grezimonk
Süper Üye
- 21 May 2018
- 752
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
apple iphone galerisini tarayıp pedofilici içerik olanı yetkililere bildirecekmiş bazı pedofiliciler isyan etti...
güvensiz dedikleri androidde arka planda çalışanı engelleme gibi seçenek var...Apple, Google, Microsoft, kısacası her kim varsa yazılım işinde hepsi zaten verilerimizi işliyor ve faydalanıyor.
Bu olayın endişe edici yanı tarama sonucu elde edilecek verinin gizli kalıp kalmayacağı.
Yani pedofili olanlar, suç işleyenler, elbette tespit edilsin ama suçsuz kişilerden çektiği veriye ne olacak?
Silecek mi?
Nasıl ki sosyal medya, arama motoru, çerezler ve mesajlaşmalar ile sanal kimliğiniz oluşturuluyorsa, bu da ona bir katkı sunabilir.
Yani devletlerin vatandaşlarını daha fazla tanımasına ve dolayısıyla daha fazla manipule edebilmesine sebep olabilecek bir durum bu.
FBI'a iPhone'un şifresini vermedi tamam ama, o Siri kendi kendine gelişmedi.
Kamera uygulamasının varsa bir yapay zekası, o kendi kendine gelişmedi.
Galeri sizin fotoğraflarınızdaki içeriği tanıyıp ona göre kategorilendirme yapabiliyorsa, bu kendi kendine gelişmedi.
Yani niyet iyi ama ardında olup biteni Apple ve Amerikan ordusu dışında kim bilebilecek?
Apple gizlilik konusunda iyi bir tutum sergiliyor gözüküyor evet ama üçüncü taraflara karşı bu ne seviyede kalacak?
Bu önemli.
IOS'un en sevmediğim yanı, arkaplanına fazla müdahale edemiyor olmanız.
Android gibi uygulamaların işleyişine fazla müdahale edemiyorsunuz.
Gerçi öyle IOS kullanıcısı insanlar var ki, uygulamadan gelen bildirimin; uygulamanın arka planda çalışması sayesinde olduğunu bilmiyor.
IOS'ta da bir sınır vardır da, IOS'a Apple istediği kadar müdahale edebiliyoruz.güvensiz dedikleri androidde arka planda çalışanı engelleme gibi seçenek var...
ben bildirim sevmediğimden kapatıyorum...IOS'ta da bir sınır vardır da, IOS'a Apple istediği kadar müdahale edebiliyoruz.
Android'te de can sıkan olay, uygulama sayısının kısıtlanması nedeniyle bildirimlerin gecikebilmesi.
Instagram özellikle ağır sorunlu bende.
Geçen gün uzaktan kumanda uygulaması galeri erişim izni istedi ve direkt izin vere tıkladım niyeyse ? telefon ios. İzin istese nolacak ben sormadım valla bu napacak galerimi altı üstü kumanda diye ?Her ikisi de (ios-android) erişim izinlerini istediğini söylemiyor mu ki .Bilerek yükleniyor tüm uygulamalar ,yani ios'u bilmiyorum ama android "bak buraya erişiyorum haaaa" diyor kibarca bize
googleyi yazmıyorum bile artık
uses-permission android:name="android.permission.INTERNET" mesela burada sadece internete erişirim diyor.
Ben çok anlamam gerçi ama ufak-tefek apk'ları kendim yapıyorum ,izinleri kullanmak için üstteki verdiğim listeye eklemek gerekiyor.Ama,uzaktan kumanda "galeriye erişim" i neden istesin ki,hiç alakası olmayan bir yer üstelik ,hani wifi olur da galeri ,ne bileyimGeçen gün uzaktan kumanda uygulaması galeri erişim izni istedi ve direkt izin vere tıkladım niyeyse ? telefon ios. İzin istese nolacak ben sormadım valla bu napacak galerimi altı üstü kumanda diye ?
Aklıma gelmişken iznini kapatayım
Sevgili adem ,isyan o olaya değildir muhtemelen, kişinin galeriye erişiminedirOha, bir de isyan mı etmişler ?