slowfood
Moderatör
- 23 May 2022
- 7,881
Ben fionarino aracımda halen kullanıyorum. Gören gülüyor "Fiorino' da conti pre contact" diye.Astra K marka aracımda da Continental Premium Contact 5 marka lastik kullanmıştım ondan da memnun kalmıştım

Ben fionarino aracımda halen kullanıyorum. Gören gülüyor "Fiorino' da conti pre contact" diye.Astra K marka aracımda da Continental Premium Contact 5 marka lastik kullanmıştım ondan da memnun kalmıştım
Lastiğin uzakdoğudaki mucidi sanırım. Burada (Kanada) fiyatları çok uygun diye çok kişi güvenmiyor. Üst segment altı kullanıcı genelde Nokian Kumho ve Firestone diye bir marka biliyor. Sumitomo isteyince bana acayip baktılarSumitomo galiba lastik konusu dışında da çok güçlü bir firma. Yani nokian veya kumho ile aynı kafada üretmiyorlardır muhtemelen![]()
İşte bulunabilirlik önemli tabi :(Bazı modelleri çok başarılı ama bulunması çok güç.
Dunlopta lastik mi? Veteriner Hekim icat etmiş. Olur mu öyle lastik?Dunlop ve Falken Candır.
arabanın üzerinde ilk aldığım da DUNLOP Sport diye bir modeli vardıDunlop ve Falken Candır.
Yukarıda ince bir espri yapmaya çalıştım. Dunlop, conti, michelin gibi lastikler konforda düşünüldüğü için bana göre yumuşak hamurlu. Bir de söylediğiniz gibi Antalya sıcağı artı yatma olunca hepten dayanmıyor.arabanın üzerinde ilk aldığım da DUNLOP Sport diye bir modeli vardı
önceden yazmıştım bu lastikler 4. yıl da yanaklardan çatlayarak gitmişti!
dişler düzgün idi derinliği de normaldi ama yanaklar çok fena olmuştu
belki ilk yıllar fazla kullanılmadı araba çoğunlukla yattı ondan böyle olmuş olabilir
Dunlop ve petlas galiba her koşulta çatlıyor. Ekspertizde çalıştığım dönemlerde artık "bu markalarda kronik" demeye başlamıştık. Normalde 5 yıldan sonra değişim önerilse de 10 yıla kadar çatlamaması gerekiyor ama bunlar 3-4 yılda çatlıyorlar.Yukarıda ince bir espri yapmaya çalıştım. Dunlop, conti, michelin gibi lastikler konforda düşünüldüğü için bana göre yumuşak hamurlu. Bir de söylediğiniz gibi Antalya sıcağı artı yatma olunca hepten dayanmıyor.