Peki gelelim android ile aosp arasındaki farklara tekrar.Aosp ile android arasında SDK farkı varmıdır varsa fark derin midir?
AOSP (Android Open Source Project), Android işletim sisteminin kaynak kodlarının açık kaynaklı sürümüdür ve dünya genelindeki geliştiriciler tarafından kullanılmaktadır. AOSP, Android işletim sisteminin temellerini oluşturur ve çoğu Android cihazı için aynı kod temelini sağlar. Diğer yandan, Android, Google'ın AOSP kodunun üzerine ekstra özellikler ve uygulamalar eklediği bir sürümdür.
AOSP ve Android arasındaki temel fark, Google tarafından eklenen özelliklerdir. Örneğin, Gmail, Google Play Store ve diğer Google uygulamaları Android'de mevcuttur ancak AOSP'de değil. Ayrıca, Google Android için ek SDK'lar sunar, bu da geliştiricilerin Google'ın sağladığı ek özellikleri kullanmalarını ve uygulamalarını Google Play Store'da yayınlamalarını sağlar.
SDK farkı ise, Android SDK (Software Development Kit) ile AOSP SDK arasındaki farktır. AOSP SDK, AOSP kaynak kodlarına eklenmiş özel araçlar ve kütüphaneler içerirken, Android SDK, Google tarafından sağlanan SDK'dır ve Google'ın ek özelliklerini kullanmaya olanak sağlar. Bu nedenle, Android SDK'larında yoğun bir şekilde kullanılan Google'ın özel kütüphaneleri, AOSP SDK'da bulunmaz.
Bu farklılıkların derinliği, amaç ve kullanıcı ihtiyaçlarına bağlı olarak değişir. Google'ın özel özellikleri, birçok kullanıcı için önemli olabilirken, bazı geliştiriciler için AOSP kodu daha uygun olabilir. Ayrıca, bir uygulama geliştiricisi, AOSP kodunu kullanarak bir cihaza özel bir işletim sistemini yazabilir ve Google'ın sunduğundan daha düşük kaynak gereksinimlerine sahip bir sistemi oluşturabilir.