ÇAY MAKİNESİ TAVSİYESİ ( Paslanmaz Çelik Gizli Rezistans özellikli)

  • Konbuyu başlatan Crysis
  • Başlangıç tarihi
B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
bu aletlerin cayi güzel olmuyor
bakir yada aliminyum demlikde düsük isida demlenmis cay en lezzetlisi sonrasida su ve cayin kalitesiyle alakali güzel cay icin anahtar iyi su kullanmak haslamadan demlerseniz güzel cay olur bu aletler cayi hasliyor
 
The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,295
Bende daha yeni Korkmaz A369 Çay Makinesi sipariş verdim , bekliyorum bakalım nasıl bir şey çıkacak ?
 
Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
Eyvallah dostum da, çay için Karadeniz'e gitme imkanımız yok, ikincisi ise ben orada kavga cikaririm :kiskis ( ekleme, yanlış anlaşılma olmasın, verdiğin linkteki uzun saçlı icin kavga çıkar dedim, o ne öyle abi paramizla rezillik. Bu şeye benziyor Taksim'de milleti tokatkayip çiğköfte satan satıcı gibi :) )

Benim sorduğum daha çok , şu marka /paketten şu kadar gram, diğer marka / paketten şu kadar gram, yumuşak içimli su, biraz da şundan karttin mı porselen demlikte misssss

veya

Yine şu kadar tutam vs odun ateşinde, orta sertlikte su.

Yani istediğim, denenmiş ve çok çok beğenilen, misafirler tarafından kapisilan çay tarifleri.

Ha misafirden değil de ben kendim için istiyorum, çayı severim.

Ancak bu şekilde formülleri var ise ben ona çay tiryakisi/ gurmesi derim :)

Yanlış bilmiyorsam alüminyum demlikler sağlıklı ve uzun ömürlü değil diye aklımda kalmış.
 
Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Eyvallah dostum da, çay için Karadeniz'e gitme imkanımız yok, ikincisi ise ben orada kavga cikaririm :kiskis

Benim sorduğum daha çok , şu marka /paketten şu kadar gram, diğer marka / paketten şu kadar gram, yumuşak içimli su, biraz da şundan karttin mı porselen demlikte misssss

veya

Yine şu kadar tutam vs odun ateşinde, orta sertlikte su.

Yani istediğim, denenmiş ve çok çok beğenilen, misafirler tarafından kapisilan çay tarifleri.

Ha misafirden değil de ben kendim için istiyorum, çayı severim.

Ancak bu şekilde formülleri var ise ben ona çay tiryakisi/ gurmesi derim :)

Yanlış bilmiyorsam alüminyum demlikler sağlıklı ve uzun ömürlü değil diye aklımda kalmış.

Takip :kiskis
 
A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
8690394701304_1_org_zoom.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben bunu beğenmiştim ama fiyatı çok tuzlu geldi o yüzden diğer alt modelini almıştım.
 
Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
[SUP]Biz Bosch un bir modelini kullanıyoruz fakat şuan üretimden kalktı.[/SUP]
[SUP]Üstü porselen olan bir modeldi.[/SUP]

[SUP]kisaca deneyinlerim, üstü porselen fakat ağzı kısa olduğu için kullanışlı degil. İkinci bir husus içinde silindir şeklinde filtresi var, bu da bana göre çayı sıkıyor,, temizlik için ise iyi.[/SUP]

[SUP]Benim nacizane tavsiyem, yine çay makinesi olabilir, fakat üst porselen demlik ( filtresiz) ve ağzı ibrik şeklinde olmalı. ( Biz genelde bu şekilde kullanıyoruz.) [/SUP]

[SUP]cay daha hoş oluyor.[/SUP]
 
F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
769
Eyvallah dostum da, çay için Karadeniz'e gitme imkanımız yok, ikincisi ise ben orada kavga cikaririm :kiskis ( ekleme, yanlış anlaşılma olmasın, verdiğin linkteki uzun saçlı icin kavga çıkar dedim, o ne öyle abi paramizla rezillik. Bu şeye benziyor Taksim'de milleti tokatkayip çiğköfte satan satıcı gibi :) )

Benim sorduğum daha çok , şu marka /paketten şu kadar gram, diğer marka / paketten şu kadar gram, yumuşak içimli su, biraz da şundan karttin mı porselen demlikte misssss

veya

Yine şu kadar tutam vs odun ateşinde, orta sertlikte su.

Yani istediğim, denenmiş ve çok çok beğenilen, misafirler tarafından kapisilan çay tarifleri.

Ha misafirden değil de ben kendim için istiyorum, çayı severim.

Ancak bu şekilde formülleri var ise ben ona çay tiryakisi/ gurmesi derim :)

Yanlış bilmiyorsam alüminyum demlikler sağlıklı ve uzun ömürlü değil diye aklımda kalmış.
Çay için karadenize gitmeniz için yazıyı vermedim, kaliteli çay nasıl demlenir tarifi var yazıda.
Kendisinden dinlediğim.
Odun ateşi olacak.
Kaynak suyu olacak.
Porselen demlik olacak.
Çay demlenmeden önce iyice yıkanacak.
Kısık ateşte ağır ağır demlenecek.
 
Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
Çay için karadenize gitmeniz için yazıyı vermedim, kaliteli çay nasıl demlenir tarifi var yazıda.
Kendisinden dinlediğim.
Odun ateşi olacak.
Kaynak suyu olacak.
Porselen demlik olacak.
Çay demlenmeden önce iyice yıkanacak.
Kısık ateşte ağır ağır demlenecek.

Eyvallah dostum:ok Demlemede şöyle bir video bırakabilirim; Özellikle yıkanmaması konusunda uyarıyor. Ben demlemeden daha ziyade, karışım ve formüller ile ilgileniyorum :)
 
muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
Eyvallah dostum:ok Demlemede şöyle bir video bırakabilirim; Özellikle yıkanmaması konusunda uyarıyor. Ben demlemeden daha ziyade, karışım ve formüller ile ilgileniyorum :)

Rizeliden tarif;
1-demlikte suyunu kaynatın. Fokurdamaya başlayınca alın bekletmeyin suyu.
2-Demliğin üstüne çayı koyun. Biz 5 yemek kaşığı koyuyoruz ne kadar içilecekse artık. Çayı koyduktan sonra fokurdattığınız sıcak suyu çayın içine dökün ve demliğin kapağını kapatın.
3-Demliğin altının suyu azaldıysa tekrar su koyun.
4-Ocağın en ufak gözünü yakın en harlı şekilde. Sonra kapatma tarafına doğru ocak sönene kadar çevirin. En az yanana kadar. Böyle yaptığımız için ocağın kısık modundan daha çok kısmış olursunuz ve çayı yakmamış olursunuz. Tabii ocağınız fabrika ayarıyla geliyorsa yapın bunu. Sonradan ocağa giren gazı kıstırmak gibi ayar felan yaptırdıysanız normal tarafa çevirip kısın.
5-Demliğin üstünü hafif altı açık kalacak yamuk şekilde suyun üstüne koyun ve demlenmesini bekleyin.
6-Demliği kısa sürede bitirmeye bakın saatlerce altı yanmasın.
Afiyet olsun.
 
Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
Rizeliden tarif;
1-demlikte suyunu kaynatın. Fokurdamaya başlayınca alın bekletmeyin suyu.
2-Demliğin üstüne çayı koyun. Biz 5 yemek kaşığı koyuyoruz ne kadar içilecekse artık. Çayı koyduktan sonra fokurdattığınız sıcak suyu çayın içine dökün ve demliğin kapağını kapatın.
3-Demliğin altının suyu azaldıysa tekrar su koyun.
4-Ocağın en ufak gözünü yakın en harlı şekilde. Sonra kapatma tarafına doğru ocak sönene kadar çevirin. En az yanana kadar. Böyle yaptığımız için ocağın kısık modundan daha çok kısmış olursunuz ve çayı yakmamış olursunuz. Tabii ocağınız fabrika ayarıyla geliyorsa yapın bunu. Sonradan ocağa giren gazı kıstırmak gibi ayar felan yaptırdıysanız normal tarafa çevirip kısın.
5-Demliğin üstünü hafif altı açık kalacak yamuk şekilde suyun üstüne koyun ve demlenmesini bekleyin.
6-Demliği kısa sürede bitirmeye bakın saatlerce altı yanmasın.
Afiyet olsun.
Teşekkürler onaylı üye:sirit Hayırlı olsun. Peki hangi çayı kullanıyorsunuz. Oradan doğrudan üreticiden mi alıyorsunuz?
 
muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
Teşekkürler onaylı üye:sirit Hayırlı olsun. Peki hangi çayı kullanıyorsunuz. Oradan doğrudan üreticiden mi alıyorsunuz?
Biz hemşinliyiz. Hemşin havzası komple Çaykur Hemşin Organik Çay için Çaykur'a satıyoruz. Bizim çay biraz pahalı olduğu için Çaykur Filiz Çayı alıyoruz. Babam şimdi Lipton Doğu Karadeniz almış sarı paket. Baya hoşumuza gitti.
Çaykur: Filiz ve Organik Hemşin Çayı güzel.
Lipton: Doğu karadeniz güzel.
Direk paket alın sallama yada filtre içine konmuş çaylardan almayın
 
Geri
Üst Alt