teraspy kardeşim
bende netflix aradım netflix beyaz olan uygulaması bu tv yi ya sertifika yok yada rootlu olarak gördüğünü söylediler netflix 2017 de böyle bir uygulamaya geçmiş rootlu cihaz veya sertifikası olmayan cihalarda yayınların korsana düşmesini engellemek icin destek vermiyor yoksa çalısıyor bi ara actim versiyonları deneyerek 4 k bile actı netflix ama 30 dk sonra yeniden aynı hatayı verdi -13 netflix hatası alıyorum rootlu cihazlarda netflix markette olmuyormuş zaten cihazın tam root yetkisine erişsem bi kaç ayarla yüklenir diye forumlarda yazıyor ama onuda bir türlü yapamadım
Hımmm,tabii netflix kurumsal bir firma ,dedikleri belki doğrudur ama beni ikna edemedi ne yazıkki,çünkü firma neden piyasaya "root"lu ürün versin anlamadım doğrusu,root dediğimiz kısaca "yönetici olarak giriş yapmak" denilebilir,yani istediğimiz dosyayı siler-kaldırır-değiştiririz , bize bu hakkı verir root erişimi, normal kullancı olanlar bunları yapamazlar,bu da tvde herhangi dosyayı silmemize ve tvnin sıkıntıya girmesine , çalışmamasına - açılışta döngüye girmesine sebeb olur,yani tv üreticisi kolaylkla buna izin vermez.Telefonlarda "cihazda farklı yazılım var,risk altında olabilirsiniz,kaldırmak isterseniz ......." diye bir uyarı çıkıyor,google playe girince "root" olduğumuzda.
Ayrıca root (yönetici) olmak ,yarım olarak "olunmaz" benim bildiğim,yani 90lı yıllardan beridir linux kullanıyorum, "yarım root" tabirini hiç duymadım-görmedim,veya "kısıtlı root" tabirini
Lütfen yazdıklarım ukalalık olarak görünmesin,belkide gelişen teknolojide "kısıtlı root" hakları da gelmiştir,ama kurumsal firma olan "netflix" "ya şu yada bu" diyeceğine,doğrudan "ESR numarası olmadığından" deseydi daha makbule geçer ve benide ikna ederdi
ESR=
Elektronik
Seri
Numarası
NOT:
Bu yazıyı polemik olsun diye yazmadığımı belirteyim,sadece fikrimi belirttim