Derneğimiz Hayırlı Olsun - Bilinçli Tüketici Derneği

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Allah şahit ya, şu hayatta bir kere dahi ''evim olsun'' demedim.
Ev işi sıkıntılı gerçekten, Eee ben de sıkıntılı bir adamım takarım böyle bazı durumlarda bazı şeylere. Kiracı olunca bütün evler senin.
Taşındığın evin üst katındaki afedersiniz Öküz mü çıktı? taşınırım olur biter. Evin damı aktı, ev sahibi düşünsün, Bina depremde yıkıldı, biz halen sağ isek ev sahibi düşünsün.

Bizim ülkemizde ev sahipliği mi? Paranla rezil olmaktan başka bir şey değil.

Baksana İstanbulda 1940 lı yıllardan kendisine kalan evi için 70 yaşında adamdan ''Kıymetli emlak vergisi) adı altında 700bintl para istemiş devletimiz.

Ev bildiğin şu demir korkuluklu standart memur evlerinden. Ama manzarası yüzünden yeri kıymetliymiş o nedenle devletimiz o vergiyi istemiş.

Şimdi bizim evin kaç tl vergisi var ben ne bilirim, ayrıca bana ne.

Tamam belki de benimkisi fakir avuntusudur o ayrı konu ama samimiyetle yazıyorum ki ben rahatım.

Bak eski ev sahibim halen beni arar sorar, telefonda ''Evlat'' der başka bir şey demez. Yeni ev sahibimin konu komşuda hakkımızda söyledikleri kulağımıza geliyor elbette ki ne mutlu bizim adımıza bunları duymak.

Allah baht güzelliği versin sevgili Mert, İnan bana bunda da bir hayır mutlaka vardır.

Rabbim sizlere çok çok daha güzellerini nasip edecektir emin ol.

Hem o ne öyle yaaaa, 1+1 ev mi olur? siz benim yeğenimin geleceğini düşünmüyormusunuz? :rant

Valla hocam ne diyeyim ki genç halimizken ileriye dönük birşeyler yapalım dedik tarla malum para getirmiyor.Öyle kira peşinde koşacak insanlarda değiliz biliyorsunuz , hatta kiracıların annesi ile tanıştık anlaştık peşin peşin dedik kira artışı, evden çıkın gibi durumlar bizde olmaz merak etmeyin şeklinde.

Çok şükür kendi evimiz var yatırım amaçlı olsun buda dedik şimdilik kısmet olmadı.Allah size de inş tez zamanda gönlünüze göre nasip etsin .

yeğen olayı ciddiyse kapımız her zaman açık evi boş tutarım gelinceye kadar ?☺️

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Valla hocam ne diyeyim ki genç halimizken ileriye dönük birşeyler yapalım dedik tarla malum para getirmiyor.Öyle kira peşinde koşacak insanlarda değiliz biliyorsunuz , hatta kiracıların annesi ile tanıştık anlaştık peşin peşin dedik kira artışı, evden çıkın gibi durumlar bizde olmaz merak etmeyin şeklinde.

Çok şükür kendi evimiz var yatırım amaçlı olsun buda dedik şimdilik kısmet olmadı.Allah size de inş tez zamanda gönlünüze göre nasip etsin .

yeğen olayı ciddiyse kapımız her zaman açık evi boş tutarım gelinceye kadar

İleri dönük altın gibi şeyler de düşünebilirsiniz bence. Adem abinin dediği gibi, eve yarın ne olacağı belli olmaz. :hihi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

yeğen olayı ciddiyse kapımız her zaman açık evi boş tutarım gelinceye kadar ?☺
Ohooooo, biz sizden olan yeğenlerimizden bahsediyoruz ama bakıyorum hiiiiççç :kiskis

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
İleri dönük altın gibi şeyler de düşünebilirsiniz bence. Adem abinin dediği gibi, eve yarın ne olacağı belli olmaz. :hihi

valla hocam aylık getirisi olup , kendi değerini koruyup arttırabilen başka yatırım yok yani.

dolar , borsa , emtia, altın, hatta bitcoin bile denedim ciddi anlamak lazım hep zarar ettim.

Bizim edirne öğrenci şehri herkes 1 tane 1+1 daire sahibi olma peşinde . Öğrenciler genelde yurtta kalmak istemiyorlar.Açık konuşayım aldığım evin 1000 lira kira bedeli vardı.

kiracı olmasaydı ninemde birkaç eski kullanılcak eşya var dolap ,kanepe ,falan birde 2. el tv , buzdolabı alıp eşyalı verecektim 1300 , 1400 liraya gidiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ohooooo, biz sizden olan yeğenlerimizden bahsediyoruz ama bakıyorum hiiiiççç :kiskis
hehe şimdi anladım hocam hele nasip olsun zaten ne yapıyorsak onun için. Şimdilik Allah nasip etmedi henüz.?

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
valla hocam aylık getirisi olup , kendi değerini koruyup arttırabilen başka yatırım yok yani.

dolar , borsa , emtia, altın, hatta bitcoin bile denedim ciddi anlamak lazım hep zarar ettim.

Bizim edirne öğrenci şehri herkes 1 tane 1+1 daire sahibi olma peşinde . Öğrenciler genelde yurtta kalmak istemiyorlar.Açık konuşayım aldığım evin 1000 lira kira bedeli vardı.

kiracı olmasaydı ninemde birkaç eski kullanılcak eşya var dolap ,kanepe ,falan birde 2. el tv , buzdolabı alıp eşyalı verecektim 1300 , 1400 liraya gidiyor.

Öyle tabi ama ileriyi de düşünmek lazım. Bugün kiracı var, yarın Edirne'de öğrenci olacak mı? (Belki de ben karamsar yaklaşıyorum ama.)
Bir de altın gibi yatırım araçlarında amaç zor günlerde kullanmak için kenara koymak olmalı.
Yoksa kısa sürede kâr elde etmek isterseniz, al sat yaparak, terste kalma ihtimaliniz var tabi ki.
Bir de şöyle düşünün, o dairenin parasını çıkarması kaç sene sürecek; o kadar değerde altın alıp kenara attığınızda, aynı sürede altın ne kadar değerlenecek?

Ben bu konularda uzman değilim tabi, bakmayın öyle söylediğime. Ama konut işi bu devirde riskli geliyor.
Siz yine şanslısınız ki kredi vs. çekerek almamışsınız. Bu risk kısmı biraz daha kredi ile konut almayı düşünenler için geçerli. :alala

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Öyle tabi ama ileriyi de düşünmek lazım. Bugün kiracı var, yarın Edirne'de öğrenci olacak mı? (Belki de ben karamsar yaklaşıyorum ama.)
Bir de altın gibi yatırım araçlarında amaç zor günlerde kullanmak için kenara koymak olmalı.
Yoksa kısa sürede kâr elde etmek isterseniz, al sat yaparak, terste kalma ihtimaliniz var tabi ki.
Bir de şöyle düşünün, o dairenin parasını çıkarması kaç sene sürecek; o kadar değerde altın alıp kenara attığınızda, aynı sürede altın ne kadar değerlenecek?

Ben bu konularda uzman değilim tabi, bakmayın öyle söylediğime. Ama konut işi bu devirde riskli geliyor.
Siz yine şanslısınız ki kredi vs. çekerek almamışsınız. Bu risk kısmı biraz daha kredi ile konut almayı düşünenler için geçerli. :alala

Yani ben de uzman değilim Umut gibi. Ancak beni hep ürkütüyor bu tarz yatırımlar.
Ne kadar acı ki, benim güzel ülkemde güvenebileceğim tek yatırım aracı, güzel ülkeme ait olmayan bir unsur. Zira dünyanın her yerinde para eden bir para.
Kendi ülkende ev alıyorsun, yarın ne olacağı belli değil. Bir gün devletin canı sıkıldığında ''Haydi ben evlerden %50 ek vergi almaya karar verdim'' dese verebilecek cevabın yok. Altın desen keza. Bitcoin işleri oldum olası sakat. Borsa desen eehhheeeeyyyy.

Ne varsa dolarda var benim gözümde. Haaa sor bana ''kaç doların var?'' diye. Allah şahit ya bir ara birisi tl çıkmayınca 10 euro vermişti bir o var o kadar :)

Yani ev yok ki ev uzmanı olalım
Dolar yok ki yatırım uzmanı olalım

O nedenle Mert'in yaklaşımını bu doğrultuda mantıklı buldum zira bu LOKAL yaklaşım. yani bölgeye özel formül üretmiş adam, biz genel düşündüğümüz için fikirler çatışıyor.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Yani ben de uzman değilim Umut gibi. Ancak beni hep ürkütüyor bu tarz yatırımlar.
Ne kadar acı ki, benim güzel ülkemde güvenebileceğim tek yatırım aracı, güzel ülkeme ait olmayan bir unsur. Zira dünyanın her yerinde para eden bir para.
Kendi ülkende ev alıyorsun, yarın ne olacağı belli değil. Bir gün devletin canı sıkıldığında ''Haydi ben evlerden %50 ek vergi almaya karar verdim'' dese verebilecek cevabın yok. Altın desen keza. Bitcoin işleri oldum olası sakat. Borsa desen eehhheeeeyyyy.

Ne varsa dolarda var benim gözümde. Haaa sor bana ''kaç doların var?'' diye. Allah şahit ya bir ara birisi tl çıkmayınca 10 euro vermişti bir o var o kadar :)

Yani ev yok ki ev uzmanı olalım
Dolar yok ki yatırım uzmanı olalım

O nedenle Mert'in yaklaşımını bu doğrultuda mantıklı buldum zira bu LOKAL yaklaşım. yani bölgeye özel formül üretmiş adam, biz genel düşündüğümüz için fikirler çatışıyor.

Aynen ama o evi satmaktan vazgeçene fena sinirlendim ben de. Tam dayaklık. :hihi

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32

şimdi siz yabancı değilsiniz hocam biliyorsunuz ben üniversitesi de çalışıyorum.Edirne de bu üniversitesi olmasa bu insanlar ne yapardı merak ediyorum .çoğunluk çiftçi zengin kesim, sanayi imkanı yok ,turizm Osmanlı ya 88 yıl başkentlik yapmış bir şehir olarak hiç çok düşük seviyede, esnaf esnaf değik kur yükseldiğinden beridir kendi milletimizi önemsemiyorlar, tabi Bulgar yunanlarda uyandılar kazıklandıklarını anlayınca şimdi çorlu, kırklareli babaeskiye gidiyorlar alışverişe.Öğrenci potansiyeline gelince 44.000 öğrencimiz var ve her yıl artıyor.

eve birşey olur olmaz Allah bilir tabide.Dask ve 200 300 liralık konut sigortası ile kafam rahat olur.

Kiracı da öğrenci olunca ödeme konusunda genellikle sıkıntı olmuyor, bazı kişiler senet yapıyor ama ben okadar katı bir insan değilim tabi.

Valla ilk buraya anlattım olan biteni soranlara bile geçiştiriyorum şimdilik.Derdime ortak olduğunuz için sağolun valla .İnsan anlatınca rahatlıyor.Yani kendimi dolandırılmış gibi hisssettim bir haftadır .Bereket para konusunda şimdilik tapu harcı olarak 1500 zarardayım Onu da artık verir vermez.Emlakçının insafına kaldık.

Aynen ama o evi satmaktan vazgeçene fena sinirlendim ben de. Tam dayaklık. :hihi
sen ne diyorsun umut ya Adama dünya kadar laf ettim .Gelmiş hakkını helal et kusura bakma diyor .Dedim bakarım ,hakkımı da helal etmiyorum,yapacağın işten de hayır görme inş dedim.Sonra şans eseri liseden hocam ordaydı durumu öğrendi konuştuk tabi.Siz hocam hayrola dedim yanında duran beyfendi nin evini alacakmış oda .Adam da şaka olarak istersen bende vazgeçeyim sen al dedi.Ben de rica ederim hayatta paradan çok daha önemli şeyler var , verilen sözü tutmak, namus, şeref,onur gibi dedim adam döndü arkasını kardeşim laflarına dikkat et bu muhabbet karakolda bitecek yoksa dedi.Araya emlakçı falan girdi.Bende niye üstüne alınıyorsun ki dedim hiçbirşey diyemedi.

Valla bunlar büyük işler bizlerde acemiyiz bunun için emlakçı ile çalışalım dedik heralde sahibinden olsa bu kadar problem olmazdı.

birde Edirne bakmayın hocam hep en batı , avrupa şehri derler alakası yok.boydan boya karadeniz akdeniz egeyi gezmiş biri olarak söylüyorum heralde en geri burası kalmıştır.

evimizi 4 sene önce 105 e aldık, çok yakınına avm dikildi şimdi apartmanda 270 300 bine satanlar oldu.Millet avm görmemişki hiç hayatında.

tembel bizim edirne nin insanı.Türkiye de heralde en çok kahvahane edirne de vardır.Kardeniz yayla köylerinde bile hep 1 kahve gördüm bizde aynı köyde 5 kahve olan yerler var.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
tembel bizim edirne nin insanı.Türkiye de heralde en çok kahvahane edirne de vardır.Kardeniz yayla köylerinde bile hep 1 kahve gördüm bizde aynı köyde 5 kahve olan yerler var.
Sonra Vatan Millet Sakarya..

Neyse, şimdi milletin çalışmadan para kazanma sevdasından başka yerlere gidecek konu boşverelim.

Her şeyde hayır vardır. Alsaydın belki de başka bir şey olacaktı diyelim avutalım kendimizi ama bak göreceksin en geç 3 ay içerisinde burada çok daha güzel gelişmeleri konuşuyor olacağız senin (Sizin) adına. Buna inancım tam ?

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Sonra Vatan Millet Sakarya..

Neyse, şimdi milletin çalışmadan para kazanma sevdasından başka yerlere gidecek konu boşverelim.

Her şeyde hayır vardır. Alsaydın belki de başka bir şey olacaktı diyelim avutalım kendimizi ama bak göreceksin en geç 3 ay içerisinde burada çok daha güzel gelişmeleri konuşuyor olacağız senin (Sizin) adına. Buna inancım tam ?
güzel tememnileriniz için birkez daha teşekkürler adem abi.Hayırlısı dedik bizde zaten.Allah herkese sağlık sıhhat huzur mutluluk versin rn başı da bunlar zaten.?

Geri
Üst Alt