Benzin ve Motorinde büyük indirim

devrimeren Çevrimdışı

devrimeren 

Aktif Üye
1 Mar 2019
279
gülüyorsunuz, Amazon 100.000 isci alacagini biliyormusunuz? nededni Corona!

benzinb2acf8010ae9c55c.jpg

kaynak:
Neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? Ne güzel işte bu durumda bile adamlar istihdam yapabiliyor. Adamların tek bir şirketi bile 100bin istihdam yaparken koskoca Türkiye Cumhuriyeti 20bin öğretmen istihdam edicez diyerek hava atıyor? Sence bir yanlışlık yokmu bu işte?

stone Çevrimdışı

stone

Aktif Üye
14 Eki 2019
269
Neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? Ne güzel işte bu durumda bile adamlar istihdam yapabiliyor. Adamların tek bir şirketi bile 100bin istihdam yaparken koskoca Türkiye Cumhuriyeti 20bin öğretmen istihdam edicez diyerek hava atıyor? Sence bir yanlışlık yokmu bu işte?
Evet var, biri Ülke digeri Sirket.
üstelik ögretmen sayisi daha fazla olmasini tavsiye ederim, nufüs genc
Yani asil tokati Türkiyedeki büyük sirketlere atilmali

devrimeren Çevrimdışı

devrimeren 

Aktif Üye
1 Mar 2019
279
Evet var, biri Ülke digeri Sirket.
üstelik ögretmen sayisi daha fazla olmasini tavsiye ederim, nufüs genc
Yani asil tokati Türkiyedeki büyük sirketlere atilmali
Ya gerçekten olaya bu şekilde biri ülke biri şirket olarak mı bakıyorsun? Bu kadar mı dar görüşün var. Kendin söylüyosun ya biri şirket ama 100bin istihdam sağlıyor diğeri koskoca ÜLKE! ÜLKE! sadece ve sadece 20bin istihdam diyor ve bununla övünüyor. Bu tedbirlerde vatandaşa yarayan ne var söyler misin? Sgk primleri ertelendi patrona. Konaklama vergisi kalktı patrona. 100 milyarlık destek kredisi patrona. Evlerden çıkmayın diye bas bas bağırıyorlar ama seyahat için uçak bileti kdvsini yüzde 1 e indiriyorlar???? Çalışan için hiç birşey yok. Eşşek gibi işe gidip geleceğiz patronda primimizi 6 ay yiyecek? Hani elektriğe suya doğalgaza tedbir? Hani gıdaya giyime tedbir?

stone Çevrimdışı

stone

Aktif Üye
14 Eki 2019
269
Ya gerçekten olaya bu şekilde biri ülke biri şirket olarak mı bakıyorsun? Bu kadar mı dar görüşün var. Kendin söylüyosun ya biri şirket ama 100bin istihdam sağlıyor diğeri koskoca ÜLKE! ÜLKE! sadece ve sadece 20bin istihdam diyor ve bununla övünüyor. Bu tedbirlerde vatandaşa yarayan ne var söyler misin? Sgk primleri ertelendi patrona. Konaklama vergisi kalktı patrona. 100 milyarlık destek kredisi patrona. Evlerden çıkmayın diye bas bas bağırıyorlar ama seyahat için uçak bileti kdvsini yüzde 1 e indiriyorlar???? Çalışan için hiç birşey yok. Eşşek gibi işe gidip geleceğiz patronda primimizi 6 ay yiyecek? Hani elektriğe suya doğalgaza tedbir? Hani gıdaya giyime tedbir?

simdi sizinle bu konuda tartismaya niyetim yok

Evet tekrarliyorum Amazon Sirket! Digeri Türkiye Cumhuriyeti !
Karsilastirmayi siz yaptiniz, calistiginiz sirket size az para veriyorsa is vereni degistirin,
Türkiyede aylik 5.000TL üzeri alan Arkadaslarim var, kendi Sirketleri olan, Ögretmenler var, Millet memnun,

siz Türkiye hakkinda nasil düsünüyorsaniz Almanya dakiler keni Ülerki hakkinda sizin gibi ayni düsünüyor.

Sadece €'yu gelir orlarak görmeyin, gider o kadar cok ki.

Yagmur yagiyor sokaklara ona bile su parasi ödüyoruz, Almanya sagolsun.

devrimeren Çevrimdışı

devrimeren 

Aktif Üye
1 Mar 2019
279

Karsilastirmayi siz yaptiniz, calistiginiz sirket size az para veriyorsa is vereni degistirin,
Türkiyede aylik 5.000TL üzeri alan Arkadaslarim var, kendi Sirketleri olan, Ögretmenler var, Millet memnun,

siz Türkiye hakkinda nasil düsünüyorsaniz Almanya dakiler keni Ülerki hakkinda sizin gibi ayni düsünüyor.

Gurbetçilerin en çokta bu yönlerini seviyorum. Oradan atıp tutuyorlar burası şöyle kötü burası böyle kötü Türkiye şöyle iyi Türkiye böyle iyi diye ama gelsene o zaman niye hala orada yaşıyorsun deyince devreler yanmaya başlıyor. İstihdam için ise Devletin bir kanun çıkarıp her büyük mükellefe kayıtlı işyerlerine en azından bu dönemde 10 yada 100 işçi istihdam edeceksin sana şu kadar devlet desteği vereceğiz demesi çok mu zor? O yüzden bırakın bu boş laflarıda biraz gerçeğe dönün. Dışarıdan sallaması kolay yangın içerde zaten.

stone Çevrimdışı

stone

Aktif Üye
14 Eki 2019
269
Gurbetçilerin en çokta bu yönlerini seviyorum. Oradan atıp tutuyorlar burası şöyle kötü burası böyle kötü Türkiye şöyle iyi Türkiye böyle iyi diye ama gelsene o zaman niye hala orada yaşıyorsun deyince devreler yanmaya başlıyor. İstihdam için ise Devletin bir kanun çıkarıp her büyük mükellefe kayıtlı işyerlerine en azından bu dönemde 10 yada 100 işçi istihdam edeceksin sana şu kadar devlet desteği vereceğiz demesi çok mu zor? O yüzden bırakın bu boş laflarıda biraz gerçeğe dönün. Dışarıdan sallaması kolay yangın içerde zaten.

Sizin sorunuzu ne ben nede Turkiye Cumhuriyeti cözebilir!

Konu Benzin Fiyatlari'iken siz konuyu nerelere tasidiniz biliyormunuz?

devrimeren Çevrimdışı

devrimeren 

Aktif Üye
1 Mar 2019
279
Sizin sorunuzu ne ben nede Turkiye Cumhuriyeti cözebilir!

Konu Benzin Fiyatlari'iken siz konuyu nerelere tasidiniz biliyormunuz?

Zaten nicki gibi kafası olan birinden başka bir yorum beklenemezdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözünü hatırlatayım. "En büyük düşman cehalettir".

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Amazon sagolsun Avrupada Fiyati ucurtdu, simdi 25€ Kolonya ve 8€ getirme parasi.
Coronadan tek kazanan Amazon oldu.

bayerne2d5ace1879fc898.jpg

ve Mazot Fiyati (türkiye durum nasil)

mazot.jpg

ve Benzin Fiyati (türkiye durum nasil)

benzin.jpg

Yalnız Amazon diye attığınız ekran görüntüsünde satıcılar Amazon değil ki? Yerel satıcı onlar. :alala
Amazon Türkiye'de mesela birden fiyat yükseltenlere karşı önlem olarak mağazalarını kapatmış.
Bu bilgiyi doğrulama fırsatım olmadı tabi, ekşide okumuştum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,015

Arkadaşlar ülkemizin para birimi değersiz olduğu sürece, kıt kaynaklarımız doğru şekilde yönetemediği sürece debelenir dururuz.

Bizi yönetenler sizce farklında değil mi. Bununla ilgili çok güzel bir hikaye var.

Evvel zamanda bir Padişah oğlu artık ben büyüdüm. devleti bana devret demiş. Padişah da hünerlerini görelim bakalım demiş.
Eğer geçer not alırsa o zaman devleti yönetirsin demiş.

Padişah vezire seslenmiş 4 koyun getirin. 2'si bana 2'si oğluma diye.

4 koyun gelmiş 2'sini oğluna verilmiş , Padişah koyunlara iyi bak, sahip çık kaybetme demiş.
aradan biraz zaman geçmiş padişah koyunlarla beraber oğlunu çağırmış.
Oğlu koyunlara öyle bir bakmış ki öyle böyle değil hayvanlar semirmiş dana gibi olmuş.
padişahın koyunları da cılız,üflesen devrilecek misali.

Padişah oğluna çağır da şu koyunlarını yakından bakalım. Oğlu öyle yapmış böyle yapmış yok , koyunlar onu takmıyor üstüne üstlük tos vurmaya çalıyorlarmış.

sıra Padişaha gelmiş elinde bir parça otla koyunlarına seslenmiş, koyunları koştura koştura padişahın ayağına kadar gelmiş, yalanmaya başlamışlar.
oğlu şaşırmış anlam verememiş

Demiş ki Ey oğul 2 koyunla baş edemiyorsun ki, koskoca devleti nasıl yönetmeyi düşünüyorsun demiş.

Kıssadan hisse bizi yönetenler de ne doymamızı nede aç kalmamızı istiyorlar.

Doyarsak azarız , aç kalırsak yıkarız. iktidarda kalmak için dengeyi iyi tutturmaları gerekiyor.

oyüzden orası böyle burası böyle diyerek birbirinizi kırmanın gereği yok.

stone Çevrimdışı

stone

Aktif Üye
14 Eki 2019
269
Seninle Benzin ve Motorine İndirim konusunda yaptığımız "Birim Para" muhabbettinden ve "Süper Üye" olmandan sonra üstüme oynamana zaten hiç şaşırmadım. Bak söyledim yine söylüyorum hatta senin için kalın yazayım. Ben zaten linkler patlamaz diye iddaa etmiyorum. Patlayana kadar herkes yararlansın istiyorum. Senin paylaştığın içerikte çok güzel olabilir eline sağlık ama her içeriği tek bir yerde bulamazsın sonuçta dimi?

Sana birim parayı anlatamadım ama inşallah bunu anlatabilmişimdir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Arkadaşlar gereksiz yere tartışmayın,her zamanki gibi dağ fare doğurdu.

Ben vatandaşım, ülke ve hatta dünya yangın yeri iken ben bu koşullarda kendim ve ailemin sağlığını, can güvenliğini, AÇ KALMAMASINI düşünür ve bu doğrultuda hareket ederim.

Devletimin de bu doğrultuda halkını düşünmesini ve tedbir paketini bu doğrultuda açıklamasını beklemek en doğal hakkım.

Kendi aranızda tartışacağımız yere gün gibi ortada olan sonuçlara odaklanalım ama partizan da olmayalım, devlet düşmanı da olmayalım.

Aklı ve mantığı olan birisi bana izah edebilir mi lütfen, dünyayı yakıp yıkan bir salgın söz konusu iken açıklanan tedbir paketinde otel konaklamasına teşvik, ev kredisinde peşinat indirimi gibi saçma, zaten hükümetin mevcut politikalarında sürekli zengin ettiği müteahhit ve patron sınıfı dışında vatandaşın işine yarayacak hangi tedbir ve hangi destek var?

Neden guda ve temizlik maddelerinden aldıkları vergiden 3 aylığına da olsa feragat etmez? Neden 3 ay eve kapanması telkin edilen vatandaşın o 3 ay boyunca kirasını kimin ödeyeceğini ve karnını kimin doyuracağının cevabı verilmez ?

Nerede sosyal devlet?
Nerede fonda biriken işsizlik sigortası paraları?
O paralar bu günler için toplanmadı mi zaten ?

Partizan olmayalım lütfen, gerçekleri okuyunca rahatsız da olmayalım.

Kimse devlet düşmanı değil ama "ülkede herşey yolunda, herkes memnun" gibi yorumlar da bana mantık dışı gibi geliyor.

Yurtdışından gelen vekillerin karantinaya takılmamak için vip kapıdan kaçtığı , torpili olanın kızını polis marifeti ile karantinadan kaçırttığı, karantinaya alındı diye kızan umrecinin, polisin yüzüne tükürüp al sen de hasta ol dediği , vatandaşa destek paketi beklenirken müteahhite destek paketinin açıklandığı bir ülkede nasıl herşey yolunda oluyor ben anlayamadım :)

Birbirimizin görüşlerine katılmamak ama yine de sohbet edebilmek de bir beceridir, beşerinin gereğidir, lütfen bunu başarabilelim ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
20200319_091137.jpg
20200319_091052.jpg
20200319_090253.jpg

Her zaman, mazot ışığı yanmasını beklesem de, dün belirttiğim üzere evimin olduğu bölgedeki bu istasyondan alıyorum mazotu sürekli olarak.
Zaten ışık da eli kulağındaydı yanmak için o nedenle dün gece eve giderken baktım, tam da söylediğim gibi 5.10 du mazot fiyatı, sabah 4.90 olduğunu gördüm.

Yani 4.90tl den 40 litre mazotu ilk defa 200tl altında bir rakama aldım.

Yüz ile ifade edilecek rakamlar ile ben en son sanırım 2012 de depo dolduruyordum ama o zamanlar benzinli bir Chewrolet vardı bende.

Teknik olarak şu hali ile dahi Avrupa yakıt fiyatlarının kaç katı olan bu duruma biz şimdi seviniyoruz ''Ay ne güzel bak 200tl bile ödemeden depo dolduruyoruz'' diye :)

Bir depo ile 800km
Evim ile iş yerimin arasındaki mesafe 30km
Haricen gittiğim geldiğim yerleri de hesaba katarsak takribi 13-15 gün arası bu akıt ile gidip geliyorum ben.

Yani birim bazında bakarsak eğer, bir litre mazot için siz 1.27 birim öderken biz burada 4.90 birim ödüyoruz.
Üstelik bu bedeli GEÇİCİ adı altında getirilen Özel İletişim Vergisi ne ilaveten getirilen ek vergiler dahil ödüyoruz. Bu GEÇİCİ denen vergi, 99 da yaşanan büyük depreme destek olsun diye getirilip sonra ülkemde kalıcı saraylar yapılmasına kullanılan vergi.

Sahi, SARAY demişken, bu virüs toplantısı neden Sarayda değil de Çankaya köşkünde yapıldı acaba bilgisi olan var mı? :alala

Bu süreçte benim, eksikleri olsa da takdir edeceğim tek ADAM, Sağlık bakanı Sn Koca dır. Üzerindeki tüm baskıya ve korkuya rağmen yine de mücadeleye devam ediyor sağ olsun. Rabbim hem o'nun, hem de devletimin ayağına taş değdirmesin. Amin.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt