Arkadaşlar gereksiz yere tartışmayın,her zamanki gibi dağ fare doğurdu.
Ben vatandaşım, ülke ve hatta dünya yangın yeri iken ben bu koşullarda kendim ve ailemin sağlığını, can güvenliğini, AÇ KALMAMASINI düşünür ve bu doğrultuda hareket ederim.
Devletimin de bu doğrultuda halkını düşünmesini ve tedbir paketini bu doğrultuda açıklamasını beklemek en doğal hakkım.
Kendi aranızda tartışacağımız yere gün gibi ortada olan sonuçlara odaklanalım ama partizan da olmayalım, devlet düşmanı da olmayalım.
Aklı ve mantığı olan birisi bana izah edebilir mi lütfen, dünyayı yakıp yıkan bir salgın söz konusu iken açıklanan tedbir paketinde otel konaklamasına teşvik, ev kredisinde peşinat indirimi gibi saçma, zaten hükümetin mevcut politikalarında sürekli zengin ettiği müteahhit ve patron sınıfı dışında vatandaşın işine yarayacak hangi tedbir ve hangi destek var?
Neden guda ve temizlik maddelerinden aldıkları vergiden 3 aylığına da olsa feragat etmez? Neden 3 ay eve kapanması telkin edilen vatandaşın o 3 ay boyunca kirasını kimin ödeyeceğini ve karnını kimin doyuracağının cevabı verilmez ?
Nerede sosyal devlet?
Nerede fonda biriken işsizlik sigortası paraları?
O paralar bu günler için toplanmadı mi zaten ?
Partizan olmayalım lütfen, gerçekleri okuyunca rahatsız da olmayalım.
Kimse devlet düşmanı değil ama "ülkede herşey yolunda, herkes memnun" gibi yorumlar da bana mantık dışı gibi geliyor.
Yurtdışından gelen vekillerin karantinaya takılmamak için vip kapıdan kaçtığı , torpili olanın kızını polis marifeti ile karantinadan kaçırttığı, karantinaya alındı diye kızan umrecinin, polisin yüzüne tükürüp al sen de hasta ol dediği , vatandaşa destek paketi beklenirken müteahhite destek paketinin açıklandığı bir ülkede nasıl herşey yolunda oluyor ben anlayamadım
Birbirimizin görüşlerine katılmamak ama yine de sohbet edebilmek de bir beceridir, beşerinin gereğidir, lütfen bunu başarabilelim ?