Bina kolonları için röntgen çekimi

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Yapı teknolojileri çok iyi bildiğim şeyler değil ama duyduğum kadarıyla güçlendirmelerin de epeyce çeşidi var. Yüzeysel şeyler ise karbon fiber tarzı izine gerek olmaz sanırım. Bir şeyler yıkılıp farklı şekilde yapılacaksa bilgi vermek, izin almak gerekebilir diye düşünüyorum.
Zaten konunun hukuki tanımlarla ilgili sınırlarında bir paylaşım yapmıştık. Hatta diğer üyelerimizde konuya açıklık getirdi. Böyle uygulanacak bir projede zaten yüklenici firmanın idari prosedürü de süreç dahilinde yönetmesi gerekir. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
457
Zaten konunun hukuki tanımlarla ilgili sınırlarında bir paylaşım yapmıştık. Hatta diğer üyelerimizde konuya açıklık getirdi. Böyle uygulanacak bir projede zaten yüklenici firmanın idari prosedürü de süreç dahilinde yönetmesi gerekir. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
Rica ederim, bir katkı sunamadım üzgünüm. Çok kaotik konular bu yapı işleri. Emlak Kulusi diye bir yer var Tebernuş Kireççi Bey'e ait. Bu mevzularda kafama bir şey takıldığı zaman ona soruyorum genelde. Bir soru sorma panelleri vardı bir ara.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Rica ederim, bir katkı sunamadım üzgünüm. Çok kaotik konular bu yapı işleri. Emlak Kulusi diye bir yer var Tebernuş Kireççi Bey'e ait. Bu mevzularda kafama bir şey takıldığı zaman ona soruyorum genelde. Bir soru sorma panelleri vardı bir ara.
Estağfurullah. Kesinlikle katkınız oldu. Zaten daha öncede söylediğimiz gibi işin yola çıkış noktası hatalı olduğu için muhtemelen konu sahibi üyemize bir fikir vermiştir diye düşünüyorum. Tebernüş beyi bende takip ediyorum. Bazen çok can alıcı konularda sözü uzatmadan net cevaplar verebiliyor.

M Çevrimdışı

maymunkral 

Aktif Üye
30 May 2018
358
43
Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğine göre iki ayrı tadilat işlemi var. Basit ve Esaslı. Binanın taşıyıcı unsurlarına yapılacak tüm tadilatlar esaslı tadilat kapsamına giriyor ve yönetmeliğe göre ruhsata tabi.
Peki neden. Çünkü taşıyıcı unsurlara müdahale sadece olumlu sonuçlar doğurmayabilir. Bunu da tespit etmekle yükümlü olan kurum belediyeler. Proje çizilecek belediyeye sunulacak, belediye yapılması planlanan tadilatın gerekli güçlendirmeyi sağlayacağına dair teyit ve uygunluk verecek. Sonra tadilat başlayacak. Belediye yapılan tadilatın projeye uygun olup olmadığını kontrol edecek. Burada belediye mutlaka bir ruhsat harcı alır.
Ama ben sizin yerinizde olsam ödeyeceğim paraya değil belediyeden alacağım hizmetin kalitesini sorgularım. Çizilen proje düzgün incelendi mi, üçüncü ve bağımsız bir göze kontrol ettirildi mi, uygulama sürecinde gerekli denetimler yapıldı mı? Bunlar hayat kurtarır. Deprem bölgesinde, yanlış projelendirilen binalar da gördüm, doğru projelendirilmiş ama yanlış uygulama yapılmış projeler de. Her bir aşama hayati önem taşımaktadır.

Geri
Üst Alt