Çamaşır makinesinin hortumundan su akıtması Garantiya girer mi

O Çevrimdışı

oksijen

Yasaklı Üye
9 Nis 2022
35
39
Vestel çamaşır makinesi kullanıyorum normal garantisi devam ediyor ayrıca ek güvence de yaptırmıştım.
Resmini paylaştığım ve işaretli yerden su akıtıyor hatta fışkırtıyor acaba filtreden mi diye düşündüm içindeki filtre yarısı temiz.
Sonra baktım ki beyaz çevirmeli başlığında bir kısmı sabitken bir kısmı aşağı yukarı yapınca hareket ediyor ve işaretli yerlerden su akıtıyor.

Bugün resmi tatil olduğu için servise ulaşamadım ki bu arada herkesin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun, buradan bir danışmak istedim.
Bu arıza kullanıcı ya da dış etken kaynaklımı sayılır, yoksa teknik kendiliğinden oluşan bir arıza olarak mı yani garantiden mi yapılır yoksa ücretlimi.

Şimdi ücretli olursa parça 100 tl miş kendim alsam musluğa takıldığı gibi cihazın arkasına da çevirmeli takılıyorsa bende yaparım. Servis birde 120 tl servis ücreti de alabilir dimi.
Servis açık olsaydı servise gidip resmi gösterecektim bir bilgi vermeleri için.

photo_2022-10-29_10-56-48.jpg
 
MutluTEKİR Çevrimdışı

MutluTEKİR 

Aktif Üye
29 Tem 2022
215
34
Plastik dönen aparatın içinde conta vardır, o conta doğru yerleşmiş mi, plastik aparat musluğa düzgün oturtulmuş mu onu kontrol edin. Çünkü eğimli olursa o borunun ucundaki conta tam oturmadığından böyle bir duruma yol açabilir. Bence ek olarak teflon bant da sarın musluğa öyle tekrar takın sıkıca. Sonrasında duruma göre bakarsınız. Eğer hala sızdırma varsa da contayı alıp yapı markete gidip değişin. En son baktınız olmuyor çağırırsınız.
 
A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Yorum yapanların dediğini uygulayın, ancak öncelikle hortumun konumu bu şekilde ise ya makinenin konumunu hortumun bağlantı yeri kıvırılmayacak hale getirin yada su musluğunu bükmeyi deneyin. Belli ki uyumsuz conta sorunu da var. Musluğu kapatarak bu günü geçirip sonrasında conta işine bakarsınız. Olmadı evde materyaliniz varsa contayı kendiniz de yapabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
G Çevrimdışı

Gennc

Yeni Üye
29 Tem 2018
34
40
Merhabalar.
Makineye gelen su hortumları press baskı olduğundan dolayı kopma ihtimalleri oldukça yüksektir. Akan veya şişen hortumları tamir etmek yerine yenisi ile değiştirin. Hortumu biraz daha uzun alın. Burada çok gergin olduğunu görebiliyorum. Ayrıca çamaşır makinesi su hortumu garanti kapsamına girmez.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt