Deimos
VIP
- 6 Nis 2018
- 905
Bana da sonunda mi box aldıracaksınız)

Evet Hocam Gearbest ten geldi, teşekkür ederimHayırlı olsun hocam güle güle kullanınyurt dışından gelecekti dimi cihaz yanlış hatırlamıyosam ?

Bana da sonunda mi box aldıracaksınız)
Evet Hocam Gearbest ten geldi, teşekkür ederimHayırlı olsun hocam güle güle kullanınyurt dışından gelecekti dimi cihaz yanlış hatırlamıyosam ?
Netflix ve Youtube'da 4K istiyosan al tabiki hocamBana da sonunda mi box aldıracaksınız)
Hatırladımaklımda bile yoktu, Apple TV 4 ile musmutluydum taki bu foruma girmeye başlayana kadar
Daha yeni kurdum, inceleme fırsatım olmadı ama görüntü kalitesi gerçekten güzel.
Evet Hocam Gearbest ten geldi, teşekkür ederim![]()
Hocam aslında karar verdim. Mi boxı ethernet girişinin olmamasından dolayı aslında elemiştim. 16 megabitlik internetim olduğu için ethernet ile maksimum verim almak istiyordum. Bunu wi fi güçlendirici ile çözeceğim. Zaten wi fi güçlendirici almam gerekiyordu mi boxta bahanesi olacak. Yurt dışından ürün almaya pek sıcak bakamıyorum. Şimdilik mi box doğru tercih gibi duruyor. Olurda kafam yine karışırsa sizlerin sayesinde yeni rota belirleriz.Netflix ve Youtube'da 4K istiyosan al tabiki hocamo kadarda önemli değil diyorsan ve yurt dışından alırım diyorsan bütçeni söyle tavsiye yapalım sana
![]()
Sorunun ilacı burdaHocam aslında karar verdim. Mi boxı ethernet girişinin olmamasından dolayı aslında elemiştim. 16 megabitlik internetim olduğu için ethernet ile maksimum verim almak istiyordum. Bunu wi fi güçlendirici ile çözeceğim. Zaten wi fi güçlendirici almam gerekiyordu mi boxta bahanesi olacak. Yurt dışından ürün almaya pek sıcak bakamıyorum. Şimdilik mi box doğru tercih gibi duruyor. Olurda kafam yine karışırsa sizlerin sayesinde yeni rota belirleriz.
MAlesef çıktıHatırladımgümrük vergisi çıktı mı hocam ? Pakete düşük fiyat yazdırın demiştim size galiba satıcı kabul etmişmiydi ?
Aynen hocam diğer çözümde bu. Ben zaten wi fi güçlendirici alacağım için işe yaramassa bundan alacağım. Önce ilkinden alacağım verimi görmek istiyorum.Sorunun ilacı burda, buda yolda geliyor
USB çoklayıcıyla gayet güzel çalışıyormuş, Mouse+USB Ethernet
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Can abi senin durum ile aynı değil ama usbden ethernete dönüştüren aygıtlar ile nete bağlanıldığında wifi den daha kötü performans gösteren adaptörler mevcut. Hatta 24 megabitlik internetten 1-2 megabit performansı veren 15 liralık adaptörler bile varmış. Sizin söylediğiniz ise benim için büyük süpriz oldu.Birde şöyle bir bilgi vermek istiyorum;işin tam tekniğini bilmiyorum fazla da bir merak etmiyorum ama yine de paylaşayım sizlerle
Box lar için ben sadece yabancı forumları takip ederim ve geçenler de bir site de test sonuçları gördüm(x bir markanın Box idi)
hem Ethernet hem de WiFi den test ediyorlar,genel de bildiğimiz Ethernet daha hızlıdır şeklin de olurdu
Örnek;adamın test ettiği cihazı kendi 200Mb lık net tarifesin den ölçüyor Ethernet 160Mb çıkarken WiFi 195Mb çıkıyor!
Ben de bunu okuyunca önce Ethernet den hız testi yaptım(tarifem SuperOnline 25Mb dir) 12Mb ortalama çıkıyor!
sonra WiFi den yaptım 19Mb gördüm!!! 22Mb gördüm ama 17/18Mb ler de gördüm gibi oldu bugün yine yaptım
19Mb gördüm az evvel ve Ethernet le max.12/12,5 görmekteyim!
Zaten son 1 aydır WiFi ile bağlıydım nete 5G ile!
Sizi bilgilendireyim, Modem ile Mi Box arası uzak değilse yukardaki USB to Network e gerek kalmayacak. Benim hat 50 Mbps, Mi BOX hız testi 49 Mbps çıktı. Yalnız benim modem ile Mi Box arası 1 Metre. Alacak olursanız test etmeden USB Network almayın.Hocam aslında karar verdim. Mi boxı ethernet girişinin olmamasından dolayı aslında elemiştim. 16 megabitlik internetim olduğu için ethernet ile maksimum verim almak istiyordum. Bunu wi fi güçlendirici ile çözeceğim. Zaten wi fi güçlendirici almam gerekiyordu mi boxta bahanesi olacak. Yurt dışından ürün almaya pek sıcak bakamıyorum. Şimdilik mi box doğru tercih gibi duruyor. Olurda kafam yine karışırsa sizlerin sayesinde yeni rota belirleriz.
Aynen dediğiniz gibi düşünüyorum. Adaptör en son çare olacak benim için. Önce şu anki haliyle deneyeceğim, baktım olmuyor wifi güçlendirici zaten alacaktım, onunla denerim.Sizi bilgilendireyim, Modem ile Mi Box arası uzak değilse yukardaki USB to Network e gerek kalmayacak. Benim hat 50 Mbps, Mi BOX hız testi 49 Mbps çıktı. Yalnız benim modem ile Mi Box arası 1 Metre. Alacak olursanız test etmeden USB Network almayın.