Buzdolabı tavsiye, Ücretli değişim Mağduriyeti!

O Çevrimdışı

Ogzsun

Yeni Üye
31 Tem 2022
5
37
Merhaba, tatil dönüşü elektrik kesintisi nedeniyle 10 yıldır memnuniyetle kullandığım dolabım bozuldu. Yenisini almam gerekiyor. En az 500lt hacimli alttan donduruculu f/p ürünü dolap bakıyorum. Araştırdığım kadarıyla Samsung ve Arçelik önceliğim. Samsung inceleme fırsatım oldu ama Adem Helvacı @Adem Helvacı bey youtube da birisine rb den uzak dur rt, rl öneririm yazmış. Fakat bu serilerde kombi yok. Kombi konusunda ısrarcı olursak tavsiye edebileceğiniz bir model var mıdır?Sormak istediğim bir konu daha var İnternette yeterli cevap bulamadım bilgisi olan cevap verebilirse çok sevinirim. Özellikle Adem Helvacı Adem Helvacı bey'in yorumu önemli.
10 yılını doldurmadan gövde gaz kaçağı sebebiyle buzdolabım çöp olmuş durumda servis geldi ve muadili olabilecek bir ürüne benden 9000 isteyip değişim yapabileceklerini söylediler. 10 yıl gövde garantisi kapsamında elimdeki hak sadece bu mudur? Kabul edip değişim mi yapmalıyım yoksa tüketici hakem heyetine başvura bilirmiyim?
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Cihaz üreticileri maliyeti kısmak adına bakır boru yerine alüminyuma geçiş yaptılar. Sadece borular değil, kompresör sargıları da alüminyum, bitti mi hayır drayer de alüminyum yetti mi ? Hayır ekler bile alüminyum perçinle ekli.
Nasıl burda bas bas bagriyorsak klima performansı için bakır olmalı diye dolaplarda öyle olmalı.
Servis çalışanı arkadaşım şu anda çatır çatır dolap değiştiriyoruz diyor. Gerekçe ? Alüminyum gövde kaçak.
Cihaz içinde soğuyan, ısınan genleşen bir boru var, dolapta bir titreşim, bir basınç var. Zamana bağlı olarak et kalınlığı ince olan kısımlarda zedelenme, delinme sonrası kaçak oluşmaktadır.
Üreticiler ne yapıyor?
Sorun yok devam.
Mühendisler ne yapıyor?
Biraz daha inceltelim maliyet düşsün.

Eski cihazlarda kaçak duymak 100 de 1
Eski cihazlarda tıkama duymak 100 de 10

Yeni dolaplarda kaçak duymak 100 de 50
Yeni dolaplarda tıkma duymak 100 de 1 çünkü tıkanmaya kalmadan borularda kaçak oluşuyor 😅
Peki var mı şu marka şu model full bakır diyebileceğimiz marka.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Şu anda bı şekilde herkes geçti yada geçiyor. ya boru ya kompresör.
Misal Bosch hala bakır sargı kompresör takıyor aynı marka aynı model sadece bir harf değişik aynı üretici kompresör Arçelik Vestele alüminyum olarak geliyor 😊

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
geçmiş olsun bozulan dolabın markası neydi merak ettim. Arçelik in şuan en kötü ürün gamı buzdolabı diyorlar. Kimden duysam memnun değil. Vestel bosch şuan buzdolabı olarak iyi diyorlar.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
niye güldün fiko hocam :) yanlışmıyım :)
Dur bı kere daha güleyim. 2 mesaj üstte alüminyum borular dan, serviste çalışan arkadaşımdan bahsettim sende o markayı önermişsin😅
Biliyorum ürünlerin Vestel benimde öyle ama yeni uretimlerden bahsediyorum. Bak yeni bı dolap Edirne'de şu sıcaklara dayanamaz 😉

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Dur bı kere daha güleyim. 2 mesaj üstte alüminyum borular dan, serviste çalışan arkadaşımdan bahsettim sende o markayı önermişsin😅
Biliyorum ürünlerin Vestel benimde öyle ama yeni uretimlerden bahsediyorum. Bak yeni bı dolap Edirne'de şu sıcaklara dayanamaz 😉
valla hocam ne diyeyim. yakın çevremden arçelikten oldukça şikayet var özellikle gövde yamulmaları kapak dengesizlikleri.

arkadaşa vestel aldık wifi yi .oldukça iyi özelliklere sahip. dayanıklılık konusunda henüz bir şey diyemem.

O Çevrimdışı

Ogzsun

Yeni Üye
31 Tem 2022
5
37
geçmiş olsun bozulan dolabın markası neydi merak ettim. Arçelik in şuan en kötü ürün gamı buzdolabı diyorlar. Kimden duysam memnun değil. Vestel bosch şuan buzdolabı olarak iyi diyorlar.
Bosch marka buzdolabıydı, gövde garantisinin bitmesine 1 yıl kala bozuldu şimdiye kadar sorunsuz kullanmıştım ve çok memnunduk. Ücretli değişim teklifleri çok cazip geldi kabul ettik. Piyasa fiyatı üzerinden beğendiğimiz modele %50 ye yakın indirim uygulayınca tercihimiz yine bosch oldu.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Bosch marka buzdolabıydı, gövde garantisinin bitmesine 1 yıl kala bozuldu şimdiye kadar sorunsuz kullanmıştım ve çok memnunduk. Ücretli değişim teklifleri çok cazip geldi kabul ettik. Piyasa fiyatı üzerinden beğendiğimiz modele %50 ye yakın indirim uygulayınca tercihimiz yine bosch oldu.
gene iyi dayanmış benim bosch buzdolabı 3 yıllıkken kompresörü yaktı değiştirdiler bir daha hayır etmedi çöp oldu.(yerli üretime geçtikten sonra boschun kalitesi çok düştü)

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
hayırlısı olsun , bakın işte bosch iyidir diyoruz bozuluyor vestel dandiktir diyoruz adam marketten vestel yan markası almış 15 senedir kullanıyor :)

Geri
Üst Alt