Bebek maması

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Fiko ,yapay beslenme yapmayın ,kendiniz de mama yapabilirsiniz,çok zor değil ,bak o zaman ufaklık nasıl da beğenecek mamasını eminim :)
Bu konuda özellikle anneler(sizin) ve daha büyük olan "anneanne ve babaanne" den yardım alın,bırakın yapay beslenmeyi "abiii şudur,abiii budur" deme sakın :kiskis
Evet yengem den tarif bekliyorum ☺️

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,290
66
Dur bakayım ama dediğimi yapaydınız ,sizin annelere ve onların (varsa) annelere sorun çok iyi olur ,bazı bitkisel ürünleri haşlayıp ezerek mama yapılıyormuş , mesela acı olmayan ev yapımı tarhana ,patates haşlayıp ezmek ,tabii mevsimlik sebzeler olacak ,öyle sera malı falan değil(miş) :)
(kopi-paste yaptım :hihi )
Biz mama ile büyütmedik oğlanı ,hatta o zamanlar bez pahallıydı,bez de alamadık ama oğlan kardeşim almıştı bize ,yani normal bez bağlandı bizimkine.Önce anne sütü ,illa anne sütü ,"emmiyor" emecek ,başka yolu yok ,içinde ne olduğunu bilmediğimiz şeyler vermedik ama mutlaka tarhana verildi çok sulu olarak ,şimdi tarhanayı çok sever bizimki ,bebekliğinden kaldı bir de patates sulu püre ,halen bayılır tabi bunları kaşık kaşık verin demiyoruz ki biz de vermedik zaten :)
Yoksa mama yapmak çok büyük bir iş değil ,

Geri
Üst Alt