Asus Türkiye

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
761
2006-2013 yılları arasında 2 adet Asus ana kart kullandım. Bir tanesi elektrik kesintisi sonrasında bozuldu ve tamir edilemedi.
Tamir edilemediyse değişim yapılırdı? Kullanıcı hatası mı görüldü?
2006-2013 yılları arasında 2 adet Asus ana kart kullandım. Bir tanesi elektrik kesintisi sonrasında bozuldu ve tamir edilemedi. Ekran kartı ve ses kartı sorunları yaşadım.
Bunda da benzer yazılım sorunları çıktı yani bir türlü memnun edemedi.
O yıllarda hangi yazılım sorunsuz çalışıyordu ki. Elektrik kesintisi sırasında anakart hasarı güç kaynağını da ilgilendiriyor olabilir. Windowsun bile bir sonraki açılışında açılacağının garantisi olmuyordu. Ekran kartının yazılımı zaten nvidia veya amd'ye ait, donanım sıkıntısı çektiyseniz bilemem.

MSI kartlar yapı olarak daha sağlam hissiyatı verdi bana, bios arayüzü de daha kullanışlıydı.
Bios arayüzleri dediğiniz yıllarda evrim geçirdi, ondan öncesinde zaten tek tipti.

Kendim Asus anakartlarından kalite konusunda çok memnundum, bozulan tek anakartın sebebi de bendim, PC açıkken ucuz havya ile hoparlör kablosu lehimliyordum ve havyanın rezistansı kopup 220v usbden anakarta ulaştı, garantide işlemci güç mosfetleri değişimi yapıldı.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,871
40
Tamir edilemediyse değişim yapılırdı? Kullanıcı hatası mı görüldü?
Garanti süresi bitmiş olabilir zaten yeni kartı da zor bulmuştuk artık üretilmediği için.

O yıllarda hangi yazılım sorunsuz çalışıyordu ki. Elektrik kesintisi sırasında anakart hasarı güç kaynağını da ilgilendiriyor olabilir. Windowsun bile bir sonraki açılışında açılacağının garantisi olmuyordu. Ekran kartının yazılımı zaten nvidia veya amd'ye ait, donanım sıkıntısı çektiyseniz bilemem.
Şimdi şu da aklıma geldi, benden 1 yıl sonra başka bir arkadaşıma sistem topladım, yıl 2007 olması lazım. En yakın arkadaşım olduğu için çok iyi hatırlıyorum. Hatta monitörlerimiz bile aynıydı, Samsung CRT monitor vardı, 100 Hz. Aynı ana kart ve aynı ekran kartı almıştık ona da. Onun ana kartı da patladı ve o zaman hayatımda ilk kez Asrock markasını görmüştüm çünkü Asus ana kartı attıktan sonra yerine Asrock aldık. İşin ilginci ekran kartımız da Asus üretimiydi. Ekran kartı güzel çalışıyordu fakat onda da slot sorunu oluyordu, kartı slottan çıkarıp tekrar takmak zorunda kalabiliyorduk.

Aldığım tüm bu derslerden sonra, eşe dosta sistem toplarken bir daha hep Gigabyte tercih ettim, Gigabyte'da sorun yaşamadık hiç. Sonra da MSI'a geçtim. Asus bana biraz şişirilmiş marka gibi geliyor, açıkçası hiç güvenmiyorum. Firma son yıllarda gelişim göstermiş olabilir, bu konuda bir şey diyemem. Zaten kulaklıktan mouse pad'e kadar üretmedikleri ürün çeşidi yok, çok fazla çeşitliliğe sahipler.

Dizüstü bilgisayarları aklıma geliyor mesela, bu markadan dizüstü alan yakınlarımı düşünüyorum, aklımda hiç pozitif şeyler kalmamış. 10 yıl önce bizim firma sahibi ABD'den gelirken Asus dizüstü getirmişti kendine, o zamana göre pahalı sayılabilecek bir cihazdı. Çok yavaş çalışıyordu ve ısınma sorunu vardı mesela. HDD'yi değiştirmişlerdi ama yine pek randıman alamadı o cihazdan.

Yani toparlayacak olursam, Asus benim için piyasanın Xiaomi'si gibi. Çok gelişmiş gibi görünen ama ürünleri ortalama kaliteye sahip bir marka.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
761
Dizüstü bilgisayarları aklıma geliyor mesela, bu markadan dizüstü alan yakınlarımı düşünüyorum, aklımda hiç pozitif şeyler kalmamış.
Anakart talihsizliği sanırım o model kaynaklı olmuş, arkadaşın asus oyuncu
Laptobu Anakart arızası verdi garantiden değişti başka tabi de, asus laptoplarına ben de güvenmiyorum. Monster laptop kullandım 2 3 sene taş gibi bilgisayardı, pandemi girdi ondan sonra üretilen monsterlarda Anakart ve malzeme kalitesinden çok şikayet çıktı. Çevremde ne kadar o zaman monster alan varsa anakart arızasına düştü. Msi da asus kadar ürün çeşitliliğine sahip, bir noktada mecbur kaldılar gaming ekosistemi için. MSI benim gözümde de daha kaliteli ürünler üretiyor, bir ara evga vardı kaliteli, saphire vardı ucuz, bilmiyorum piyasadan silindiler mi.

Ekran kartı sorununu ben de yaşadım, asus anakart ve asus ekran kartıyla, sebebi ekran kartının ağırlığından ötürü arka kısmı aşağı bastırıyordu soketi, hiç mavi ekran vermiyordu ama fps 40 iken sök tak yapınca 70 80lere fırlıyordu. Fps düşünce sök tak yapıyordum. Burada asusu suçlayamam, o zamanlar orta kalite neredeyse hiçbi ekran kartında arka metal kaplama yoktu kartın yapısı da ince değildi ama fizik kuralları gereği eğiliyor tabi, sokette de metal destek kullanılmıyordu plastikti. Günümüzde pcı soketlerinde metal kullanılıyor, ekran kartları iki yüzü de metal, kartlara dikey destek demirleri dayanıyor, hatta artık kartlar yatay değil dikey konumlandırılıyor.

S Çevrimdışı

sneos11

Yeni Üye
25 Mar 2025
10
42
Asus rezilliği devam ediyor şikayetvar da bir kullanıcı ekran kartını servise göndermiş ekran kartlarının arkasındaki koruyucu estetik soğutucu plaka varya onun üzerinde çizikler var diye garanti dışı bıraknış. Bu utanmazlar ekran kartı takılıp çıkarılırken hatta en önemli neden kasa içinde temizlik sök taklları upgrade yapılırken kablolar sök tak yapılırken ister istemez parçalara temas oluyor bunu es geçiyorlar garanti dışı .

Asus Türkiye yeter kendine gel sana verdiğimiz paralar haram olsun. Şımarık yıoutuberlara veriyorsun bedava ürünleri parasını basıp alan kullanıcıya hakkı olan hizmeti vermiyorsun bu durumu kabul etmiyor ve kınıyoruz.

Ben arkadaşlar bakanlığa ve cimere yazacağım bayram sonrası bu firmaya müfettişler göndermelerini ısrarla talep edeceğim kendi kanunlarını koyan bu utanmazlara yaptırım gerekiyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,132
Asus rezilliği devam ediyor şikayetvar da bir kullanıcı ekran kartını servise göndermiş ekran kartlarının arkasındaki koruyucu estetik soğutucu plaka varya onun üzerinde çizikler var diye garanti dışı bıraknış. Bu utanmazlar ekran kartı takılıp çıkarılırken hatta en önemli neden kasa içinde temizlik sök taklları upgrade yapılırken kablolar sök tak yapılırken ister istemez parçalara temas oluyor bunu es geçiyorlar garanti dışı .

Asus Türkiye yeter kendine gel sana verdiğimiz paralar haram olsun. Şımarık yıoutuberlara veriyorsun bedava ürünleri parasını basıp alan kullanıcıya hakkı olan hizmeti vermiyorsun bu durumu kabul etmiyor ve kınıyoruz.

Ben arkadaşlar bakanlığa ve cimere yazacağım bayram sonrası bu firmaya müfettişler göndermelerini ısrarla talep edeceğim kendi kanunlarını koyan bu utanmazlara yaptırım gerekiyor.
Tüketici kendisine verilen hakların farkında olmayınca üretici istediği gibi çalar oynar.

Geri
Üst Alt