Atababa Gerçek Döküm Demir Tost Makinesi Nasıl , Yorum ,İnceme

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
50
Kendi çapımda yaptığım tost tarifi...

Yarım ekmek için, iki adet haşlanmış ve dilimlenmiş yumurta, bir tatlı kaşığı salça, yeteri kadar halka doğranmış soğan, yeteri kadar maydanoz, pul biber, kornişon turşu, tuz... Üzerine sürmek için tereyağı. Yanında da Denizli'nin Zafer Gazozu. :hihi

Kolay gelsin, afiyet olsun...
 
TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,456
49
evet acemilik eserim?????



IMG_20200605_192125.jpg




buda kalfalık eserim?




IMG_20200605_192238.jpg



buda sucuk




IMG_20200605_194030.jpg




İlk izlenimlerim şu şekilde;

Ben benim eski külüstür makine gibi koydum termostatı 300 e dayayıp balkona çıktım kimler var yok diye sokakta? eşimde tostların içini hazırlıyordu.


Sonra ekmeği alıp makineye koyup basmamla birlikte mutfağı duman kapladı?Ben ekmeği alıncaya kadar yandı.?

Sonra termostatı 200 e aldım.Açıkcası ısı algılaması güzel çabuk tepki veriyor benim eski makine gibi geç algılamıyor.

Ama 200 yukarısı ciddi yangın sebebi bu kadar güçlü ısı vereceğini tahmin etmiyordum.

lezzete gelince eve büfeci lerin tostları nasıl oluyorsa bunda da öyle oluyor tabi iç malzeme vs. o biraz sizin ustalığınıza ve damak zevkinize kalmış.

Benim için önemli olan dişli tabakaları sayesinde ekmek önceki makinemdeki gibi dümdüz ve kuru olmuyor.Son derece gevrek ve sıcak oluyor.Önceki makinede daha yemeye başlamadan soğuyordu tost.

Sucuk yaparken ben üstü de bastım ama gerek yok sanırsam hatta ızgara gibi tek taraflı pişirilse daha güzel olur.

Biz tost konusunda acemiyiz şimdiye kadar düzgün makinemiz olmayışı ve eşiminde sevmediği için ancak sıradan tost yapabilecek seviyedeyiz.??

Şimdi bolca miktarda tost videosu izleyeceğim.Önemli olan makine ekmeği kurutup sertleştirmiyor, iç malzeme pişecek kadar ısıtıyor en önemlisi yerken bile ekmek sıcak oluyor.
aman köfteler yanmasın :kiskis
 
Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
46
Kendi çapımda yaptığım tost tarifi...

Yarım ekmek için, iki adet haşlanmış ve dilimlenmiş yumurta, bir tatlı kaşığı salça, yeteri kadar halka doğranmış soğan, yeteri kadar maydanoz, pul biber, kornişon turşu, tuz... Üzerine sürmek için tereyağı. Yanında da Denizli'nin Zafer Gazozu. :hihi

Kolay gelsin, afiyet olsun...
Domestos usta memleket Denizli mi, Zafer gazozu candır ya ben de Denizliliyim
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt