Yani garanti dahilinde bir cihaza müdahale için BAŞKA HİÇBİR KOŞUL SUNMADAN sizden 150 TL talep ettiler.
Anladığım kadarıyla sizde sektörün içerisindesiniz. Ama burada ciddi bir tezat var çünkü Garanti dahilinde cihaza bireysel müdahalelerinizin cihazı garanti dışı bırakacağını biliyorsunuzdur. Ayrıca Vestel servisi "Servis hizmeti ile garanti dahilinde uygulama yapılabilir, ancak kullanıcı hatası kaynaklı bir işlem söz konusuysa servis bedeli olarak 150 TL almak durumundayız." bilgisi vermiş olabilir mi diye düşünüyorum. Çünkü bildiğiniz gibi garanti dahilinde yapılan müdahalelerde zaten servis ücret isteyemez, istemiş olsa dahi siz hakkınızı arayıp gerek THH gerek doğrudan firma ile görüşmelerinizde bu hakkınızı talep edebilirsiniz. Bu yola gitmek yerine çözüm arıyorum diyorsunuz.
Buraya kadarı izah etmiş olmakla birlikte probleminizle ilgili mevcut yapılabilecek çözümleri yukarıda paylaştık. Ancak sizin de bildiğiniz gibi donanımdan kaynaklanan arızalarda bizim buradan yönlendireceğimiz bir yardım herhangi bir işinize yaramaz. Cihazı Fabrika ayarlarına aldıktan hemen sonra söylediğiniz kasma donma v.b. problemler (Ki şu uygulamada şöyle yapıyor şeklinde spesifik bilgi vermediğiniz sürece bu şikayetiniz de biraz muallakta kalıyor. Sadece uygulama bazında bile hata olabilir ve bu sistemle ilgili olmayabilir.) devam ediyorsa, cihazın yetkili servis bünyesinde incelenmesi, hoparlörlerden gelen tuhaf sesin, yüklenen bir uygulamadan mı kaynaklandığı yoksa cihazın hoparlörleri, ses çıkışlarından mı kaynaklandığının belirlenmesi gerekir. Hatta dinlediğiniz ses dosyasından ve yükleme medyasından olup olmadığının bile incelenmesi gerekir.
Konunun özeti şu. Önce doğru ve müspet yolların hepsini tüketip daha sonra yan çarelere başvurursanız, mevcut haklarınızı korumuş olursunuz.