BMW F20 118d Jant Tavsiyesi

Hangisi jant daha cok yakisir?

• 1

Oy: 0 0.0%
  • 2

• 3

• 4

• 6

• 7

• Daha iyi bir önerim var..

• Kullanılan toplam oy
    4
B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
kafa koydum burayi oto sanayiye cevirecegim :haha son aldigm arabada lastikler nanay rot balans yapilmasi lazim 16 inch jantlar var onlara masraf yapana kadar ikinci el jant/lastik alayim diye düsündüm 2. el piyasasina bakiyorum ama pek karar veremedim hangisi daha güzel daha iyi yakisir?
renk ayni degil gri ama ön izgara filan bu araba gibi görünüyor

345678.jpg

benim ön eleme yaptiktan sonra olabilir dedigim jantlar bunlar

Felgen.png

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
Bu yüzden sordum. Seçtiğim model 17 den itibaren kendini gösterir diye düşünüyorum.
zaten araba biraz kendini göstersin diye bu ise kalkistim lastikleri degistirip rot balans yaptirsam en az 300-400 euro gider bari o masrafi yapana kadar 200-300 daha masraf yapiyim 16 inch yerine 18 inch olsunlar profilde 1-2 mm az olur ama yapacak bisey yok sifir lastik jant almaya kalksam 1000-1200 euro en az istedigim gibi birsey

O Çevrimdışı

Ocico 

Aktif Üye
24 Ağu 2021
159
Benim araba da BMW 7.40 2022 model, geçen sene aldım, pek memnun değilim, satıp 7.50 almayı düşünüyorum, tavsiyelerinize açığım...
(dermişim :)))

İlk kez bir araç konusuna mesaj yazıyorum, kusuruma bakmayın...

Değil 7.40 sürmek daha kapısını açmış değilim orası ayrı, hepinize sağlıklı ve iyi sürüşler.

Dün (23.06,2023) yürüyüş yaparken Irak plakalı bir 7.40 gördüm de oradan esinlenme oldu, araç güzel ama parası olana...

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
konuya bir güncelleme yapayim
bu konularda deneyimsiz oldugum icin ben bijon deliklerinin sayisi ve ölcüleri uyumlu olursa jantlar arabaya uyuyor saniyordum cünkü herkesden bunu duyuyordum
ama isin asli öyle degilmis
jantin göbek capi ofset genisligi vs degerleri varmis ve bunlar araca uymasi icin önemliymis uyum konusunda sorun yasamasa bile muayne icin kayit edilmesi gerekliymis

simdi bu konuda biraz arastirma yaptim ama eksik kalan bilgiler var
bmw nin kendi yerine gittim jant/lastik servisine gittim net bilgi alamadim alabildigim tek net bilgi bmw den oldu onu da zaten internetten bulabilmistim
benim arabama bmw 118d F20 Kasa 2012 model olan jant ölcüleri 18 inch icin böyleymis

Ön aks 225/40ZR18 88Y 7.5Jx18 ET45
Arka aks 245/35ZR18 88Y 8Jx18 ET52
bu isten anlayan veya bana bilgi saglayabilecek olan birisi varsa eger
ET yani ofset degerlerinde toleransi nasil ögrenebilirim yani bu arabaya örnegin ön aks icin et degeri 45 yerine kac olan janti takabilirim?
birde bunun icin sanrim adaptör tarzi seyler var örnek

bu tarz bir parca ile sunun gibi bir jant uyumlu hale geliyormu?

BMW M 441 Jant ölcüler: 8,5J x 18 ET 47
yarin bir tamirciye ugrayip bilgi almaya calisacagim ama deneyimli birilerinden yardim gelirse de iyi olur

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
jant çapı ve bijon aralığı uyuyorsa offseti ayarlamak için bilezik kullanılır.
Plastik-mika gibi sert yuvarlak malzeme.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
konuya bir güncelleme yapayim
bu konularda deneyimsiz oldugum icin ben bijon deliklerinin sayisi ve ölcüleri uyumlu olursa jantlar arabaya uyuyor saniyordum cünkü herkesden bunu duyuyordum
ama isin asli öyle degilmis
jantin göbek capi ofset genisligi vs degerleri varmis ve bunlar araca uymasi icin önemliymis uyum konusunda sorun yasamasa bile muayne icin kayit edilmesi gerekliymis

simdi bu konuda biraz arastirma yaptim ama eksik kalan bilgiler var
bmw nin kendi yerine gittim jant/lastik servisine gittim net bilgi alamadim alabildigim tek net bilgi bmw den oldu onu da zaten internetten bulabilmistim
benim arabama bmw 118d F20 Kasa 2012 model olan jant ölcüleri 18 inch icin böyleymis

Ön aks 225/40ZR18 88Y 7.5Jx18 ET45
Arka aks 245/35ZR18 88Y 8Jx18 ET52
bu isten anlayan veya bana bilgi saglayabilecek olan birisi varsa eger
ET yani ofset degerlerinde toleransi nasil ögrenebilirim yani bu arabaya örnegin ön aks icin et degeri 45 yerine kac olan janti takabilirim?
birde bunun icin sanrim adaptör tarzi seyler var örnek

bu tarz bir parca ile sunun gibi bir jant uyumlu hale geliyormu?

BMW M 441 Jant ölcüler: 8,5J x 18 ET 47
yarin bir tamirciye ugrayip bilgi almaya calisacagim ama deneyimli birilerinden yardim gelirse de iyi olur
Benim bildiğim kadarıyla offset ve kamber ayarlamaları genelde piyasa! aracı tabir ettiğimiz araçlarda özellikle görsel olarak fark yaratmak için yapılan modifikasyonlar. Bu uygulamaların birçoğu da muayene aşamasında sıkıntı çıkarır diye biliyorum. O yüzden özellikle bu yönde bir çalışma düşünülmüyorsa farklı offset değerindeki jantı uydurmak yerine bire bir aynı offset değerli jant temin edilmeli.

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
bu konuya güncelleme yapalim
arastirmalarimla kesin bir sonuca varamadim mevcut lastiklerin rot ayarinda eksiklik sebebiyle iyice asinamaya baslamasi ve birazda sans yardimiyla bir jant seti buldum
genc bir kadin arabasi icin almis ama hic kullanamadan arabasi bozulmus öylece satmis vs artik ne kadar dogru bilmiyorum ama lastikler ve jantlar gercekten yeni
fikir vermesi icin 650 euroya ilan vermis 450 euro teklif ettim :kas ortada 550 de bulustuk.

456.jpg

WhatsApp-Image-2023-07-01-at-15.13.29.jpg

jantin modeli ve bilgileri:

386 M

adsfg70423161dc6e026d.png

ankete katilm olmasada en cok oy alan (sadece 2 ) jant 5 numarali fotografdaki m 441 modeline cok benziyor
lastikler Dunlop sport maxx Ön takim 225/40 r18 Arka takim 245/45r18
üretim tarih 09.2018
üzerinde zaten balans agirliklari mevcut balans ayari yapilmis araba montaj ve rot icin carsamba gününe online randevu aldim bakalim ne olacak

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
bu konuya güncelleme yapalim
arastirmalarimla kesin bir sonuca varamadim mevcut lastiklerin rot ayarinda eksiklik sebebiyle iyice asinamaya baslamasi ve birazda sans yardimiyla bir jant seti buldum
genc bir kadin arabasi icin almis ama hic kullanamadan arabasi bozulmus öylece satmis vs artik ne kadar dogru bilmiyorum ama lastikler ve jantlar gercekten yeni
fikir vermesi icin 650 euroya ilan vermis 450 euro teklif ettim :kas ortada 550 de bulustuk.

456.jpg

WhatsApp-Image-2023-07-01-at-15.13.29.jpg

jantin modeli ve bilgileri:

386 M

adsfg70423161dc6e026d.png

ankete katilm olmasada en cok oy alan (sadece 2 ) jant 5 numarali fotografdaki m 441 modeline cok benziyor
lastikler Dunlop sport maxx Ön takim 225/40 r18 Arka takim 245/45r18
üretim tarih 09.2018
üzerinde zaten balans agirliklari mevcut balans ayari yapilmis araba montaj ve rot icin carsamba gününe online randevu aldim bakalim ne olacak
Çiçek gibi takım yapıştır gözünün yaşına bakma.
biraz abartılı olacak ama o paraya anca lastikleri alır montajını yaptırırsın.

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
Çiçek gibi takım yapıştır gözünün yaşına bakma.
biraz abartılı olacak ama o paraya anca lastikleri alır montajını yaptırırsın.
lastiklerin yenileri ön arka 100+100+130+130 yani 460 euro filan yapiyor
tabi üretim tarihi yeni olanlari kabaca 230 euro tarihi eski lastikler +320 euro jantlar olarak hesapliyorum
160 euroya da jantlarin arabaya montaji ve rot ayari yapilacak carsamba günü

Geri
Üst Alt