Beko aynı ürünün farklı ülkelerde farklı garanti süreleri

ByOhen Çevrimdışı

ByOhen 

Aktif Üye
23 Eyl 2018
115
36
Arkadaşlar Bugün rastgele Beko Romanya sitesine girdim baktım birçok üründe yanına logo olarak 5 yıl garanti yazmışlar. Türkiye sitesine girdim hemen çamaşır makineleri bölümüne girip en pahalı ve özellikli olanına baktım garanti bilgisi yok. Daha sonra teknik özellikler bölümünden cihazın kullanma kılavuzunu indirdim arka sayfalarında garanti süresi yazar diye. Bide baktım ki TR de en fazla verdikleri 3 yıl garanti. Üstelik Romanyadakilerle aynı ürünler için de geçerli. Bunun sebebi nedir. Kendi markamız bize neden böyle ayrımcılık yapıyor olabilir?
 
S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439
Olay rekabet ve ülke dinamikleri ile alakalı. Bizde de zaman zaman 7 yıl garanti hediye ederler mesela. Hyundai Honda falan 5 yıl garanti verir, tercih edilebilmek için. Vw grubu hiç sallamaz aksine.

Bir de, ülkelere göre hizmet standartları farklı olabiliyor. İngiltere’de örneğin, beyaz eşya fiyatına nakliye montaj genelde dahil değildir.Ürün ucuz görünür ama nakliye montaj büyük külfettir. Bizde ise fiyata dahildir.

Bize beyaz eşya lükstür, o nedenle ötv alınır. Gavurlarda o yok.

Pazardaki konumlandırmanız da önemli. Az gelişmiş ülkeden gelen bir marka olarak bariz ucuz olmalısınız ki insanlara cazip görünün. Miele, electrolux vb markalar ile şu aşamada aynı klasmanda yarışamazsınız. Güncel bir örnekten yola çıkalım. TCL, Hisense falan çok iyi markalar, Çin’de liderler ama buraya gelince Sony, Samsung vb ile aynı fiyatı çekerse hava alır. Bekonun yurtdışı durumu da buna benzer.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ByOhen Çevrimdışı

ByOhen 

Aktif Üye
23 Eyl 2018
115
36
5 yıl normal, 10 yıl motor 60 gün geri iade garantisi veriyorlar.
 
hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
35
Onların yasalarına bilmeden yorum yapmak zor. Bizde de elektronik ürünler 2 yıl garantili. Telefon bilgisayar vs. Avrupa genelinde 1 sene mesela.
Pazardan yer yapmak pazarlama vs onlar zaten başlı başına ayrı. Arçelik grubunu ülkemizde beyaz eşyada en büyük pazara sahip. Ek çabaya gerek olmadan ürünleri satılıyor
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri