Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam. Peteklerden hava alırken petekteki bütün suyu boşaltmaya gerek yok değil mi?Değil. Ama bu peteğin soğuma hızıyla da ilgili bir durum. Her zaman bir sorun vardır denilemez bence.
Hiç tesisat temizliği & petek temizliği yapılmadıysa alt kısımlarda kireç tortusu ve çamur birikmiş olabilir.
Evde kendiniz de tesisat & petek temizliği yapabilirsiniz.
Şahsen bizim tesisattan bir miktar çamur çıkmıştı.
Pürjörden hava aldıkça tesisat basıncı düşer, basınç düştükçe tesisata su ekleyin kombiden, sonra tekrar hangi petekte hava varsa alın.
Böyle böyle sistemdeki havayı atarsınız.
Temizlik için de şöyle yapabilirsiniz, tüm petekleri kapatın. Sonra temizleyeceğiniz peteği açın ve kombiyi en yüksek sıcaklığa alın.
Kombi kısa sürede termostat yapacak yani o sıcaklığa ulaşacaktır.
Sonra tesisatınızda musluk varsa, kombinin altında boruya eklenmişse eğer, oraya bir hortum takıp lavaboya hortumu tutarak oradaki kirli suyu boşaltabilirsiniz.
Böyle böyle tüm petekleri sırayla birkaç kere iyice ısıtarak içindeki tortudan arındırabilirsiniz.
Onun haricinde petekleri tek tek söküp banyoya götürüp içine tazyikli su da basabilirsiniz benim gibi, bayağı zahmetli bir iş bu tabi.
Tazyikli su dediğim de, fıskiyeyi söküp, petek girişinden içine su basmaktı. Bu şekilde de biraz tortu çıkmıştı zannımca.
Tesisat temizliğini dışarıya da yaptırabilirsiniz tabi ama ilacın mutlaka kombiden ve sistemden atılması lazım.
15-20 dakikalık bir iş değil. İlaç sistemde veya kombide kalırsa, kombiye hasar verebiliyormuş zamanla.
Bunlar benim internetten araştırıp öğrendiğim bilgiler, kesin bir doğruluğu varmış gibi düşünmeyin tabi.