AWOX dan size selam var arkadaşlar.

SAMILO Çevrimdışı

SAMILO

Aktif Üye
15 Şub 2018
181
MAYIS ayındaki Beyaz Eşya ataklarını, Klima sektörü takip edecekmiş ama bakalım Umutcum.
Bana göre katedilmesi gereken çok yolları var ancak kendileri de ultra mega iddialı girmiyorlar düşüncesindeyim. Adım adım mantığı bu bence. :ok

Eğer ayarlayabilirsem özel izin ile üretim tesislerine girmeyi düşünüyorum ancak bunun için önce kendi zamanımı sonra da organizasyonu ayarlamam lazım. Bu vesile ile düşünce ve taleplerimizi de birinci elden aktarabilirim kendilerine :ok

Valla üstad sayende yavaş yavaş Avox a doğru kayıyorum, tek korkum servis ve fabrikanın ürünün arkasında Vestel in durduğu gibi durup durmayacağı.Versinler 3 yıl garantiyi hatta belli bir bedel karşılığında garanti uzatmayı.Yapın Tavsiye forum üyelerine extra bir iskonto extra bi güzellik Ado üstad da bu kadar olumlu yorumlar yapmışken bizede o televizdan almak düşer. :ok

Üstad senin görüşmenden sonra Ahmet bey forumu takip ediyordur diye düşünüyorum.Belkide bu yazılanları okuyordur. Ya nasip ben şansımı denedim :mutlu

SAMILO Çevrimdışı

SAMILO

Aktif Üye
15 Şub 2018
181
DEMO yapmasını öğrensiler öncelikle ve kıysınlar paraya Demo çektirsinler!
Adamlar montajcı ve her işe dalacaklarmış gibi geldi bana,bunu beğenmedim! gerçi hemen hepsi hatta tamamı bunu yapıyor!

Bir de yalnış anlamadıysam adamlar FHD panelmi üretiyor sadece? bilen birisi düzeltsin ltf
UHD panel neden sadece 65 de vardır? bu ne iş anlamadım:ara

Abi sen daha iyi bilirsin uzak doğu büyüme modeli dünyaya hakim olmaya başladıktan sonra uzmanlaşma değil markalaşma ve marka altında her şeyi üretme modeli yaygınlaşmaya başladı. Seul de bir teknoloji mağazasına girdiğimde Hyundai nin çamaşır makinasından elektrik süpürgesine kadar her ürününü görmüştüm. Aynı şekilde sokaklarda Samsungun kamyonetleri motosikletleri dolaşıyordu. Avrupada böyle bir şey yoktur orada uzmanlaşma var. Roventanın buzdolabı olmaz veya Miel in televizyonu yoktur herkes işini yapar. Hangisi doğrudur tartışılır ama bu günkü Dünya şartlarında çok Roventa nın Miel in Braun un ve benzeri üreticilerin çok uzun yaşayacaklarını düşünmüyorum malesef. Yerlerine Xiomi ler Huawai ler Htc ler Vestel ler Avox lar alacak.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abi sen daha iyi bilirsin uzak doğu büyüme modeli dünyaya hakim olmaya başladıktan sonra uzmanlaşma değil markalaşma ve marka altında her şeyi üretme modeli yaygınlaşmaya başladı. Seul de bir teknoloji mağazasına girdiğimde Hyundai nin çamaşır makinasından elektrik süpürgesine kadar her ürününü görmüştüm. Aynı şekilde sokaklarda Samsungun kamyonetleri motosikletleri dolaşıyordu. Avrupada böyle bir şey yoktur orada uzmanlaşma var. Roventanın buzdolabı olmaz veya Miel in televizyonu yoktur herkes işini yapar. Hangisi doğrudur tartışılır ama bu günkü Dünya şartlarında çok Roventa nın Miel in Braun un ve benzeri üreticilerin çok uzun yaşayacaklarını düşünmüyorum malesef. Yerlerine Xiomi ler Huawai ler Htc ler Vestel ler Avox lar alacak.
Bazı arkadaşlarım bilir benim rahmetli babam hava kuvvetleri mensubuydu ve branşı Elektronik ti. F4 uçakların ilk teknik ekiplerinden diyebilirim zira ondan önce rahmetli T38 lerle uçuyordu zaten.

Neyse konunun özü şu. Türkiye cumhuriyetinin Amerika birleşik devletleri ile en fazla ve en yakın ilişki içinde olan kurumudur hava kuvvetleri. Rahmetlinin de arası çok iyiydi conilerle. Babam elektronikçi olmasına rağmen hidrolik, mekanik, pinömatik, hobart, m32 ne varsa hepsine bakardı.

Amerikalıların ise tepkisi hep "oh nooo mr Helvacı what are you doing meaann? Are you crazy" şeklinde olurdu.

Onlar ie uçağın kablosu takılacaksa avionikçi, somun sıkılacak mekanikçi gelirdi ellerini dahi sürmezlerdi diye anlatırdı yıllarca.

Tabi hava kuvvetleri disiplin ve güvenliğin en üst noktada olduğu yer o ayrı konu ama yine de o yıllarda profesyonel yaklaşımlar hep branş esası üzerindeydi.

Bahsi geçen yıllar 70 ler 80 lerdi. 90 ların başında işler değişmeye başlamakta birlikte sonlarına doğru artık iyice evrim geçirdi.

Günümüz koşullarında ise artık "herkes işini yapsın" diyen biter arkadaşlar benim görüşüm bu yönde.

Dünya değişti, 2005 yılında kurumdan bize gelen talimat ise 'herkes her işi yapacak" şeklinde oldu ve biz elektronikçiler bu karardan NEFRET Ettik zira o yıldan sonra artık sürekli fabrikaya alıp klima beyaz eşya eğitimleri ile tepemize bindiler. Artık televizyoncu klima takarken klimacı buzdolabı taşır oldu.

Ben branşçıyım açık ve net ifade edeyim ancak günün koşulları artık branşçı değil ve olmamasının, bundan sonra olamayacak olmasının haklı sebeplerini de bilgisayara geçtiğimde yazarım.

Telden uzun yazmak ne zormuş yaaa

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Adem Helvacı Ado abi bence bir kişinin birden fazla dalda uzmanlaşmasını istemek sömürü gibi geliyor bana. Makine eğitimi almış adama elektronik öğren demek o adam için üzücü olmaz mı? Bence branş yok olmaz abi.

Geri
Üst Alt