Awox u5600Str led bar arızası çözüm fikri?

M Çevrimdışı

mert341903

Yeni Üye
8 Haz 2019
27
33
Merhaba televizyonu alalı 2 sene 2 ay olmuş. 2 ay kadar geçmiş garanti süremiz. Yetkili servisi de aradım ancakellerinde şuanda bar olmadığını bayram sonrası tekrar aramam gerekktiğini söylediler.

Geçiçi veya rahatsız etmeyecekse kalıcı bir çözüm olması açısından. Televizyonu açıp hatalı olan ledi veya ledleri tespit edip, lehimle kısa devre yaptırıp o ledi atlattırıp çalıştırsam sorunu kısa süreli de olsa çözmüş olur muyum? örnek olması açısından bir video ekliyorum. daha önce bu şekilde yapılmış ve sorun görünmüyor.

F Çevrimdışı

Fatih009

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Çok geçmiş olsun hocam umarım konunun uzmanları size yardımcı olur ve geçici bir çözüm bulabilirsiniz.

Adem abi boşuna bas bas bağırmıyor 3 yıl garanti diye.
O fazladan 1 yıl garanti o kadar önemli ki...

M Çevrimdışı

mert341903

Yeni Üye
8 Haz 2019
27
33
Çok geçmiş olsun hocam umarım konunun uzmanları size yardımcı olur ve geçici bir çözüm bulabilirsiniz.

Adem abi boşuna bas bas bağırmıyor 3 yıl garanti diye.
O fazladan 1 yıl garanti o kadar önemli ki...
öyle gerçekten hocam ama bu tv tam fiyat performans ürünüydü aldığım sıralar 2100 liradan almıştık cok takılmadım acıkcası o sebeple zamanında.

S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439
Geçmiş olsun. Umarım kısa zamanda çözüm bulursunuz.

Meraktan soruyorum. Ürünü hangi görüntü modunda kullanıyordunuz, arka ışık parlaklığı neydi?

Kanaatimce dinamik mod vb
ve yüksek parlaklıkla kullanılan cihazlar led bar arızasına daha meyilli. Görüntü kalibrasyonu yapılıp arka ışık parlaklığı düşürülen (daha doğrusu normale çekilen) cihazlar görece daha uzun ömürlü oluyor.

M Çevrimdışı

mert341903

Yeni Üye
8 Haz 2019
27
33
Geçmiş olsun. Umarım kısa zamanda çözüm bulursunuz.

Meraktan soruyorum. Ürünü hangi görüntü modunda kullanıyordunuz, arka ışık parlaklığı neydi?

Kanaatimce dinamik mod vb
ve yüksek parlaklıkla kullanılan cihazlar led bar arızasına daha meyilli. Görüntü kalibrasyonu yapılıp arka ışık parlaklığı düşürülen (daha doğrusu normale çekilen) cihazlar görece daha uzun ömürlü oluyor.
hocam acıkcası hiç ince ayar yapmamıstık geldigi gibi kullanıyorduk

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
O televizyonu defalarca sökmüş birisi olarak size ilk yazacağım sözcüm ''AMAN!!!'' olacaktır.

Evet fiyat performans ürün ve LG panel olması nedeniyle PARASINA GÖRE MAL diyerek zamanında çok aldırdım bu televizyondan ancak bütün uyarıları da bütün mecralarda yaptım.

Zaten bozulacağını biliyorduk lakin ben yine de 3-4 seneyi, bulur en azından diyordum, ne yazık ki umduğumuzu bulamadık.

Awox U5600 LG panel olması nedeniyle malum cam kesiti dünyadaki en ince kesit yani 0.2mm
Bu da o paneli normalinden daha fazla kırılgan yapar. Buna keza bahsi geçen panel belli başlı yerlerinden çift yönlü bant ile yapıştırılmış durumdadır.
ÇIKMAZ demiyorum lakin sökülüşü ciddi risk içerir.

Bu uyarıları yapıyorum çünkü o televizyonu bir kere sökmüşken KESİNLİKLE bir daha açmamak üzere işlem yapmanız gerekir.

M Çevrimdışı

mert341903

Yeni Üye
8 Haz 2019
27
33
O televizyonu defalarca sökmüş birisi olarak size ilk yazacağım sözcüm ''AMAN!!!'' olacaktır.

Evet fiyat performans ürün ve LG panel olması nedeniyle PARASINA GÖRE MAL diyerek zamanında çok aldırdım bu televizyondan ancak bütün uyarıları da bütün mecralarda yaptım.

Zaten bozulacağını biliyorduk lakin ben yine de 3-4 seneyi, bulur en azından diyordum, ne yazık ki umduğumuzu bulamadık.

Awox U5600 LG panel olması nedeniyle malum cam kesiti dünyadaki en ince kesit yani 0.2mm
Bu da o paneli normalinden daha fazla kırılgan yapar. Buna keza bahsi geçen panel belli başlı yerlerinden çift yönlü bant ile yapıştırılmış durumdadır.
ÇIKMAZ demiyorum lakin sökülüşü ciddi risk içerir.

Bu uyarıları yapıyorum çünkü o televizyonu bir kere sökmüşken KESİNLİKLE bir daha açmamak üzere işlem yapmanız gerekir.
Anlıyorum Adem Hocam o halde işi ehline teslim etmemiz daha makul olacaktır.Sadece youtube dan vs izleyerek, elektronik mühendisliği mezunu bir arkadaşımla deneyecektim açıkcası. Riske girmemek daha mantıklı sanırım çok teşekkür ederim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Anlıyorum Adem Hocam o halde işi ehline teslim etmemiz daha makul olacaktır.Sadece youtube dan vs izleyerek, elektronik mühendisliği mezunu bir arkadaşımla deneyecektim açıkcası. Riske girmemek daha mantıklı sanırım çok teşekkür ederim.
Bakınız başka ürün olsa, zaten kendi işinizi kendiniz halledin diye yüzlerce teknik içerikli video hazırlayan birisi olarak ''Elbette kendiniz yapabilirsiniz'' derdim lakin bu ürün için lütfen riske girmeyin.

Bu arada ürünü mutlaka yetkili servisi yapsın, ayrıca yine mutlaka servis formu karşılığı ve forma ürün panelinin sağlam olduğunu not düşerek ürünü teslim edin.

Siz beni dinleyin ;)

M Çevrimdışı

mert341903

Yeni Üye
8 Haz 2019
27
33
Bakınız başka ürün olsa, zaten kendi işinizi kendiniz halledin diye yüzlerce teknik içerikli video hazırlayan birisi olarak ''Elbette kendiniz yapabilirsiniz'' derdim lakin bu ürün için lütfen riske girmeyin.

Bu arada ürünü mutlaka yetkili servisi yapsın, ayrıca yine mutlaka servis formu karşılığı ve forma ürün panelinin sağlam olduğunu not düşerek ürünü teslim edin.

Siz beni dinleyin ;)
uyarılar için tekrar teşekkürler dikkate alıyorum bu şekilde teslim edeceğim :)

M Çevrimdışı

mert341903

Yeni Üye
8 Haz 2019
27
33
Gelişmeler hakkına bilgi verirseniz çok sevinirim :ok
Tabiki hocam. aradığım servis bayram sonrası ulaşın dedi şuan alternatif mahalle televizyoncumuz var. hem bar için hem işçilik için 1 sene garanti verdiğini söyledi bahsettiğiniz gibi sağlam teslim ettiğimi belirten bir belge ile vermek sizce mantıklı mı? şahsi anlamda iyi bir esnaftır, işini iyi yapan bir ustadır açıkcası. Garantiside olmadığı için o açıdan düşünülebilir mi Adem hocam

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Tabiki hocam. aradığım servis bayram sonrası ulaşın dedi şuan alternatif mahalle televizyoncumuz var. hem bar için hem işçilik için 1 sene garanti verdiğini söyledi bahsettiğiniz gibi sağlam teslim ettiğimi belirten bir belge ile vermek sizce mantıklı mı? şahsi anlamda iyi bir esnaftır, işini iyi yapan bir ustadır açıkcası. Garantiside olmadığı için o açıdan düşünülebilir mi Adem hocam
ustamızın emeğine de işçiliğine de saygım sonsuz, Olası bir panel kırılma veya istediğiniz performansı alamama durumunda MUHATAP konusu benim için önemli.

Gönül istemez elbette lakin olası bir hata ile panel kırıldı. Sonuç ne olur kısmı önemli tüketici adına.

''Abi senin televizyonun xyz hatalarından dolayı ZATEN........'' diye başlayan bir cümle ile karşılaşacaksanız ciddi bir sükut-u hayal olur baştan uyarmış olayım.

Sorumluluk yüksek olduğu için işçiliğin yüksek olduğunun unutulmaması kaydı ile elbette ki değerli ustamız da o işi alnının akı ile yapacaktır.

Geri
Üst Alt