meebbe
Süper Üye
- 25 Şub 2018
- 2,463
- 32
Allah şahit ya, şu hayatta bir kere dahi ''evim olsun'' demedim.
Ev işi sıkıntılı gerçekten, Eee ben de sıkıntılı bir adamım takarım böyle bazı durumlarda bazı şeylere. Kiracı olunca bütün evler senin.
Taşındığın evin üst katındaki afedersiniz Öküz mü çıktı? taşınırım olur biter. Evin damı aktı, ev sahibi düşünsün, Bina depremde yıkıldı, biz halen sağ isek ev sahibi düşünsün.
Bizim ülkemizde ev sahipliği mi? Paranla rezil olmaktan başka bir şey değil.
Baksana İstanbulda 1940 lı yıllardan kendisine kalan evi için 70 yaşında adamdan ''Kıymetli emlak vergisi) adı altında 700bintl para istemiş devletimiz.
Ev bildiğin şu demir korkuluklu standart memur evlerinden. Ama manzarası yüzünden yeri kıymetliymiş o nedenle devletimiz o vergiyi istemiş.
Şimdi bizim evin kaç tl vergisi var ben ne bilirim, ayrıca bana ne.
Tamam belki de benimkisi fakir avuntusudur o ayrı konu ama samimiyetle yazıyorum ki ben rahatım.
Bak eski ev sahibim halen beni arar sorar, telefonda ''Evlat'' der başka bir şey demez. Yeni ev sahibimin konu komşuda hakkımızda söyledikleri kulağımıza geliyor elbette ki ne mutlu bizim adımıza bunları duymak.
Allah baht güzelliği versin sevgili Mert, İnan bana bunda da bir hayır mutlaka vardır.
Rabbim sizlere çok çok daha güzellerini nasip edecektir emin ol.
Hem o ne öyle yaaaa, 1+1 ev mi olur? siz benim yeğenimin geleceğini düşünmüyormusunuz?
Valla hocam ne diyeyim ki genç halimizken ileriye dönük birşeyler yapalım dedik tarla malum para getirmiyor.Öyle kira peşinde koşacak insanlarda değiliz biliyorsunuz , hatta kiracıların annesi ile tanıştık anlaştık peşin peşin dedik kira artışı, evden çıkın gibi durumlar bizde olmaz merak etmeyin şeklinde.
Çok şükür kendi evimiz var yatırım amaçlı olsun buda dedik şimdilik kısmet olmadı.Allah size de inş tez zamanda gönlünüze göre nasip etsin .
yeğen olayı ciddiyse kapımız her zaman açık evi boş tutarım gelinceye kadar ?