Bluetooth ile ses aktarma

A Çevrimdışı

albaywolf

Aktif Üye
17 Mar 2019
202
37
LG CK43 model bir ses sistemi aldım. Tv Toshiba 49l2863dat. Ses sisteminde giriş olarak sadece rca ve bluetooth var. Tv'de rca çıkış olmadığı için Bluetooth ile bağlanmayı deniyorum ancak ses menüsü altındaki bluetooth seçeneğinde arama yapınca cihazı bulmuyor. Oysaki telefon ile sorunsuz bağlanıyorum. Acaba televizyonda mı böyle bir özellik yok ya da donanımsal bir arıza mı var çözemedim. Bir ara Samsung marka bir ses cihazı gördü ama büyük ihtimal alt ya da üst kattaki bir cihazı gördü.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
TV kaynaklı uyumsuzluk olabilir.
Bir tarafı 3.5 mm diğer tarafı RCA olan kablolardan edinin?

emreuguz Çevrimdışı

emreuguz

Aktif Üye
9 Nis 2019
149
37
A albaywolf Merhaba, örnekle telefonlarınızın bluetooth unu açıp bulunabilir yaptığınızda, tv nin bluetooth taramasında görünüyor mu telefon un ismi felan. Ayrıca TV nin arka tarafının görsellerini, ses sisteminin çıkışlarını görsellerini paylaşabilirsen daha çabuk yorumlama yapılır..

A Çevrimdışı

albaywolf

Aktif Üye
17 Mar 2019
202
37
Denedim, telefonu da görmedi. Televizyondaki giriş çıkışlar şöyle

20190424_231948.jpg

Ben mi yanlış yapıyorum bir yerde normalde bluetooth kulaklık ya da hoparlör nasıl bağlanır? Yazılım güncellesem çözülür mü acaba? Mevcut yazılım 1.31.2.3

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Tv Bt destekliyor değilmi? bu tip tvleri bilmediğimden soruyorum,ama sevgili umutun dediği gibi yapabilirsin,fakat tvde fotoğraftaki görünenler İN(Giriş) içindir,çıkış vermez,ancak kulaklık çıkışnı kullanabilirsin tabii ki.

A Çevrimdışı

albaywolf

Aktif Üye
17 Mar 2019
202
37
Muhtemelen 3.5mm to 2xRCA ile sorunsuz bağlarım. Ama Bluetoothe ile de bağlanabilmem lazım. Menüde şöyle seçenek var:

20190425_201035.jpg

Menüye girince şu çıkıyor:

20190425_201048.jpg

"Etkin" seçiliyken kumandadan "OK"a basınca arama yapıyor ama hiç bir cihazı bulmuyor. Az önce yazılım güncellemesi de yaptım 1.31.8.0 sürümüne ama düzelme olmadı. Televizyonu teledünya cihazıyla HDMI bağlantısıyla kullanıyorum. Acaba modlama falan mı yapmak gerekir? Adem Helvacı Ado hocam sen de bakabilir misin zahmet olmazsa?

Düzenleme: Fotoğraflar neden yan çıktı bilmiyorum telefonda ve bilgisayarda düz halbuki.

emreuguz Çevrimdışı

emreuguz

Aktif Üye
9 Nis 2019
149
37
Merhaba kardeşim, Youtube da bir emmi miz ses bağlantı noktasında bluetooth taraması yapıyor ama senin yazılım farklı sanki görsellerden felan... Youtube daki videoyu inceler misin;
DÜZELTME: model birebir aynı değil ama mantıken belki farklı menülerde giderek sorunu çözersin inşallah..

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

albaywolf

Aktif Üye
17 Mar 2019
202
37
O videoyu izledim menü benim televizyondan farklı. Bluetooth menüsünde yeşil "G" tuşuyla arama yapıyor ama benimkinde öyle değil G tuşu bir işe yaramıyor OK tuşuna basınca arama yapıyor.

emreuguz Çevrimdışı

emreuguz

Aktif Üye
9 Nis 2019
149
37
Anladım, valla Google dan yabancı forumlardan bişeyler bulurum diye birkaç farklı kombinasyon arama yaptım ama sadece bizim vatandaşlarımız videolarını yayınlamış, tanıtımını yapmışlar... A101 e özel mi üretilmiş nedir anlamadım. Yabancı kaynak yok resmen... Ama hiçbir şekilde bluetooth device ları göremiyorsan sanki arızalı gibi duruyor..

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hımm,acaba sevgili emreuguz'un dediği gibi,hiçbir BT cihazı görmüyormu tv,yani birkaç cihazla deneme şansın oldumu ?

A Çevrimdışı

albaywolf

Aktif Üye
17 Mar 2019
202
37
Evde küçük bir bluetooth hoparlör vardı şimdi denedim onu gördü. Esas ses sistemini görmüyor.

emreuguz Çevrimdışı

emreuguz

Aktif Üye
9 Nis 2019
149
37
LG CK43 ü telefonundan yayın aradığında ya da notebook felan varsa notebook undan bluetooth device aradığında görebiliyor musun..

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Evde küçük bir bluetooth hoparlör vardı şimdi denedim onu gördü. Esas ses sistemini görmüyor.
HImm,o zaman ikisi arasında uyumsuzluk olabilir büyük ihtimalle.modlamaya gerek yok çünkü zaten hem kendiliğinden açık hem de harici hoparlörü görmüş :)

Geri
Üst Alt