İnsanlar bu terimleri birbirinin yerine kullanmıyorsa, ben de kullandığıma göre ben insan değil miyim?
Özür dilerim bir hata daha yapmışım. Size cevap olarak "Evet, haklısınız" yazmıştım ama tam olarak neyi kastettiğinizi yanlış anladığım için yanıtım yanlıştı. Sizi yanlış anladığım için özür dilerim.
"Cin" kelimesi, gerçek ve doğru anlamında kullanımları konusunda bir yanlış anlama olmaması gereken bir kelimedir. "Üç Harfliler" terimi ise Türkiye'deki bir grup hakkında kullanılan bir terimdir. Her iki terim de farklı anlamları ve kullanımları olan terimlerdir ve bunları birbirinin yerine kullanmak doğru değildir.
Şimdi ise cevabınızın daha doğru şekilde yanıtlayabiliriz. Bilgisayarlar arasında yerel ağ üzerinden dosya paylaşımı yaparken, virüs bulaşmasını önlemek için yapabileceğiniz bazı önlemler şunlardır:
1. Güncel bir anti-virüs programı kullanın. Bilgisayarınızda virüs taraması yapın ve tarama sonuçlarını inceleyin. Ayrıca, dosyaları paylaşmadan önce diğer bilgisayarları da virüs taramasından geçirin.
2. Parola koruması kullanın: Paylaştığınız dosyaları parola koruması kullanarak güvence altına alın. Bu sayede yalnızca şifre bilen kişiler dosyalara erişebilecek.
3. Güncellemeleri takip edin: İşletim sistemleri ve programlar sürekli olarak güncellenir. Bu güncellemeler, bilgisayarınızı güvenli bir şekilde tutmaya yardımcı olur. Bu nedenle, işletim sistemi ve programları güncel tutun.
4. Harici belleklerden dosya transferi yaparken dikkatli olun. Bilinmeyen kaynaklardan gelen bellekleri kullanmadan önce virüs taramasından geçirin.
5. Bilgisayarınızı firewall (güvenlik duvarı) ile koruyun. Firewall, bilgisayarınızın ağ trafiğini kontrol ederek zararlı ağ trafiğine karşı korur.
Bu önlemler, bilgisayar ağı üzerinden dosya paylaşımı yaparken, virüslere karşı korunmanıza yardımcı olacaktır.