Arılarla başımız dertte

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Salih445
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçmiş olsun benzer bir problem bende var. Kayınvalidenin köydeki kirazlarını sığırcık kuşları talan ediyor. Normalde hayvanların haklarına saygı duyarız ama bu kuşlar çok kalabalık ve bize bırakmayacak kadar çok yiyorlar hatta dikkat ettim çoğuda oyun yapıyor koparıp zedeleyip yere atıyorlar. Yerdekileri yemiyorlar. Bu kuşlara zarar vermeden çözüm bilen var mı? Ne olursa olsun hiçbirine zarar gelmeyecek olması lazım çözümüm.

Geçmiş olsun gözünüz aydın.

Bu arada kalanlar yuvalarını arıyorlardır ,ondan sokmuşlardır :)
Evet, masanın altını gören arılar şöyle oluyor;
666.jpg

:hoba1:hoba1:hoba1

Masanın etrafındaki şekilleri nesneleri değiştirin. Masanın varsa örtüsü rengini değiştirin. Arılar yuvanın etrafındaki şekillerden buluyormuş yerlerini.

Evet, masanın altını gören arılar şöyle oluyor;
666.jpg

:hoba1:hoba1:hoba1

Haydi geçmiş olsun,bir iki arı sokmasıyla kurtuldunuz bu işten.Takip edin de tekrar yuva yapmasınlar.Ben bunların sokacağına bal arısının sokmasını tercih ederim.Bunların soktuğu yer daha çok acıyor.Yıllardır yaşanmış tecrübelerdir.

Sonra masa ve ev yansın değil mi :)
Sorun çözülmüş masada evde yanmazdı kendim bizzat uyguladım
Tavan arasına yuva yapmışlar evi arılar bastı
Biladeri soktular şok geçirdi titremeye başladı nefesi kesilmiş
Nerdeyse ölüyordu kalbinin altından 2-3 kere sokmuş
Alerjisi,de yok o sinirle aldım saç spreyini yaktım çakmağı sıktım bütün yuvayı yaktım sonra ne olur olmaz diye kola bidonu kapağını deldim üzerine bol bol su sıktım.
o işlemi yapıp sonra üzerine su dökmezsen masa,da yanar evde :hihi

20210730_134230.jpg
20210730_134236.jpg
20210730_134251.jpg

Arkadaşlar yuvanın kopan bir parçası bu. Sanat yapmışlar valla

Geçmiş olsun benzer bir problem bende var. Kayınvalidenin köydeki kirazlarını sığırcık kuşları talan ediyor. Normalde hayvanların haklarına saygı duyarız ama bu kuşlar çok kalabalık ve bize bırakmayacak kadar çok yiyorlar hatta dikkat ettim çoğuda oyun yapıyor koparıp zedeleyip yere atıyorlar. Yerdekileri yemiyorlar. Bu kuşlara zarar vermeden çözüm bilen var mı? Ne olursa olsun hiçbirine zarar gelmeyecek olması lazım çözümüm.
Ben ağaçlara eski cd ,dvd asıyordum,kuşlar gelmiyordu,hatta varendaya kırlangıçlar dadanmışlardı ,daha yuva yapamadan hemen bir cd- dvd astım,o oldu :)
Şunu da yazayım,programlarımın olduğu 4 dvd vardı,onları da sokmuşum dvdlerin arasına ,matkap ile deldikten sonra dvdlere bakarken fark etmiştim,halen üzülürüm doğrusu.
2 dvdyi parlak taraf dışa gelecek şeklide birbirine bağlayıp asıyordum :ok

Ben ağaçlara eski cd ,dvd asıyordum,kuşlar gelmiyordu,hatta varendaya kırlangıçlar dadanmışlardı ,daha yuva yapamadan hemen bir cd- dvd astım,o oldu :)
Şunu da yazayım,programlarımın olduğu 4 dvd vardı,onları da sokmuşum dvdlerin arasına ,matkap ile deldikten sonra dvdlere bakarken fark etmiştim,halen üzülürüm doğrusu.
2 dvdyi parlak taraf dışa gelecek şeklide birbirine bağlayıp asıyordum :ok
Böyle cihaz vs kullandınız mı? Dvd bizde asarız ama şüphelerim var kuşlar çok arsız :)

Yuvada hala yavru var yalnız o peteği uzaklaştırın.

Böyle cihaz vs kullandınız mı? Dvd bizde asarız ama şüphelerim var kuşlar çok arsız :)
Osmanlıda binalara kuş yuvası koyarlarmış şimdi onları kovmak için uğraşıyorlar... :haha1:gul:dil

Geri
Üst Alt