Birkaç TV Arasından Önerebileceğiniz TV var mı?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Beyler tu tip tartışmalar "BATI" da bile hala yapılıyor,kimisi ben sadece 4K izlerim derken diğeri daha gerçekçi bir yaklaşımla
ben de hala SD&HD izlerim diyor!

O 10 sene gider/gidecek lafı biz de daha çok malum nalet forum diye geçinen yerde ki bazi tipler dir!
Herif sankim müneccim-başı yaw,ülen 15 sen de gider/gidecek ama böyle bir vadeyi kesin olarak kim belirliyor dingil:haha

TR ye gelirsem kaç kişi 10/15 senedir aynı paneli kullanıyor üstelik eskiler çok daha uzun ömürlü kaliteli olduğu halde!
Bırakın bu "vade işlerini" gittiği yere kadar gider deyin alan kişi düşünsün bunları!

Ayrıca bırakın ileriye yönelik vadeyi de biriniz otursun şurada örneğin son 10 yıl da panelelr nereden nereye geldi onu
bir araştırp yazsın bakalım o zaman VADE ler de meydana çıkar!

2000 lerin başında ilk PDP ler çıktığı zaman çöz.değeri de 852x480 idi bugün kaçtır acaba??? iyi de kaç sene geçti aradan?
max.17/18 yıl ama ama o yıllar da bir panel adam parmakla gösteriliyordu yahu:haha panel alan adam için sankim adam
Ferrari almış gibi oluyordu vay anasını deniyordu,ben ilk Pio ları satın aldrıdığım zaman daha TR de forumlar bile yoktu yaw
yoksa tam tefe konmuştum! fiyatlar manyaktı çünkü!

Biz şimdi miladı 2006/7 den eskiye götüremiyoruz yani kabaca 10/11 yıl geride kaldı,bir sürü "yeni" diye paneller çıktı ve insanlar
aldı!! yetişmek sadece çok zenginlerin işi oldu artık;ben bir dünya insana 2/3 yılda bir panel aldırdım;adam var panel de bir yenilik
veya ıvız-zıvır bir şey görüyoru balıklama artlıyor basıp alıyor yaw

Ben diğer forumlar da sanırım 3/4 yıl önce yazmıştım,örnekler de vererek;AUO/SharpLGD 8/10K panel ürettiler diye!
hem çakma 8K hem d eSharp ın harbi 8K sını LGD ise 10K panel üretti bile! bunlar Hazır Kıta bekliyor yedekte!
Sharp 12K hem de harbisini üretti bile! siz burada 4K tantanasını yapıyorsunuz! yarın çok değil 2019 veya 20 de en geç
8K lar da sahaya çıkar!! zaten hazır bunlar altyapı olarak!

Biz daha 2/3 yıl sonra 4K yayınları beklerken 8K paneller de illaki çıkacak yoksa herifler mal satamaz ki!,4K panelleri bir kaç sene
daha satabilirler sonra ne olacak???

Yaw adamlar uyanık ve siz daha bir adım atmadan herif senden 5 adım önde!! takip etmek bile ciddi zor!

Can abi bu gün (Gerçek bu gün) onarıma gelen veya arıza bildirimi sisteme düşen tv lerde bakıyorum ki dikey çizgi, hücre sürücü arızası vs yani direkt olarak panel arızası olan ürünlere bakıyorum neredeyse %80-90 ı 4-5 yaşında ürünler, sayı o kadar yüksek ki bir gün fırsat olursa sizlere ELDAY projesi için kullanılan deponun resmini çekerim, ATIL duruma düşen 4-5-6 yaşlarındaki LCD tv lerin kapladığı alanı görmenizi isterim mutlaka. Kaldı ki senin de bildiğin izere marka ayırımı yok bu işin, Bu depoda SAMSUNG LG PHILIPS SONY VESTEL ARÇELİK n ararsanız var.

Aynen sizinle hep yazdığımız gibi son yıllar üretilen bütün paneller cidden ömür anlamında çok kötü ve hep de kötü olacak, kötü kalacak artık.

Arada sırada özel, sıradışı bazı paneller bulursak/Bulursanız bunları üyelerimizle paylaşıyoruz lakin oran/orantı hesabına göre ne kadar düşük olasılık olduğunu yine en iyi siz bilirsiniz.

İşte benim ömür kıstasım bu, O nedenle ben insanların beklentilerini yüksek tutmaması adına böyle yazmayı tercih ediyorum, Kaldı ki başka bir inancım da şu yönde, Bu kelle avcısı satıcıların politikası EN GEÇ 5 senede bir her tüketiciye yeni bir ürün satmak üzerine kurulu bir stratejidir.

Gerek ürün teknolojisi ve/veya gerekse yayın teknolojisi üzerinde yapılan oynamalar ile YENİYMİŞ GİBİ kaktırılan teknolojiler bizlere dayatılıyor.

İnanıyorum ki 1 sene sonra şu forumda ABC marka 123 model 8K ürün incelemesi başlığı açacağız :kiskis

Yani biz teknoloji konuşup teknoloji yazıyoru ancak adamlar subliminal çalışıyor :kop

Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
Görüşlere katılmakla birlikte, ortada maalesef eli yüzü düzgün Fhd pek kalmadığından , el mahkum 4k seçeneği önde geliyor. Tıpkı smart TV olmayan seçeneğinin kıtlığı gibi.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
Görüşlere katılmakla birlikte, ortada maalesef eli yüzü düzgün Fhd pek kalmadığından , el mahkum 4k seçeneği önde geliyor. Tıpkı smart TV olmayan seçeneğinin kıtlığı gibi.

Kardeş FHD panel işi bitti,hiç bir üretici de düzgün bir tane bile FHD panel yoktur,sakın almayın! bu 2/3 yıl önce geberdi FHD artık alınmaz

Ancak 2.el sıkı bir panel bulursanız alabilirsiniz,ama bunun da Garantisi bitmiştir ve yarın tık derse,eliniz de kalır ve o paneli kaldırın atın olur!

Panel TV işi sakat bir tekonloji dir,vade konusunda ise hiç bir şey söylenemez,Modül ünitesi değişimi neredeyse imkansız hale gelmiştir,astarı
yüzünü geçen rakamlar talep ederler,yani amaç burada senin o paneli atıp,sonra da gidip yeni bir panel alma olayı dır,yoksa üretici bir panel
yapıp da sen de bunu 15 sene kullanırsan herif iflas eder yaw,kime mal satacak o zaman:haha

Adamı iflasmı ettireceksiniz yahu:mutlu

T Çevrimdışı

TMoE_55

Yeni Üye
21 Nis 2018
10
32

İşte bu eli yüzü düzgünü nasıl anlayabiliriz idi biraz da benim sorum ama sanırım yanıt bulamayacak bir soru bu (daha doğrusu mağazaya gidip izle diyorsunuz da benim için her TV aynı; kaç yıldır ortalama TV izleme sürem günde 1 saat bile değil, ufak tefek farkları anlamam çok zor benim için mağaza ziyareti turistik geziden farksız olacak). O yüzden çok da kasmamaya karar verdim, bir tane alıp kapatırım konuyu.

albanez albanez

Şimdi de 4K'ya döndü misal görüşler :kiskis

Neyse dediğim gibi hangisi ucuzsa onu alayım da sonradan üzülmem bari. Bilgisayar alırken az çok bildiğim için rahatlıkla seçmiştim ama gel gelelim TV işi tam belaymış.

Teşekkürler cevaplar için.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
panel işi başkadır ucuz yollu bir panel çoğu insanı üzmez zaten,üstelik yoğun da bir kullanıcı değilseniz

Geri
Üst Alt