Cvp: Atelyesiz Tam Temizlik Bakım.
Sota' Alıntı:
Zuhaha
Kucuk tuplerden olsa direk yapisacam
Ado belki ortak olur
Aslında şu R417 ler gbi 5.6kg lık tüplerden yapabilirler R410 için. Ülkemizde ekonomik sıkıntı nedeniyle çeyrek altının bile çeyrek altınını çıkarttılar Gazı da bölsünler bence
Hatta R600 tüpleri gibi yapsınlar 2-3 kullanımlık. Bu platformlarda insanları bilinçlendirdikçe belli oranda bazı işlerini kendilerinin yapmalarını sağlamaya başladıkça aslında inanın bence ihtiyaç dahi olacak bu uygulamaya. Bireysel kullanıcı ne yapsın 13 kiloluk gaz tüpünü.
Ortak olurdum ama bizim gazlar fabrikadan geliyor
Yahu gaz deyince hep aklıma benim eski personellerden birisi gelir, Allah sizi inandırsın adamın adını GAZMAN koymuştum kendisine de söylemiştim hatta, Haftada 1 tüp gaz bitirirdi, o zamanlar ben klima işiyle ilgilenmezdim bu kadar, Gelirdi ''Adem bey gaz lazım'' derdi, hadi 1-2-3 neyse de bir gün dedim ki ''yahu usta, Allah aşkına sen bu kadar gazı ne yapıyorsun?'' Sordum zira sisteme bakıyorum hizmet formlarında gaz çıkışı görülmüyor, kaldı ki fabrika zaten az kaçaklarında para ödemez ''Adam gibi sıksaydın kardeşim'' modundadır, istisnai işte kompresör değişikliği, çok istisnai alm kitlerin bakır/alm ek yerinden gaz kaçağı ki çok nadir karşılaşırdık bununla da, O zamanlar eşim ekiplerle ilgileniyordu ben para işlerine hiç bakmazdım gidip ona soruyorum ''yahu bizim bu boyutta bir gaz nakit girdimiz var mı?'' o da yok.
Ben bizim bu usta ile bir kaç kere klima işine gittim bu sefer meraktan. Abi bizim usta gider, dereceyi beğenmez, gazı komple boşaltır, vakum yapar yeniden gaz verir, terazi kullanmaz dönüşe göre gaz verir, ''Çok geldi'' der siboptan boşaltır, ''Az geldi'' der ilave eder (22) sonra bakar ki gaz ile bu iş çözülmüyor bu sefer sebep aramaya başlar, sebebi bulur sorunu giderir ama biz sisteme sadece o basit sorunun girişini yapıp parasını alırız, 22 gazın atmosfere karıştığı gibi bizim gaz paraları da havaya karışır gidermiş meğerse
Sonra düşündüm dedim ki ''yahu bu böyle gaz verip salma ile olacak boyutunda üstünde'' biraz daha araştırdım, arkadaşları gittiği işler vs derken küçük bir ip ucu buldum oradan gerisi çorap söküğü gibi geldi zaten.
Meğerse paşamız dışarıdan bir tamirci ile anlaşmış, Bu tamirciye gaz lazım olunca bizim paşa adama gazı veriyor ve diyor ki ''benim montaj 1.5 saat sürer o esnada işi bitir getir''
Tabi sonrasında ''Taktım'' diyerek takmadığı ve sattığı elektronik kartlar (Bozuğunu tamircilerden alıyor bize geri getiriyor) müşterileri ikna edip dış üniteyi asmayıp yere bırakıp bu konsolları sahibine vermeyip biriktirip toplu olarak malzemeciye satmalar vs vs vs.
Yani diyeceğim o ki, Allah ıslah eylesin bu tipleri, halbuki Ankara'dan Fethiye'ye evini dahi ben taşımıştım bu adamın, yazık. Konu nereden nereye geldi ama, Gidiverdim birden o zamanlara