TKartaL
Süper Üye
- 5 Şub 2018
- 2,481
- 45
Benimde kafama hep bu yatıyordu. Kullanan var mı gerçi bilmiyorum!
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
O değilde, çay tarifi yapacak gurme/tiryaki var mı aramızda
Eyvallah dostum da, çay için Karadeniz'e gitme imkanımız yok, ikincisi ise ben orada kavga cikaririm ( ekleme, yanlış anlaşılma olmasın, verdiğin linkteki uzun saçlı icin kavga çıkar dedim, o ne öyle abi paramizla rezillik. Bu şeye benziyor Taksim'de milleti tokatkayip çiğköfte satan satıcı gibi )Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Eyvallah dostum da, çay için Karadeniz'e gitme imkanımız yok, ikincisi ise ben orada kavga cikaririm
Benim sorduğum daha çok , şu marka /paketten şu kadar gram, diğer marka / paketten şu kadar gram, yumuşak içimli su, biraz da şundan karttin mı porselen demlikte misssss
veya
Yine şu kadar tutam vs odun ateşinde, orta sertlikte su.
Yani istediğim, denenmiş ve çok çok beğenilen, misafirler tarafından kapisilan çay tarifleri.
Ha misafirden değil de ben kendim için istiyorum, çayı severim.
Ancak bu şekilde formülleri var ise ben ona çay tiryakisi/ gurmesi derim
Yanlış bilmiyorsam alüminyum demlikler sağlıklı ve uzun ömürlü değil diye aklımda kalmış.
Çay için karadenize gitmeniz için yazıyı vermedim, kaliteli çay nasıl demlenir tarifi var yazıda.Eyvallah dostum da, çay için Karadeniz'e gitme imkanımız yok, ikincisi ise ben orada kavga cikaririm ( ekleme, yanlış anlaşılma olmasın, verdiğin linkteki uzun saçlı icin kavga çıkar dedim, o ne öyle abi paramizla rezillik. Bu şeye benziyor Taksim'de milleti tokatkayip çiğköfte satan satıcı gibi )
Benim sorduğum daha çok , şu marka /paketten şu kadar gram, diğer marka / paketten şu kadar gram, yumuşak içimli su, biraz da şundan karttin mı porselen demlikte misssss
veya
Yine şu kadar tutam vs odun ateşinde, orta sertlikte su.
Yani istediğim, denenmiş ve çok çok beğenilen, misafirler tarafından kapisilan çay tarifleri.
Ha misafirden değil de ben kendim için istiyorum, çayı severim.
Ancak bu şekilde formülleri var ise ben ona çay tiryakisi/ gurmesi derim
Yanlış bilmiyorsam alüminyum demlikler sağlıklı ve uzun ömürlü değil diye aklımda kalmış.
Çay için karadenize gitmeniz için yazıyı vermedim, kaliteli çay nasıl demlenir tarifi var yazıda.
Kendisinden dinlediğim.
Odun ateşi olacak.
Kaynak suyu olacak.
Porselen demlik olacak.
Çay demlenmeden önce iyice yıkanacak.
Kısık ateşte ağır ağır demlenecek.
Eyvallah dostum Demlemede şöyle bir video bırakabilirim; Özellikle yıkanmaması konusunda uyarıyor. Ben demlemeden daha ziyade, karışım ve formüller ile ilgileniyorum
Teşekkürler onaylı üye Hayırlı olsun. Peki hangi çayı kullanıyorsunuz. Oradan doğrudan üreticiden mi alıyorsunuz?Rizeliden tarif;
1-demlikte suyunu kaynatın. Fokurdamaya başlayınca alın bekletmeyin suyu.
2-Demliğin üstüne çayı koyun. Biz 5 yemek kaşığı koyuyoruz ne kadar içilecekse artık. Çayı koyduktan sonra fokurdattığınız sıcak suyu çayın içine dökün ve demliğin kapağını kapatın.
3-Demliğin altının suyu azaldıysa tekrar su koyun.
4-Ocağın en ufak gözünü yakın en harlı şekilde. Sonra kapatma tarafına doğru ocak sönene kadar çevirin. En az yanana kadar. Böyle yaptığımız için ocağın kısık modundan daha çok kısmış olursunuz ve çayı yakmamış olursunuz. Tabii ocağınız fabrika ayarıyla geliyorsa yapın bunu. Sonradan ocağa giren gazı kıstırmak gibi ayar felan yaptırdıysanız normal tarafa çevirip kısın.
5-Demliğin üstünü hafif altı açık kalacak yamuk şekilde suyun üstüne koyun ve demlenmesini bekleyin.
6-Demliği kısa sürede bitirmeye bakın saatlerce altı yanmasın.
Afiyet olsun.
Biz hemşinliyiz. Hemşin havzası komple Çaykur Hemşin Organik Çay için Çaykur'a satıyoruz. Bizim çay biraz pahalı olduğu için Çaykur Filiz Çayı alıyoruz. Babam şimdi Lipton Doğu Karadeniz almış sarı paket. Baya hoşumuza gitti.Teşekkürler onaylı üye Hayırlı olsun. Peki hangi çayı kullanıyorsunuz. Oradan doğrudan üreticiden mi alıyorsunuz?