Ayşe Tatile Çıksın ve 20 Temmuz Barış Harekatı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Askerliğimi de orada yaptığım için bende ayrı yeri olan, Harekat esnasında Babamın Görevli olduğu Kıbrıs Barış Harekatı nın 46 ıncı yılı kutlu olsun.

Harekata katılan Türk Silahlı Kuvvetlerinden 498 ve İsmi Mücahitler olan Kıbrıs Ordusundan 70 olmak üzere Kıbrıs Türk tarafından 270 şehit verilmiştir.

Başta Rahmetli Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Dönmeyeceğini bile bile sortisine devam eden Yüzbaşı Cengiz Topel, ve ismi Cennete layık tüm GERÇEK ŞEHİTLERİMİZİ rahmetle saygıyla anıyorum.

Bunun yan ısıra Dönemin Dışişleri bakanı Turan Güneş, Değerli kızı (Harekata ismini veren kızı) Ayşe Ayata, Dönemin Genel Kurmay Başkanı ORG. Semih Sancarı da saygı ile anıyor ölenlere rahmet diliyorum. Ayşe Ayata ismini, en çok oy almasına rağmen ODTÜ ye rektör yapılmayan isim olarak da hatırlayabilirsiniz. (Halen hayattadır)

Mekanları, Cennetin en güzel köşeleri olsun.

1115579f62068bd707f.jpg

222c355f2a3f52235cb.jpg

333.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
İnsanoğlu çabuk unutur her şeyi; Bu çocuklar, o an yaşadıkları korku, Anneciklerinin yaşadığı hüzün, çocuklarını koruyamıyor olmanın verdiği yürek parçalayan acı unutulmamalı..

1b3859ffa7849e3c5.jpg
Sevgili adem,sana yazmışım gibi oluyor ama herkese yazdığımı belirteyim önce :ok
Bütün bu olanlara rağmen toplumun % 70şe yakınının "yes be annem" diyerek referanduma verdikleri oy unutulmamalı .Bu arada hala KKTC'yi tanıyamayan Azerilerden tutun ,tüm müslüman alemi de unutulmamalı, harekatın KKTC 'de eğitim kitaplarından kaldırıldığı da unutulmamalı ,hele şimdiki KKTC c.başkanının sunduğu çözüm önerisi de unutulmamalı , son iki olayı geçen gün tv5'te dinledim ,kulaklarıma inanamadım.
Neyse ,sustum yine ,ama unutulmamalı hiç birisi.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Sevgili adem,sana yazmışım gibi oluyor ama herkese yazdığımı belirteyim önce :ok
Bütün bu olanlara rağmen toplumun % 70şe yakınının "yes be annem" diyerek referanduma verdikleri oy unutulmamalı .Bu arada hala KKTC'yi tanıyamayan Azerilerden tutun ,tüm müslüman alemi de unutulmamalı, harekatın KKTC 'de eğitim kitaplarından kaldırıldığı da unutulmamalı ,hele şimdiki KKTC c.başkanının sunduğu çözüm önerisi de unutulmamalı , son iki olayı geçen gün tv5'te dinledim ,kulaklarıma inanamadım.

Cehalet bitmedikçe bu tür hadiseler olmaya devam eder, bu kadar basit abi.
Ecevit'e bu ülkede neler dendiğini biliyorsun.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abi, Kıbrıs'ta bizden zerre kadar hazetmezler. İlk gittiğim zamanlar bize neden bu derece nefret duyuyorlar diye cidden üzülmüş, anlam verememiştim.
Sonra sonra aylar geçip de yöre insanları ile üç beş konuşabilmeye başlayınca onları da dinledim. Anlattıkları akla hayale sığacak şeyler değil.
Birisine muhtaç olmak, muhtaç olduğun için EYVALLAH demek kadar kötüsü yok. Aynen TC olarak ABD ye olan göbek bağımız gibi. Adamların ..ref yoksunu olduklarını bilmemize rağmen MÜTTEFİKİZ DOSTUZ diyoruz, halbuki tüm ülke insanı bilir ayıdan post abd den dost olmayacağını.

Tamam yazdıklarım çok kişinin hoşuna gitmeyecek ama bir de karşı tarafı dinleseniz? Bir de onlar neden bu davranış şekline yönelmek zorunda kalmışlar ona bir baksanız.

Ülkenin CB koltuğunda bulunan saygıdeğerin takdir ettiği, dilinden düşürmediği feslinin sözlerini de unutmamak lazım. ''Keşke Yunan Galip Gelseydi'' diyenleri bağrına basanlar dahi varken Kıbrıs Türklerinin bizleri istememesi, sevmemesine neden anlam vermeyelim ki?

Orada 1,5 sene boyunca ne çektiğimi ben bilirim, çok küfrettim Kıbrıs Türklerine zamanında. Anlatılanlarda abartı varmıdır yokmudur bilemem, yukarıda paylaştığım foto gibi bir delili ispatı da sunamam ama harekat sonrası o insanlara yapıldıkları anlatılan şeyler doğru ise çok da şaşırmamak lazım bize olan nefretlerine.

Yazacak şey çok ama konu hassas, bir noktadan sonra ister istemez konunun rotası yine siyasete dönecek ki uzun süredir siyasi yazmıyorum biliyorsun. Forumun huzurlu ortamı daha güzel geliyor bana.

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,276
63
Maalesef bildiklerimizi,gördüklerimizi,düşündüklerimizi rahatça yazacak,söyleyecek ülke ortamında değiliz.Bunları yapanların başlarına neler geldiğini hepimiz biliyoruz,görüyoruz,duyuyoruz.Bu yüzden kendimizi frenleyerek,kontrol ederek yazıp,söyleyebiliyoruz.İleri demokrasi! yersen.

Geri
Üst Alt