Ocak 2023
17
21

Ses için olsaydı inanın hiç uğraşmazdim araç teypine yaptığım gibi Bluetooth ses modülünü seninde dediğin gibi yapardım ama ben akıllı saatimi Bluetooth üzerinden bağlayıp akıllı saatimi mouse olarak kullanmak istediğim için bu kadar uğraş birde bu 86 inc olan tvde anlamadığım şekilde sanki root varmış gibi davranıyor Tivibu go uygulamasını açamıyorum root var hatası geliyor bana uygulaması yükledim ondada root erişimi tespit edildi diye hata veriyor bir çok root uygulamasi ile baktım bişey görünmüyor yazılımı sıfırdan yükledim yine aynı dijitsu da bu konuda yardımcı olmadı bana bunuda çözmek için uğraşıyorum bi yandan.

aynı modelde tv'nin bluetooth modelinin kart markasını bilinirse aynı marka çip setli usb bluetooth uyum sağlama ihtimali yüksek.
Bunu nasıl öğreneceğim peki

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,940
Şimdi şu şekilde evet haklısın servis menüsünde Bluetooth yazısı var diye destekleyecek diye bi kural yok fakat bu yazının olması bu anakartın bt desteği var demek oluyor anakart üzerindeki wifi kartını bt+wifi özellikli kart ile değişim yaparsam ve uygun yazılımı bulursam aynı anakarta sahip Bluetooth yazılımla olan bu iş çözülür diye düşünüyorum birde rus bi forumda Bluetooth scanner uygulaması buldum onu yüklediğim zaman 86 inç olan tvde bu tv Bluetooth desteklemiyor diyip kapanıyor fakat 58 inc olan tv de uygulama açılıyor Bluetooth ara dediğim zaman Bluetooth devredışı Bluetoothu etkinleştirin uyarısı alıyorum.
Yazılımda sadece bir seçenek olarak da düşünebilirsiniz.
Sonuç olarak wifi kartı var mı, yok.
O yüzden seçenek kapalı.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,940
Televizyon gibi ürünlerin yazılımları biraz daha işleve odaklıdır.
Yüklenen firmware tıpkı Android bir telefonun yazılımı gibi.
Derlenmiş bir imaj. Hangi dosya, belleğin hangi adresine yazılacak belli.
Dışarıdan bir müdahale yapılmadan olması düşük ihtimal.

Realtek, Ralink gibi chipset üreticilerini deneyebilirsiniz.

S Çevrimdışı

sehzade55

Yeni Üye
18 Ocak 2023
17
21
Televizyon gibi ürünlerin yazılımları biraz daha işleve odaklıdır.
Yüklenen firmware tıpkı Android bir telefonun yazılımı gibi.
Derlenmiş bir imaj. Hangi dosya, belleğin hangi adresine yazılacak belli.
Dışarıdan bir müdahale yapılmadan olması düşük ihtimal.

Realtek, Ralink gibi chipset üreticilerini deneyebilirsiniz.
Bakalım bi çözüm bulacağım inşallah zaten şuan yanlış yazılımdan dolayı tv açılmıyor:) usbyi görmüyor tvnin ışığı 1 saniye yanıp sönüyor uart üzerinden bağlayıp yazılım atayım diye düşündüm ama uarttan yazılım atma hakkında hiç bilgim yok o yüzden servisi çağırdım pazartesi gelirler anakartı alıp ana merkeze götürürler muhtemelen:)

Ve birde dijitsu 86dg22000 modeli var Google tv olarak dijitsunun sitesinden baktım da panel değerleri filan aynı görünüyor aynı paneli kullandığını varsayiyorum sadece anakart hdmi filan girişleri farklı acaba diyorum bu modelin anakartıni alsam taksam uyumlu olur mu açıkçası bu Google tv li modelde anakart haricî diğer bileşenler aynı düşüncesindeyim fakat bu modelin anakart modeli bulamıyorum bunu nerden nasıl öğrenebilirim.

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,940
Bakalım bi çözüm bulacağım inşallah zaten şuan yanlış yazılımdan dolayı tv açılmıyor:) usbyi görmüyor tvnin ışığı 1 saniye yanıp sönüyor uart üzerinden bağlayıp yazılım atayım diye düşündüm ama uarttan yazılım atma hakkında hiç bilgim yok o yüzden servisi çağırdım pazartesi gelirler anakartı alıp ana merkeze götürürler muhtemelen:)

Ve birde dijitsu 86dg22000 modeli var Google tv olarak dijitsunun sitesinden baktım da panel değerleri filan aynı görünüyor aynı paneli kullandığını varsayiyorum sadece anakart hdmi filan girişleri farklı acaba diyorum bu modelin anakartıni alsam taksam uyumlu olur mu açıkçası bu Google tv li modelde anakart haricî diğer bileşenler aynı düşüncesindeyim fakat bu modelin anakart modeli bulamıyorum bunu nerden nasıl öğrenebilirim.
Muhtemelen olmaz.
Panel de aynı değildir.
Panel voltajları farklıdır.

Harici bir Android box en sağlam ve performanslı çözüm olur.

Geri
Üst Alt