Birkaç TV Arasından Önerebileceğiniz TV var mı?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
Tavsiye isteyen adam önce kalkıp dolaşacak malum mağazaları,sonra biraz aydınlanır zaten gözleri de ona biraz yol gösterir
sonra gelir sorar daha spesifik olarak

Ben şimdi bu adama şurası böyle burası da böyle v.s v.s anlatsam adam zaten işi bilmediği için kafası hepten uçacak bu sefer yaw:kiskis
belki de hayatı boyunca görmeyecek bile o falsoları,onun için tavsiyem gidin gözlerinize inanın o boktan foruma gidip de bir şey
öğreneceğim diyen adam bildiğini bile unutur yaw:haha iyice kafası aptal olur hatta o zaman gider yalnış paneli de alır!

Gidin izleyin ama Satıcılara sakın sormayın!!! adam sattığı malı zaten number one yapacaktır veya adam Samsung promotörü ise size aman
Vestle den uzak dur diyecektir veya tam tersi Sony ci en iyisi bu dur diyecektir v.s v.s taw bunlar bilgi filan değildir!

Yanınıza gelen adama sakın bir şey sormayın! ben öylesine takılıyorum vakit geçiriyorum veya arkadaşı
bekliyorum filan deyip sallayın herifi gitsin yanınından!

Yukarıda yazdığın Sony lerin hiç birisi yaramaz paranı haybeye MARKA diye bu panellere verme!!
Sony den sadece 9305/9405/ZD9/biraz da 9005 alınabilir alınır gerisi alınmaz!

T Çevrimdışı

TMoE_55

Yeni Üye
21 Nis 2018
10
33
albanez albanez

Sanırım diğer forumlara karşı içiniz dolu o yüzden de yukarıdaki sorularıma hala %100 cevap alamadım (bir üstteki mesajda bir kısmını cevaplamışsınız, teşekkürler). Ya da anladığım şu; ne alırsan al bir şey değişmiyor, doğru mudur :kiskis Bari özellikleri karar vereyim; FHD/4K arasındaki seçim soruma yorumunuz nedir (bir önceki uzun yazdığım üstte olan mesajımda sormuştum da)?

49'' IPS konusunu kararlaştırdım. Bir FHD/4K kaldı. Markayı da önemseme dediniz zaten. Bir şey kalmadı geriye :kiskis

Kalite konusunda maalesef haklısınız. Konudan biraz sapacağım da günümüz dünyasında kaliteden önce fiyat ön plana konuluyor. Bunu en büyük firmalar bile yapıyor yoksa çok daha ucuz üretim yapan rakipleriyle baş etmeleri imkansız hale geliyor. Bu da maalesef bizi üzüyor çünkü evet bir miktar ucuz alabiliyoruz belki ama uzun vadede zararı bize oluyor. Firmalar da bunu istiyor; sürekli olarak onlar üretsin biz alalım, onlar üretsin biz alalım. Saçma bir döngüye girdik. Bir yerden sonra taksit ödemek için çalışır hale geliyoruz. Tabii bu durum bu konunun hatta forumun konusunun bile dışında olduğu için uzatmayayım. Benim de memnuniyetsizliğim var bu konuya karşı. Mümkün mertebe tüketimden uzak kalıyorum, aldığım cihazları yıllarca kullanıyorum vs. Kendimde küçük bir protesto, hiçbir işe yaramasa da.

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
286
55
Vay arkadaş. Gene başa döndük iyi mi :kiskis Anlaşılan üstün içgüdü yeteneklerime güvenerek bir cihaz alacağım :kiskis Teknolojik alet konusunda pek sorun yaşamadım ilginç bir şekilde (şanslıyım sanırım). Laptop 8 senelik, önceki telefon yine bir o kadar vardı; şimdiki de 2 seneyi geçti. Muhtemel 3-5 yıl daha gider. TV'yi de içgüdümle alayım yoksa her kafadan bir ses çıkıyor :kiskis Zaten servis işi her markada sıkıntı da en sıkıntısız olanı seçmeye çalışıyoruz aralarından.

Samsung'u kişisel olarak sevmediğim için eledim bir tek. Ünlü markalardan şundan kesin uzak dur diyebileceğiniz bir marka varsa onu da eleyebilirim. Philips satılmış ve bayağı kötüleşmiş diyorlar misal. LG'ye RGBW yüzünden kızıyorlar gibi. Bunları da eleyeyim mi? Onları da elersem kala kala yine Sony ve Vestel kalıyor sanırım bu fiyat aralığında.

Velhasılıkelam; marka falan önemli değil dediniz. Adı sanı duyulmamış markalar dışında diğer markaların hepsini sepete alıyorum öyleyse (Philips ve LG için yorum bekleniyor). 49'' e karar kıldım. IPS olacak mecbur. Smart, dahili uydu alıcı falan hepsinde var. HDR ve tarama hızı da önemli değilmiş zaten. 4K / FHD olayı hala sıkıntı ve kafamı kurcalıyor. Onun için de upscale yorumu bekleniyor bir önceki mesajımda sorduğum. Fiyatlar aşağı yukarı aynı. Maksimum 3 modele kadar düşürsem model model yorumlara bakacağım.
"Lg rgbw yüzünden kızılıyor " bu yoruma yapan DH de şahsın nikini tahmin ediyorum, o kişinin mesajlarına bakarsanız ne kadar çelişkili olduğunu görürsünüz. Bu sıra benle uğraşıyor. :) Bir foto paylaştım saldırı başladı. Adam 50hz TV lınmaz deyp çamur atıyor (bana) kendi 50hz TV Samsung TV öneriyor başkasına! O nedenle o tip insanların yorumlarını dikkate almadan önce mesajlarına bir göz atmanız yeterli.
Philips satılmış bayağı kötüleşmiş yazılarını ben de orada gördüm, ama Philips aldım. Servis TV yi kurdu, ölü piksel testi yapmamız mümkün mü dediğimde tabi abi test edin sonra evrağı imzalarsın dediler. SEs ayarı ile ilgili bir durumdan ötürü müşteri hizmetlerini aradım 20 dakika kadar ilgilendikten sonra en iyisi size servis yönlendireyim, görsün ona göre hareket edelim dendi. Arçelik (ki çok övülür servis tutumu) TV yi kurup çekip gitmişti, değişim verildi gelen TV de aynı sorun var mı test edelim dediğimde yine, abi sorun varsa bizi arasın deyip çekip gitmişlerdi.
Sorunlar biraz servis tutumu birazda merkezin tutumu ile alakalı.
O rgbw (kırmızı, mavi,yeşil arası beyazla diğer renkleri oluşturma meselesi kabaca) 800v modeli, incelme fırsatım olmuştu, ilk etapta renkler dolgun ve canlı görünüyor, bir mağazada bakınız. Kontrast beklentiniz varsa orada sizi tatmin etmeye bilir.
Mağaza görmenizi şu açıdan önerdim canlı gördüğünüzde markalar ve modelleri arasında ki fiyat farklarına değer mi sorunuzu kafanızda netleştirirsiniz.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
yaw o herif ne bilir de ahkam kesiyor! RGB-W nedir biliyormu acep:ogg

o herif Koreli yi tanıyormu da neler neler yazıyor!

yaw bu herif sallamacının en önde gidenidir ve "satıcıdır" veya dolaylı veya dolaysız satıcı dır veya bunların hiç biris değilse ki
bu da mümkün yaw adam bu konular da tın-tın yani bomboş bir adamdır,bu meslekle de zerre kadar alakası olmayıp Hepsidijital
firmasının elemanıdır(veya 2016 yada öyleydi şimdi nerede çalışlıyor bilmiyorum kendisine bir sorsanız yaw senin adresin
nedir nerede çalışlıyorsun v.s diye bir sorun öğrenin adamı kimmiş diye bakın ne cevap alacaksınız)

Yaklaşık 2 senedir DH ye hiç bakmadım! bir süre evvel bir dostum vardır Sony ci bana bir kaç link attı oradan girip baktım,yaw TV Bölümün
ağzına resmen sıçmış herif,adeta o başlıkla koskoca bölüm gidiyor:haha
Ortada bu işi bilen,tecrübeli v.s v.s hiç kimse kallamış zaten çoğunu da şutladır veya aklı başında hiç bir kimse oraya takılmıyor!
böyle haybeciler de çok büyük ihtimalle hatta kesin dir orada iş tutup ona buna bir de cart curt ediyorlar bu arada orada bir nick dikkatimi
çekmişti o da fake nick dir sanırım bu herife ait! yazığı geçtim ama günahı bile bilmiyor bu zavallılar!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
sahibinden.com dan bir tane cihaz attım favorilerime Samy den KS85x/49" ama fiyatı düşmüyor hala pusudayım kapacağım mereti:cool
55" olanları da var ama fiyatlar uçmuş yaw bu 2 senelik modeller de neyse hele 2018 lerde bir çıksın da belki o zaman ucuzlarlar

49" için 3,6 kağıt bana uymuyor,panel teşhir ve satanlara da hiç güvenmiyorum!Satıcı firma bunu satıyor dolayısıyla iş biraz yaş!

Zira sorun çıktımı Samy/TR adamı hasta ediyor!

Samsung diye kıçını yırtan tipler bunları da yazsınlar da görelim o zaman! veya illa Sony alınır diyen dallamalar bunları da yazsınlar bakalım
SE/TR nin nasıl her bir şeye abi normaldir dediğini de yazsınlar!

T Çevrimdışı

TMoE_55

Yeni Üye
21 Nis 2018
10
33

Tek kafamı kurcalayan konu 4K/FHD farkı kaldı. Arada görüldüğü üzere 600 TL fark olabiliyor. FHD almak çok daha işime gelir ama alacağım TV en az 10 sene izlenecek. Ne dersiniz birkaç yıl sonra hayatımıza 4K yayınlar girer mi yoksa sırf TV izleme için 10 sene FHD yeter mi?

TV kullanım amacı; klasik Türk aile tipi TV izleyicisi diyebilirim. 55 civarı yaşlarında 2 kişi TV izleyecek. Büyük bir oranda (%90) Türk televizyonları ve yapımları izlenir yani. Upscale olayı bu yayınları mahvedecekse sıkıntı olur.
Zaman zaman TV'ye bilgisayar bağlanıp film/dizi izlenebilir, Smart TV kullanılabilir ama bu ayda maksimum 3-4 defa olur; çok değil.
Belki maç izlenir yine.

Sayenizde Vestel almayı düşünerek bayağı kar ediyorum. FHD de yeter derseniz yine bayağı kar edeceğim ama 4K alsan iyi olur derseniz 4K da alırız sıkıntı değil :kiskis

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,817
Herkes bir şey diyor yahu, kafam allak bullak oldu :) 4K'ya tam karar verdim derken yine kafam karıştı...

Şu anki TV HD Ready olduğu için zaten FHD de 4K da bir artı olacak da ben aldığım cihazı genelde çok uzun yıllar kullandığım için (25 yaşındayım, iki tane televizyonumuz olduğunu biliyorum sadece; ortalama 10 yıl bir TV'yi kullanıyoruz anlayacağınız) biraz da ileriyi düşünerek alıyorum. Alacağım TV kafadan 10 sene izlenecek en az, öyle düşünmek lazım. O yüzden çok sorun çıkarmayan; marka, model ve teknolojinin geride kalmaması gibi isteklerim de var. Yine de FHD 10 yıl da yeter derseniz bir şey diyemem. 4K bana da saçma gelmişti şu anki durumda ama gelin görün ki yakın gelecekte 4K'sız yayın olmayacak falan dendiği için alayım bari dedim. Teknoloji çok hızlı ilerliyor gerçekten ve dendiği gibi 4K yayınların kısa vadede hayatımıza girmesi olası. Ondan daha ileri teknolojiler de 3D ve arttırılmış gerçekliğin iyiden iyiye stabil olarak oturması olur herhalde (TV teknolojilerine pek aşina değilim de bunları duydum yine de) ama onlar da 10 yıl sonra ancak ortalama vatandaşların alabileceği seviyeye düşer; o zaman da onları alırız.

Şöyle bir şey de var; TV'nin kullanım amacı belli. Kenardan da izleneceği için IPS dışında seçeneğim kalmıyor. Az buçuk orta üstü veya yaşlı insanları bilirsiniz. Siz ne kadar teknolojik olarak iyi görseniz de işlerine yaramayan şey işlerine yaramaz. Kenardan oturup rengi bozulan TV izlerlerse serzenişte bulunurlar :)

Aynı şekilde FHD / 4K meselesi de böyle. 4K TV aldık diyelim, FHD yayınlar upscale edilip gösterilecekmiş. Şimdi bu gösterim kötü bir gösterim olacaksa haklı olarak eski TV bile daha iyiydi diye bir serzeniş gelecek çünkü görüntü kötü olacak. Benim kafama takılanlardan biri de bu. Upscale olayı bu kadar bariz TV yayınını bozar mı? Bozarsa millet niye patır patır 4K alma derdinde? Bir de fiyat FHD ve 4K arasında değişiyor mu bu kadar. Örneğin;

FHD 40''

4K 43''

4K 49''

4K 49''

40'' FHD olmasına rağmen 49'' 4K ile aralarındaki fiyat farkı 600 TL civarı. Böyle olunca insan daha iyi teknolojili olanı almak istiyor. Ancak dediğiniz gibi upscale olayında saçmalayacaksa alınmaz. Çünkü çok laf yerim o konuda :) Upscale i iyi becersin diye yine kaliteli markalara yöneldim.

Bu arada garanti konusunda ve kalite konusunda başka forumlarda danıştığımda; iki marka seni üzmez dediler. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Benim listemi komple çöpe attılar resmen :) Samsung ve Sony'den şaşma dediler. Samsung'u kişisel olarak sevmediğim için ve genelde VA kullandığı için Sony'ye kaydım. Bilindik mağazalardan almak istiyorum yine, sorun olursa kenar mahalle satıcılarıyla uğraşmak istemiyorum; zamanım yok gerçekten (az buçuk fazla vereyim kafam rahat etsin mentalitesindeyim). Zaten TV'ye karar vermek için de 23 nisan tatilini falan bekledim ki az buçuk zamanım olsun.

FHD de olsa yine de 60 inç vs. çok büyük bir şey almak istemiyorum. Birincisi o kadar para harcamama niyetindeyim. Ek olarak çok büyük TV hem ben istemiyorum hem de izleyecekler istemiyor nedense. Şu anki TV de büyük değil, 40 inç ten bile küçük olması lazım. Alışıklar yani. 49'' boyutlarına baktım ve aklımda oturttum salona, iyi gibi boyutu.

Bugün karar verip hemen alışverişe çıkayım diyordum, gene olmadı :) 1 Mayıs tatiline kadar karar vereyim bari.

Merhaba. Geç cevap verdiğim için kusuruma bakmayın.
O 7 numara Sony'lere vereceğiniz paraya yazık hocam.
Panel yönünden bir artısı olsa neyse diyeceğim ama, Sony markasının etkisi var o fiyatlarda.
Upscale'i iyi beceren işlemciler bile bir yere kadar hocam.
Sayısal içeriklerde çekim ne ile yapıldıysa onun üstüne fazlasını koyamazsınız.
Koyduğunuz kadar da maliyeti artar. Bu da tüketiciye koyar. :kop
Analog kayıtlar mesela bugün FHD'ye yükseltilebiliyor laboratuvarlarda, neden, kayıtlarda çözünürlük limiti yok çünkü.
Elbette falsoları olabilir, bu biraz da saklanan kayıtların sağlığıyla ilgilidir, ancak FHD kamera ile çekilmiş gibi kaliteli görünüyorlar.
Sayısal teknolojide ise bu böyle değil maalesef. Üretilen işin keskin şekilde üst limiti vardır.

Mesajınızdan benim anladığım, FHD'ye karşı bir önyargınız var gibi.
İzlediğiniz içeriğin çözünürlüğü arttıkça, dikkat edin panelin değil, panele yakın oturabilirsiniz. Gözünüzü yormaz.
Bu yüzden panel boyutu büyüdükçe 4K çözünürlüğe kaymak istemeniz normal.
TV yayınları 4K'ye geçecek mi, orası meçhul. Albanez üstadın söylediğine göre dünyada bile 4K yayıncılık henüz yaygın değil.
Bizde FHD'ye geçiş sancılıydı. Bilirsiniz.
Ben tam bu dönem FHD televizyon almıştım. Her gün haber kovalıyordum hangi kanal geçti, hangisi geçecek diye.
Biz FHD panelde bir dönem SD yayın izledik. Bildiğim kadarıyla FHD'den 4 kat düşük bir çözünürlüktü sanırım. (HD'den de 2 kat düşük olması lazım.)

TV'nin ömür muhabbeti kullanım senaryosu ve içindeki komponent kalitesi ile doğrudan ilgili bence.
(Ben Ado ve Albanez kadar tecrübeli değilim tabi, onu da söyleyeyim.)
Panel öldü mü, TV artık yedek parça konumuna geçer zaten. Yeni panel parası da ayrı bir mevzu.

Evinize gelen şebeke hattının kararlılığı bile etkiliyor elektronik cihazlarınızın ömrünü.

Yeni teknoloji diye sattıkları şey çözünürlük hocam.
Biz analog dönemde zaten o koca perdelerde 2K, 4K film izliyorduk.

1-jpg481b4a1de60ee36d.jpg

Sürekli BD (Bluray Disc) Film, Netflix falan takılmayacaksanız, ki o cephede bile adam akıllı 4K içerik yok, içerik yoksa 4K panelin bir anlamı yok bence.
Hadi bunu da geçtim, gerçek 4K için en az 50-100 megabit internetinizin olması lazım.
İndirip izleyeyim deseniz, gerçek bir Bluray film 30-40-50 GB.

4K yayıncılık ülkemizde gelir mi gelmez mi bilinmez. Dünyada henüz bir hareketlilik yok.
4K yayın yapılan maç sayısı bile kısıtlı. Görmediğim için kaliteleri hakkında bir yorumda bulunamayacağım.

Özetle, içerik yoksa o çözünürlükte bir panelin anlamı yok hocam.
Mesafe ve çözünürlüğe göre panel boyutunuzu seçin.
Zira 65" alıp göz alanının dışında görüntü kalmasının da bir anlamı yok.

Ama siz herşey bir arada olsun istiyorsanız, FHD cephesinde eskisi gibi maalesef model çeşitliliği yok.
Olsa bile işin donanım tarafı yetişemiyor hepsine maalesef.
Resim- video mu işlesin, sistem servislerini mi işletsin, ne yapsın bu işlemci.
:sirit

Sizin talebiniz benim anladığım, arıza çıkartmasın, uzun süre bana gidecek TV olsun diyorsunuz.
Öyle bir TV ülkemiz pazarında genelde yok hocam. Arada geliyor öyle modeller benim gördüğüm kadarıyla.
Pazar ve üreticiler, özellikle ithal firmalar, işi artık iyice cıvıttı bence.

İnsanların 4K'yi koşarak alması o insanların bilgisizliğinden kaynaklanıyor bence hocam.
Zamanında 3D panel furyası da böyleydi.
Koşarak aldılar, 2 hafta sonra gözlüğün yerini unuttular.

Neden, adam akıllı 3D içerik yoktu çünkü. Avatar vardı en sağlam. O da neredeyse tamamen bilgisayarda tasarlanmış bir filmdi.
Avatar'a rakip olabilecek pek içerik de çıkmadı sanırım o cephede.
Sinemada (eve göre) ileri düzey projeksiyonlarda bile 3D pek tatminkâr değildi.
Pazarlamaydı, geldi geçti.

Bu CRT'ye göre ince panel yarışında en sağlam teknoloji PDP yani Plasma panellerdi ancak onlar da üretilmiyor artık.
Şu anki OLED'lerle renk, görüntü yönünden rekabet edebilecek bir teknolojiydi.
O beğenmeyip çöpe attığımız veya elden çıkarttığımız CRT'lerde böyle siyah renk, ışık sızması bilmem ne sorunları yoktu. :kop
CRT'yi ilerletmeyi denediler ama ticari anlamda rekabet etmediler veya edemediler sanırım.
En son 1366x768 CRT TV'ler vardı hatırladığım kadarıyla o cephede. Düşünün artık. :kas

Bence LCD panel için bütçenizi zorlamanın bir anlamı yok. Falsoları olan ve falsolarında ısrar edilen bir teknoloji.
Zira ülkemize gelen hiçbir panel, anlatılanlardan gördüğüm kadarıyla, adam akıllı değil.

unreleased Çevrimdışı

unreleased 

Aktif Üye
7 Ocak 2018
422

Tek kafamı kurcalayan konu 4K/FHD farkı kaldı. Arada görüldüğü üzere 600 TL fark olabiliyor. FHD almak çok daha işime gelir ama alacağım TV en az 10 sene izlenecek. Ne dersiniz birkaç yıl sonra hayatımıza 4K yayınlar girer mi yoksa sırf TV izleme için 10 sene FHD yeter mi?

TV kullanım amacı; klasik Türk aile tipi TV izleyicisi diyebilirim. 55 civarı yaşlarında 2 kişi TV izleyecek. Büyük bir oranda (%90) Türk televizyonları ve yapımları izlenir yani. Upscale olayı bu yayınları mahvedecekse sıkıntı olur.
Zaman zaman TV'ye bilgisayar bağlanıp film/dizi izlenebilir, Smart TV kullanılabilir ama bu ayda maksimum 3-4 defa olur; çok değil.
Belki maç izlenir yine.

Sayenizde Vestel almayı düşünerek bayağı kar ediyorum. FHD de yeter derseniz yine bayağı kar edeceğim ama 4K alsan iyi olur derseniz 4K da alırız sıkıntı değil :kiskis
Hocam kendi ihtiyaçlarım için konuşayım; ben de bu saatten sonra "FHD mi alınır?" diyorum zira abone olduğum servislerin, çıkacak oyunların vs. 4K (hemde HDR) olarak çıkacağını biliyorum, TV yayınlarını da pek takip etmediğimden dolayı 4K panelde FHD izlemenin bana eziyet yaratacağını düşünmüyorum. Gerçi hangi TV kanalı tam anlamıyla FHD yayın yapıyor?:ciks Bunu da geçtim benim en çok izlediğim iki kanal da hala SD yayın yapmakta.:kiskis
Öte yandan 4K panelde FHD yayın izlerseniz de görüntü tatmin etmeyebilir, büyük ekranda FHD izlerseniz de tatmin etmeyebilir.:bilmiyom

Ama siz diyorsunuz ki bu televizyonda %90 TV kanalları izlenecek, o zaman evet FHD uzun bir süre yetecek gibi gözüküyor.:ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

Belki maç izlenir yine.

Açık ve net yazıyorum ki lütfen o ''TV en az 10 sene izlenecek'' düşüncesini kafanızdan siliniz.

Öyle bir dünya yok maalesef. albanez albanez Can abimiz katılırmı bu fikrime bilmem lakin ben hiç bir LCD tv ye 5 seneden fazla ömür biçmem, 5 sene kullanmışsanız bu teknolojik üretim koşullarında çok dahi kullanmışsınız demektir.

Hemen belirteyim bu ürünlerin içerisinde bir sayaç yok. Yani 5 sene sonra kesin bozulacak ve 10 sene kesin çalışacak diye bir KESİNLİK hiç kimse veremez size. Ancak birincisi gelişen yayın teknolojisi ve üreticilerin AÇGÖZLÜLÜĞÜ, ikincisi ise LCD teknolojisinin tabiatı gereği bu kadar uzun süre o paneli kullanabilmeniz, teknik olarak çalışsa dahi % anlamındaki performans verisi anlamında ASLA ilk aldığınız gün gibi çalışmayacaktır. Nits değeri düşecektir, polarizer katman toz tutacaktır, SEL hücrede direkt veya TCON dolaylı arıza meydana gelecektir vs vs.

Daha açık ve net yazmam gerekirse KALİTE diye size satılmaya çalışılan o çok pahalı ürünlerden uzak durun. Şöyle bir mantık yürüteyim size, 10.000TL ye bir tv alıp 10 sene kullanmayı planlayacağınıza, 5.000TL ye bir tv alıp, 5 sene sonra o günün yeni teknolojisini yine 5.000TL ye alıp hem tv nizi yenilemiş, hem iki kere 3 yıllık garanti hakkınızı kazanmış, hem ilk 5 yıllık dönem sonunda ürün yenilemiş hem de o günün teknolojisine sahip olmuş olur, tüm bunların karşılığında da bütçenizden aynı oranda pay ayırmış olursunuz.

Ben aynı mantığı klima bölümünde de yazarım.

Bir zamanlar bazı ME pazarlamacıları vardı önüne gelen derlerdi ki ''ME al 10 yıl kullanırsın''
Yahu ME dediğin klima 10.000TL ve 2 yıl garantili. Git 3.000TL lik 3 Yıl garantili klima al, 3 sene sonra çöpe atıp gidip yenisini alsan yine 3 yıl garantiye girersin, 3 yıl sonra aynı döngüyü yine tekrarlasan ömür boyu garantili klima kullanmış olursun. Kardeşim klima bu yahu, X markası da soğutacak, Y markası da. Bak eskiden olsa (On off sistemlerde yani) derdim ki ''Sonuna kadar haklı'' ancak yeni sistemlerde artık en dandik markanın dahi ısıtma veya soğutma korkusu yok.

Aldanmayın satıcı beyanlarına azizim, gidin bütçenize uygun FHD TV alın geçin, Yahu artık o bahsi geçen markalar karşısında o kadar ekonomik satılıyor ki bu ürünlşer, Düşüp kırılsa üzülmezsiniz.

Gidin AWOX alın, gidin ALTUS alın, Gidin REGAL alın.

AWOX da CMO panel kullanılır ki ciddi anlamda benim çok çok beğendiğim bir paneldir ve sanırım Modül yapısı da Can abinin çok itiraz etmeyeceği tiptedir.

ALTUS dediğin tv de SAMSUNG panel kullanılır ve 3 yıl garantilidir ve bence servis hizmeti de oldukça dikkate değerdir.

REGAL in bir çok üretiminde LG panel kullanılır ve 3 yıl garantilidir. Yine oldukça yakın takipte olan bir öüşteri hizmetleri söz konusudur.

Yani SAMSUNG panelli SAMSUNG tv ye 5.000 vereceğinize, SAMSUNG panelli ALTUS tv ye 3500 vermek bence daha makuldür.

Veya LG panelli LG tv yerine LG panelli REGAL tv bence daha makuldür.

Tabi burada Can abimizin de belirttiği üzere ''Tamam kardeşim LG ama hangi kalite üretim LG?'' konusu da devreye girer neticede bizler satıcı olmadığımız için GERÇEK ne ise her zaman onu yazarız burada.

Sürekli sorduğunuz FHD/UHD? sorusunun cevabı bence FHD dir şu koşullarda.

''Ado hocam evde UHD tv izleyip bize FHD diyorsunuz'' diye düşünebilirsiniz.

Bir gün buyurun gelin ben halen SAMSUNG panelli FHD VESTEL, SAMSUNG panelli FHD AXEN, LG panelli FHD REGAL, CMO panelli FHD AWOX kullanıyorum evimde :ok

T Çevrimdışı

TMoE_55

Yeni Üye
21 Nis 2018
10
33
Umut Barış Umut Barış

unreleased unreleased

Bu işleri araştırmadan önce FHD için ben de yeter diyordum çünkü kullanım amacım belli. 4K içerik zaten TV'lerde şu anda yok. Ben de 4K içeriği olan oyun vs. oynamayacağım. Basitçe %90 Türk TV kanalları izlenecek. Ayda yılda izleyeceğim film de 1080p (FHD) oluversin diyordum. Ancak gelin görün 4K'dan aşağısı alınmaz dendi bana da o yüzden mecbur onu seçmiştim. İçerik havuzunun, TV'yi 10 sene kullansam bile, 4K'ya ulaşması çok zor gibi. Aklımı çelmişlerdi :kiskis FHD yeter diyorsanız boşa para harcamaya zaten gerek yok.

Adem Helvacı Ado

TV'yi 10 sene kullanır myım, evet kullanırım :kiskis Öyle bir katı kuralım yok ama genelde teknolojik aldığım ürünleri klasik kullanıcılardan çok daha uzun kullanırım/kullanırız ailecek. Birkaç senede bir TV, bilgisayar alacak hem param yok hem de saçma geliyor. Daha önce de yazdığım gibi, 25 yaşındayım ve hatırladığım sadece iki televizyonumuz oldu :kiskis Ortalamayı siz hesap edin artık. Paramız var mıydı, TV alacak kadar vardı da açıkçası gerek görmedik; zaten bozulmadı da. Şu anki de bozuk değil hala. Sadece HD Ready yerine daha iyi bir TV ve az buçuk büyük bir TV arıyoruz da ondan alıyoruz. Dediğiniz gibi ilk günlerdeki performansı vermiyordur vs. orasını bilemem Ben genelde TV izlemediğim için hiç de dikkat etmedim.

Velhasılıkelam şu anki alacağımı da bozulana kadar kullanırım. Ancak dediğiniz mantıklı yukarıdaki mesajlarla birleştirirsem. Zaten 4K içerik bu kadar azken 4K'ya ekstra para vermeye gerek yok. Çok pahalı FHD almaya da gerek yok. Nispeten ucuz bir FHD alıp teknoloji çok uçar kaçarsa, 3-5 yıl sonra da 4K almak daha mantıklı. TV işte, uzaya astronot yollamıyor sonuçta :kiskis En başta dediğim gibi böyle düşünüyordum ama o kadar kafamı karıştırdılar ki anlatamam. Bu forum daha iyiymiş bu konuda. En azından hem fikirlerimiz uyuşuyor hem de nedenleriyle ne seçmem gerektiğini söylüyorsunuz.

AWOX falan alırsam şimdi bunu mu aldın diye mırın kırın edebilecekleri için az buçuk bilinen bir şey alırım yine, direkt kendime alsam önemsemem ama yapacak bir şey yok :kiskis

FHD, 49'', IPS bir şey alıp geçerim. Aslında Smart a falan da gerek yok ama Smart olmayan TV pek yok zaten piyasada.

Kafa karışıklığımı giderdiğiniz ve verdiğiniz açıklayıcı cevaplar için konuya yazan herkese teşekkür ederim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Umut Barış Umut Barış

unreleased unreleased

Bu işleri araştırmadan önce FHD için ben de yeter diyordum çünkü kullanım amacım belli. 4K içerik zaten TV'lerde şu anda yok. Ben de 4K içeriği olan oyun vs. oynamayacağım. Basitçe %90 Türk TV kanalları izlenecek. Ayda yılda izleyeceğim film de 1080p (FHD) oluversin diyordum. Ancak gelin görün 4K'dan aşağısı alınmaz dendi bana da o yüzden mecbur onu seçmiştim. İçerik havuzunun, TV'yi 10 sene kullansam bile, 4K'ya ulaşması çok zor gibi. Aklımı çelmişlerdi :kiskis FHD yeter diyorsanız boşa para harcamaya zaten gerek yok.

Adem Helvacı Ado

TV'yi 10 sene kullanır myım, evet kullanırım :kiskis Öyle bir katı kuralım yok ama genelde teknolojik aldığım ürünleri klasik kullanıcılardan çok daha uzun kullanırım/kullanırız ailecek. Birkaç senede bir TV, bilgisayar alacak hem param yok hem de saçma geliyor. Daha önce de yazdığım gibi, 25 yaşındayım ve hatırladığım sadece iki televizyonumuz oldu :kiskis Ortalamayı siz hesap edin artık. Paramız var mıydı, TV alacak kadar vardı da açıkçası gerek görmedik; zaten bozulmadı da. Şu anki de bozuk değil hala. Sadece HD Ready yerine daha iyi bir TV ve az buçuk büyük bir TV arıyoruz da ondan alıyoruz. Dediğiniz gibi ilk günlerdeki performansı vermiyordur vs. orasını bilemem Ben genelde TV izlemediğim için hiç de dikkat etmedim.

Velhasılıkelam şu anki alacağımı da bozulana kadar kullanırım. Ancak dediğiniz mantıklı yukarıdaki mesajlarla birleştirirsem. Zaten 4K içerik bu kadar azken 4K'ya ekstra para vermeye gerek yok. Çok pahalı FHD almaya da gerek yok. Nispeten ucuz bir FHD alıp teknoloji çok uçar kaçarsa, 3-5 yıl sonra da 4K almak daha mantıklı. TV işte, uzaya astronot yollamıyor sonuçta :kiskis En başta dediğim gibi böyle düşünüyordum ama o kadar kafamı karıştırdılar ki anlatamam. Bu forum daha iyiymiş bu konuda. En azından hem fikirlerimiz uyuşuyor hem de nedenleriyle ne seçmem gerektiğini söylüyorsunuz.

AWOX falan alırsam şimdi bunu mu aldın diye mırın kırın edebilecekleri için az buçuk bilinen bir şey alırım yine, direkt kendime alsam önemsemem ama yapacak bir şey yok :kiskis

FHD, 49'', IPS bir şey alıp geçerim. Aslında Smart a falan da gerek yok ama Smart olmayan TV pek yok zaten piyasada.

Kafa karışıklığımı giderdiğiniz ve verdiğiniz açıklayıcı cevaplar için konuya yazan herkese teşekkür ederim.

Vallahi ben yazdım ve yazdıklarım şu köşede dursun da, Allah nasip etsin s,iz yine 10 sene kullanın tv nizi azizim :kiskis

Ben teşekkür ederim sohbet için :ok

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
Beyler tu tip tartışmalar "BATI" da bile hala yapılıyor,kimisi ben sadece 4K izlerim derken diğeri daha gerçekçi bir yaklaşımla
ben de hala SD&HD izlerim diyor!

O 10 sene gider/gidecek lafı biz de daha çok malum nalet forum diye geçinen yerde ki bazi tipler dir!
Herif sankim müneccim-başı yaw,ülen 15 sen de gider/gidecek ama böyle bir vadeyi kesin olarak kim belirliyor dingil:haha

TR ye gelirsem kaç kişi 10/15 senedir aynı paneli kullanıyor üstelik eskiler çok daha uzun ömürlü kaliteli olduğu halde!
Bırakın bu "vade işlerini" gittiği yere kadar gider deyin alan kişi düşünsün bunları!

Ayrıca bırakın ileriye yönelik vadeyi de biriniz otursun şurada örneğin son 10 yıl da panelelr nereden nereye geldi onu
bir araştırp yazsın bakalım o zaman VADE ler de meydana çıkar!

2000 lerin başında ilk PDP ler çıktığı zaman çöz.değeri de 852x480 idi bugün kaçtır acaba??? iyi de kaç sene geçti aradan?
max.17/18 yıl ama ama o yıllar da bir panel adam parmakla gösteriliyordu yahu:haha panel alan adam için sankim adam
Ferrari almış gibi oluyordu vay anasını deniyordu,ben ilk Pio ları satın aldrıdığım zaman daha TR de forumlar bile yoktu yaw
yoksa tam tefe konmuştum! fiyatlar manyaktı çünkü!

Biz şimdi miladı 2006/7 den eskiye götüremiyoruz yani kabaca 10/11 yıl geride kaldı,bir sürü "yeni" diye paneller çıktı ve insanlar
aldı!! yetişmek sadece çok zenginlerin işi oldu artık;ben bir dünya insana 2/3 yılda bir panel aldırdım;adam var panel de bir yenilik
veya ıvız-zıvır bir şey görüyoru balıklama artlıyor basıp alıyor yaw

Ben diğer forumlar da sanırım 3/4 yıl önce yazmıştım,örnekler de vererek;AUO/SharpLGD 8/10K panel ürettiler diye!
hem çakma 8K hem d eSharp ın harbi 8K sını LGD ise 10K panel üretti bile! bunlar Hazır Kıta bekliyor yedekte!
Sharp 12K hem de harbisini üretti bile! siz burada 4K tantanasını yapıyorsunuz! yarın çok değil 2019 veya 20 de en geç
8K lar da sahaya çıkar!! zaten hazır bunlar altyapı olarak!

Biz daha 2/3 yıl sonra 4K yayınları beklerken 8K paneller de illaki çıkacak yoksa herifler mal satamaz ki!,4K panelleri bir kaç sene
daha satabilirler sonra ne olacak???

Yaw adamlar uyanık ve siz daha bir adım atmadan herif senden 5 adım önde!! takip etmek bile ciddi zor!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
FHD panel şu anda artık alamazsınız olanların da hepsi dandik sakın FHD panel almayın onun yerine Tüplü takın onu izleyin!!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
Kendinizi de fazla zorlamayın 4K mı yoksa HD mi filan diye,çıkın pazara gözünüze cebinize hangisi iyi deliyorsa alın bir tane
geçin oturun izleyin,neyi alsanız zatne her tarafı sorunlu bir teknoloji olan TFT-LCD ler adamı "fıtratları" gereği fazlasıyla memnun edemez!

Ama siz yarım dolu bardağa "dolu" diyebiliyorsanız mesele yok;boş diyorsanız ya panel hiç almayın ya da Tüplüye devam edeceksiniz demektir!

Geri
Üst Alt